Svaki savet bi bio dobrodošao

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Hvala za savet mada me uhvatila neka manija (valjda deformacija od faxa) pa bih da se petljam oko toga koliko je moguće da nešto ne pokvarim naravno...dejankuki wrote:Ako nisi do sada radio i ako nemas nekoliko gitara za bacanje da bi na njima vezbao, Jednostavno ne preporucujem. Posebno ne preporucujem da brckas oko Floyda, pragove jos i mozes... ali i to bih prepustio majstoru...
Makar cu moci da se derem na njega, a ne da sebi lupam glavu...
Verovatno taj komad drveta služi za ravnomerni prenos sile na prag koji se "ukucava" u slot, ali ne znam kako da provalim kog je radijusa vrat moje gitare?Ima li neka metoda ili jednostavno da turpijam (ili šmirglam drvo) i prislanjam na vrat dok se oblici ne poklope...auh ala smaram....viden wrote: Drugo, potrebno ti je meko drvo u kojem ćeš, turpijom ili šmirglom napraviti "radijus" koji odgovara radijusu vrata na mestu gde se menja prag (i za ovo postoji specijalizovan alat ali ja i sa ovakvom improvizacijom nikad nisam imao probema). Njime se ukucavaju pragovi. Znači, prag ide u kanal, preko njega komad drveta u koga udaraš čekićem (ne prejako). Nije loše staviti malo cijanoakrilatnog lepka da prag bolje drži, ali ako je stari pravilno izvađen, može i bez toga.
Da to je upravo to. Metoda koja ne može da omane.ssmc wrote:Verovatno taj komad drveta služi za ravnomerni prenos sile na prag koji se "ukucava" u slot, ali ne znam kako da provalim kog je radijusa vrat moje gitare?Ima li neka metoda ili jednostavno da turpijam (ili šmirglam drvo) i prislanjam na vrat dok se oblici ne poklope...auh ala smaram....
Pa, po mom (skromnom mišljenju) sve dosta zavisi od tehnike sviranja i ličnog afiniteta gitariste, tj. onoga što svira i šta želi izvesti gitarom.teodorica wrote:Predpostavljam da se medium pragovi brze trose od jumbo,pa me interesuje sto se ugradjuju i ti medium(konkretno na mojoj aes620,Yamaha)
Imaju binding i kopije LP-ja i mnoge druge gitare, kao i mnoge akustične.ssmc wrote:Auh srećom nemam taj binding (u pitanju je maple vrat, a gitara je Ibanez RX 60) mada sam čitao i o tome.Koliko sam razumeo da to stavljaju na Gibson gitare i da se čak i u fabrici zeznu kod ugradnje pragova zbog toga....Hvala na svim savetima i kada budem počinjao nešto pitaću ako mi nije jasno, a za sada ću sve da ostavim na miru pošto se bliži ispitni rok....
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest