Najbolje vero resenje millenium bypass-a

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
el hefe

Najbolje vero resenje millenium bypass-a

Post by el hefe » 09 Jan 2012, 12:49

Kolege muzicari treba mi pomoc. Napravio sam bypass looper po ovoj semi sa 3pdt prekidacima.
http://www.singlecoil.com/tb-strip/tbstrip.html
Narucio sam Electro harmonix-ove prekidace preko banzai i sve je sljakalo kako treba, ali u roku od 6 meseci dva prekidaca su riknula pa bi sledeci put probao sa nekim kvalitetnijim dpdt prekidacima kao sto su Carlingovi. Ovi plavi su ispali promasena investicija. Posto bi hteo da stavim i led diode treba mi neko provereno resenje za millenium bypass, po mogucnosti da je vero resenje ( protoboard ). Na netu sam nasao neke ali me interesuje vase iskustvo prilikom pravljenja pedala. Hvala unapred Vlada.

bancika

Re: Najbolje vero resenje millenium bypass-a

Post by bancika » 09 Jan 2012, 15:06

ima 4 komponente, koliko je tesko da ih layoutujes? :) Uzmi moje programce DIY Layout Creator i siguran sam da ces za 10-ak minuta da imas dobro resenje.
Inace, imam neki alpha DPDT switch i najkvalitetniji je od svih koje sam uzimao (imam jos nekoliko vrsta onih plavih 3PDT).

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 09 Jan 2012, 15:08

Image

:ziveli:

bancika

Post by bancika » 09 Jan 2012, 15:21

hehe, bas to. Mark je cini mi se share-ovao najvise layouta u mom programcetu :)

el hefe

Post by el hefe » 09 Jan 2012, 15:32

Veliko hvala coretex i bancika. Bas sam pogledao te alpha prekidace, verovatno cu se odluciti za tu opciju. Pozdrav.

el hefe

Post by el hefe » 26 Jan 2012, 11:28

Pozdrav. Napravio sam looper sa dpdt prekidacima i millenium bypassom, ali imam mali problem. Pre svega ja looper koristim kako bi ukljucivao i iskljucivao vise pedala od jednom i pedale koje su u loopovima vec imaju true bypass. Ukratko sve sam odradio kao na slici okacenoj na ovoj temi, ali ako mi nije bar jedna pedala iz loopa ukljucena led dioda konstantno svetli i nece da se iskljuci prilikom kliktanja na prekidac. Cim ukljucim recimo samo delay pedalu u jednom loopu mogu da je ukljucujem/iskljucujum dpdt prekidacem i dioda radi kako treba. Jel li moguce da dioda ne svetli kada pedale u loopu nisu ukljucene i sta treba da odradim ? Nemojte mi zameriti nemam ni bazicno znanje iz elektronike, studiram gradjevinu tako da svako objasnjenje bi mi puno znacilo. Ako slucajno mozeete da predpostavite u cemu je problem i ako to moze lako da se sredi molim vas pomozite, proveo sam ceo dan na netu a resenje nigde nisam pronasao. Znam da je ovo lako resiti sa 3PDT prekidacima ali posto sam imao lose iskustvo sa njima sada pokusavam sa alpha dpdt prekidacima i millenium bupass-om. Hvala. Vlada.

Post Reply