Prva sto je pravljena za mene nije mi se svidela iz vise razloga, pre svega nije mi se zvuk svideo a i izmedju ostalog ja sam hteo 12" Radius, covek je ladno napravio 16",
kao i neke druge stvari sto nije uradio kako sam ja hteo, na pr. i boja, ja sam hteo klasican tobacco sunburst.
Gitaru mozete videti ovde
http://www.musiccentar.com/i-5194/jean- ... cna-gitara
Ok, resijo je da napravi drugu.
Posto mi se nije svideo zvuk pticjeg javora na prvoj odlucio sam da i vrat bude od mahagonja.
Ali, ponovo je napravio 16" Radius, vec samo to mi je bilo dovoljno da ni nju neuzmem, koliko smelosti covek ima da napravi 16" a ja platio za 12"
Nije mi se ni zvuk svideo, ni rebrasti javor top koji sam ja "kao izabrao"
I na keca mi je taj Mahagoni bio sumnjiv, pitao sam ga kakav ti je to mahagoni, kaze pa to je beli mahagoni bla bla...
Video sam i ovde u forumu da neki nazivaju to drvo khaya mahagoni, mogu sad 100% da vam kazem da to nije khaya mahagoni ili africki mahagoni, to veze sa khaya mahagonijem nema.
Ocigledno da neko to drvo kod nas prodaje kao khaya mahagoni, ljudi, khaya mahagoni je isti kao honduras po izgledu substanci bar na prvi pogled i na dodir samo je boja malo drugacija.
Svejedno nisam hteo ni tu gitaru da uzmem ali posto ja zivim u inostranstvu reko sam mu ok, uzecu ovu dok ti napravis 3.

Ja i Zan smo i na neki drugi nacin poslovno saradjivali kad je i to puklo ostala je ta gitara kod mene i evo sta se sa njom desilo posle ca. 12 meseci
deformirala se

kako se deformirala tako je i lak na topu otiso, uz to mora da je i sam lak loseg kvaliteta ili mu je rok trajanja isteko zato sto svaki dobar poliuretan ima rok trajanja

sam tobacco sunburst je ocajno prskan, braun grudvice na sve strane

kobilica dodiruje telo a zice bi trebale jos malo da budu nize, naravno od prvog dana nije mogla "akcija" da se nastima optimalno,
ali ok ja i onako volim da su zice malo vislje i imam jak udarac

Ovo je znaci rad coveka sa iskustvom od 15god. sam kaze da je napravio ca. 400 gitara i daje dozivotnu garanciju...
Ne znam odakle mu smelost da za ovako nesto trazi pare
Ok, necu da gresim dusu, ja i dalje tvrdim da je majstor zna i moze da napravi odlicnu gitaru, ulglavnom Zanove gitare koje sam svirao bile
su neverovatno svirljive, vrat, pragovi, akcija sve ok.
Ali covek jednostavno nema volje, sve to mu je postalo svakodnevnica plus servis sto radi, kao i svakodnevni smaraci.
Jedini razlog zasto jos uvek radi i zivi od toga je to sto ima pricu, sere i kenja ume da uvali...
uzdravlje