Sredjivanje gitare potrebni saveti..
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Sredjivanje gitare potrebni saveti..
Imam rusku gitaru Ural 650 na njoj jedan poteciometar neradi i vrti se u krug do beskonacnosti pa verovatno zbog toga i neradi 1 magnet,pa me zanima dali da samo potenciometar zamenim ili da prevezem celu elektroniku kao naprimer na stratu, dali bi to imalo neki efekat u poboljsanju zvuka inace elektronika u njoj mi izgleda drugacije nego na drugim gitarama.Znam da je gitara veslo al staces.
Re: Sredjivanje gitare potrebni saveti..
ja bi prvo zamenio samo potenciometar. stavi neki iste vrednosti kao i taj sto je bio u njoj. time na neki nacin zadrzavas autenticnost i tako to. e sad ako hoces da joj das po apsolutnoj upotrebnoj vrednosti onda izmeni svu elektroniku ponovo ozici i povezi po nekoj semi koja ti odgovara .
ima kolega na forumu koji ti mogu namotati nove magnete po tim dimenzijama i zeljenim specifikacijama . e sada ovo sve u zavisnosti koliko si ti voljan i zeljan da se sredjujes .
medjutim kada sam video na slikama kako gitara izgleda mislim da bi njena najveca vrednost bila u autenticnosti.
ima kolega na forumu koji ti mogu namotati nove magnete po tim dimenzijama i zeljenim specifikacijama . e sada ovo sve u zavisnosti koliko si ti voljan i zeljan da se sredjujes .
medjutim kada sam video na slikama kako gitara izgleda mislim da bi njena najveca vrednost bila u autenticnosti.
Re: Sredjivanje gitare potrebni saveti..
I ja sam mislio da samo to uradim i setup gitare ali sam se dvoumio, jer znas mozda nekog dobrog majstora za to, video sam da Maricev muzicki servis radi setup dali su dobri jer znas? 

-