sumovi, uzemljenje, magneti i problemi
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
sumovi, uzemljenje, magneti i problemi
elem situacija sledeca... sam sam namestao elektroniku, sve po semi, kako treba, unimerom provereno svi lemovi dobri, ali avaj imam previse suma... prvo logicno objasnjenje nije dobro uzemljeno... ajd jovo nanovo, opet isto... ajd opet ali sa sirmovanom (tj shieldovanom) zicom... opet isto... signala ima normalno ali ima i suma... da napomenem da nisam pocetnik da elektronikom, znam da lemim i znam sta radim... magnet sam direktno kacio na kabl tj. pojacalo, radi bez problema i bez suma, kako stavim u kolo tako se javi sum...
pomoc?
pomoc?
Re: sumovi, uzemljenje, magneti i problemi
koji magnet, koja gitara, koja sema, malo nas obavjesti vise 

a da, pardon... gitara je rucno radjena tako da vam model ne znaci mnogo
magnet je ibanez v2 (tri zice, pocetak, kraj tj hot i uzemljenje)
dva pota i izlazni jack... krajnje jednostavna shema
magnet je ibanez v2 (tri zice, pocetak, kraj tj hot i uzemljenje)
dva pota i izlazni jack... krajnje jednostavna shema
jesi li povezao masu na kobilicu ?

@ solomon - jesam
@ kwiss - da to je ta shema, nju sam koristio... ali i dalje imam shuma
@ kwiss - da to je ta shema, nju sam koristio... ali i dalje imam shuma
pardon, da brum, u pravu si
Ako imaš brum onda nešto nije uzemljeno kako treba.socio wrote:pardon, da brum, u pravu si
sve sam uzemljio sto se uzemljiti moze, svi lemovi su dobri, proveravao sam vise putassmc wrote:Ako imaš brum onda nešto nije uzemljeno kako treba.socio wrote:pardon, da brum, u pravu si
e da, jos jedna informacija, kad dodirnem metalne delove brum nestane
Zbog toga masa ide na bridz.Nego sve žice od mase zaletuj u jednu tačku na kućište volume pota i odmakni se od pojačalasocio wrote:e da, jos jedna informacija, kad dodirnem metalne delove brum nestane

Imaš pasivne magnete, sve je ok onda, kapirao sam i da dok držiš žice imaš te probleme. Singlove teraš (nisam čitao celu temu izvini)?socio wrote:e da, jos jedna informacija, kad dodirnem metalne delove brum nestane
@ssmc - nisu singlovi, hambaker je
@ kwiss - bridz je uzemljen, probacu to sa jednom tackom, hvala
@ kwiss - bridz je uzemljen, probacu to sa jednom tackom, hvala

Ja sam skoro prepravljao neku yamaha pacific-u, i stavljao iz prestige ibaneza stare V8 i S1 magnete (neck i bridge, srednji je ostao original) i nikako nisam uspevao da otklonim preteran šum i mikrofoniju, dok sistemom eliminacije (vezivao sve bez volume pot-a i sl.) utvrdio da je neispravan bio volume pot. Stavim drugi i sve super. E sad kapiram da si ti svu elektroniku uzeo da prepakujes iz neke gitare koju si imao, pa može da bude i nešto na toj liniji... Inače pravilo je da u ožičenju, sve mase idu na pot, a da su potovi takođe međusobno povezani (kućište na kućište), faktički bi trebalo gde god da pipneš masu unimerom, da ima kontakt sa bilo kojom drugom masom (na svim potovima, sve žice od masa i sl.).
@ kwiss - probao, i dalje imam brum kad ne diram metalne delove, sve mase su mi na zadnjoj strani pota
@ mrav - potovi su novi, samo je magnet sa stare gitare, i pokusao sam sa drugim potovima, opet isto... i merio unimerom, sve mase su u vezi
@ mrav - potovi su novi, samo je magnet sa stare gitare, i pokusao sam sa drugim potovima, opet isto... i merio unimerom, sve mase su u vezi