MiM Strat refin job - pic heavy!

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

DrGreenthumb
MF veteran

MiM Strat refin job - pic heavy!

Post by DrGreenthumb » 04 Aug 2012, 17:21

Dugujem OBossu a i MF auditorijumu ovu temu (ionako su one jedine interesantne lately), buduci na sjajan posao koji je obavio. Lm, pre par meseci sam u zameni (kako to obicno biva) za mog AmStd dobio i Mex Standard Strata (pored ostalog). Buduci da mi se cinio solidnim resio sam da ga ipak zadrzim, ali posto su pragovi i finis vrata bili uzasni resio sam da zamolim Olega da mi ucini i refinisira celu gitaru i naravno promeni pragove. Ideja je bila '50. Closet Classic vibe, buduci da je hardver (bar vecina) izlizan a nisam bas veliki fan Relic-a, pa ce buduci da je sve farbano/lakirano u ultrathin nitro uskoro ce se u to i pretvoriti :)
Anyway, boju smo zadrzali istu - crnu, vrat je vintage tintovan (maestralno btw) glossy, pragovi su Dunlop 6105, koska za nut je od ranije (mada ce morati nova, izgleda, jerbo su ovi pragovi visi znacajno), civije (Wilkinson Kluson-like) i tremolo blok sam uzeo sa GFS-a, magneti su CS Fender '54., ostalo je oridjidji (isto kao i na AmStd - no need for a change).
Posto slike mnogo vise govore, 'zvolte whole lotta :)

Pre
Image
Image
Image

Jej! Telo iz jednog komada! Na Mex-u!
Image
Image

Hehe, mala sala :D Naravno da je iz 28 7 komada ::ranting::
Image
Image
Image

I gotovo!
Image
Image
Image
Image

i vrat...
Image
Image

Da se ukloni ova ruzna sara :D
Image

Pragovi...
Image
Image
Image
Image

Novi logo - iz ljubavi ka Calvin and Hobbes-u :D
Image

Farbanije/lakiranije
Image

Poliranje:
Image
Image

And finished one!
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Voilla! Ja sam jako srecan i prezadovoljan saradnjom sa Olegom koji je sjajan lik i odlican strucnjak, sve sto radi radi iz ljubavi. To je kombo koji je jaaaako redak. Hvala jos jednom bro :)
:ziveli:

dweezil

Re: MiM Strat refin job - pic heavy!

Post by dweezil » 04 Aug 2012, 17:41

cool slikice, jesu Wilkinson-Kluson uze od standard Fender civija, mislim osovinice?! Namerno si ostavio neofarbano ispod fjedera i pickup cavities? :bambi: meni se svidja taj sateenski finish na novim Standardima, malo je tinted

Tenji

Post by Tenji » 04 Aug 2012, 17:47

Svaka cast. :) Jos kad sam video onog PRS-a mnogo mi se svideo ovaj oboss logo, bas je sumarski. :D

DrGreenthumb
MF veteran

Post by DrGreenthumb » 04 Aug 2012, 17:51

dweezil wrote:cool slikice, jesu Wilkinson-Kluson uze od standard Fender civija, mislim osovinice?! Namerno si ostavio neofarbano ispod fjedera i pickup cavities? :bambi: meni se svidja taj sateenski finish na novim Standardima, malo je tinted
Jesu, mislim da su bushing-i oko 7-8 mm ili manje a Ping/Fender su 10 mm, pa sam pazario i one conversion-bushing-e. Morao je Oboss malo da prosiri rupe da ne bih zeznuo lak, ali se relativno lako postavljaju. Da, namerno sam skinuo farbu/lak svuda - Oleg se najstrasnije namucio verujem, a i nije farbano ni tu niti na peti vrata. Doduse sad je ispod maske alu folija jer sam sam zbudzio shielding :D

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 04 Aug 2012, 18:14

E, sad poređenje - kakav je u odnosu na AmStd? Preciznije - kakav je bio pre refiniširanja u odnosu na AmStd, a kakav je sad u odnosu na AmStd?

DrGreenthumb
MF veteran

Post by DrGreenthumb » 04 Aug 2012, 18:34

Rocket Roll wrote:E, sad poređenje - kakav je u odnosu na AmStd? Preciznije - kakav je bio pre refiniširanja u odnosu na AmStd, a kakav je sad u odnosu na AmStd?
Drugaciji. Da nije takav ne bih ni prodavao crvenka (AmStd). Zvonkiji, zivlji, mnogo vise overtonova. Mozda nesto losije izradjen (hardver u svakom slucaju) ali zato sam i promenio vecinu. Isuvise je stvari promenjeno a bih komentarisao sta i zbog cega se promenilo, ali bottom line je da sam od gitare sa potencijalom da bude ok dobio stvarno dobrog strata. Kad bude svratio Guvnor dace svoje misljenje pogotovu sto ih je svirao mnogo vise te ume da uoci te detalje koji meni mozda promicu.
Gitara je gitara, gde god napravljena - quality check se nikad nije odnosio na sonicne kvalitete stoga apsolutno ima meksickih stratova koji su zvukom bolji od americkih and so on. Guvnor-ov mex Cray je 5x bolji od mog predjasnjeg americkog strata, ali to je daleko od pravila. Kao sto rekoh svaka za sebe, manje vise...
Snimicu nesto kad budem stigao pa cu okaciti, mada mislim it wont do it justice...

oboss

Post by oboss » 04 Aug 2012, 19:16

da i ja kazem koju :D prvo da se zahvalim dr-u na lepim recima i bas sam srecan sto je zadovoljan obavljenim poslom. nisam probao krajnji proizvod te cu o tome drugi put ali evo par hardverskih komentara.
meksikanac ko meksikanac. telo iz mnogo komada sa sve listom furnira preko, poli finish koji nekako lebdi iznad drveta. kao da se nije ni prilepio za drvo tako da mislim da je ovoj gitari bas trebao refinish. izmene koje su uradjene na telu su minimalne u odnosu na prethodno stanje ako izuzmemo nitro lak koji je nanesen u veoma tankom sloju. odstranjen je lak u rupama za magnete i na doktorovu sugestiju povecao sam zakrivljenja za ruku i telo. sto se tice vrata mislim da je on glavni razlog zasto je gitara i ostala kod vlasnika. odlican vrat sa dobrim starim finisom. pragovi su bili istroseni te ih zamenih a jedina promena na vratu je boja koju smo poterali na vintage zutu kao sto se vidi. nut sam vratio stari jer je sasvim korektan a posto sam zavrsavao gitaru bez zica eventualnu izmenu smo ostavili za period posle tonskih proba. meni je bilo extra simpaticno sto dr ne robuje brendovima te je predlozio logo koji se po meni perfektno uklopio u celu pricu. hvala mu na dozvoli da svoj logo stavim na glavu vrata :wink:. moram da prokomentarisem da iako su neki delovi bili veoma aljkavo finisirani gitara je prepuna kontrolnih potpisa tako da sam izbrojao preko 10 razlicitih pecata i potpisa na raznim delovima gitare.
bez potrebe da se slihtam moram reci da je dr prava faca i da je saradnja sa njim savrsenstvo . razgovor i dogovor dvojice zaljubljenika u instrumente i muziku. jedva cekam da cujem sta rade oni cool magneti na ovoj gitari.

DrGreenthumb
MF veteran

Post by DrGreenthumb » 04 Aug 2012, 19:36

oboss wrote:da i ja kazem koju :D prvo da se zahvalim dr-u na lepim recima i bas sam srecan sto je zadovoljan obavljenim poslom. nisam probao krajnji proizvod te cu o tome drugi put ali evo par hardverskih komentara.
meksikanac ko meksikanac. telo iz mnogo komada sa sve listom furnira preko, poli finish koji nekako lebdi iznad drveta. kao da se nije ni prilepio za drvo tako da mislim da je ovoj gitari bas trebao refinish. izmene koje su uradjene na telu su minimalne u odnosu na prethodno stanje ako izuzmemo nitro lak koji je nanesen u veoma tankom sloju. odstranjen je lak u rupama za magnete i na doktorovu sugestiju povecao sam zakrivljenja za ruku i telo. sto se tice vrata mislim da je on glavni razlog zasto je gitara i ostala kod vlasnika. odlican vrat sa dobrim starim finisom. pragovi su bili istroseni te ih zamenih a jedina promena na vratu je boja koju smo poterali na vintage zutu kao sto se vidi. nut sam vratio stari jer je sasvim korektan a posto sam zavrsavao gitaru bez zica eventualnu izmenu smo ostavili za period posle tonskih proba. meni je bilo extra simpaticno sto dr ne robuje brendovima te je predlozio logo koji se po meni perfektno uklopio u celu pricu. hvala mu na dozvoli da svoj logo stavim na glavu vrata :wink:. moram da prokomentarisem da iako su neki delovi bili veoma aljkavo finisirani gitara je prepuna kontrolnih potpisa tako da sam izbrojao preko 10 razlicitih pecata i potpisa na raznim delovima gitare.
bez potrebe da se slihtam moram reci da je dr prava faca i da je saradnja sa njim savrsenstvo . razgovor i dogovor dvojice zaljubljenika u instrumente i muziku. jedva cekam da cujem sta rade oni cool magneti na ovoj gitari.
Yo man :) Jeste, bas sam zadovoljan :D
Nekako mi se cini da je vrat centralna tacka dobre gitare, ne samo iz razloga udobnosti vec mi se cini da je za vecinu meni bitnih kvaliteta u zvuku/osecaju glavni krivac. Ispostavilo se da je vrat bas fino profilisan, robustan, dosta krut i da se lepo (frekvencijski) slaze sa telom (koje je btw katastrofalno, kao sto se i vidi). Nut ce morati ipak da se doradi, kao sto rekoh, malo zveci G zica ali nista stasno, o tom potom. Hehe, palo mi na pamet da stavim neki natpis, to dr custom mi je vec Tasa napisao na anp pa reko' da nastavimo tradiciju a citao sam bas C&H u to vreme te i taj font. Mozda se ne uklapa bas sa tim vintage vajbom, ali nekako su mi ti sentimentalni razlozi bitniji :) Magneti su inace bas ok, imaju taj zvonki Eric Johnson kvalitet.
Fala na komentarima, uvek je jako lepo kad se sretnu zaljubljenici, narocito ako je to nesto relativno opskurno kao sto je gradnja gitara. Bili smo ushiceni kao srednjoskolci, izgleda da nikad necemo odrasti, sigh :P
Thx jos jednom na gostoprimstvu, tvoj je red da uzvratis posetom i da napokon i probas krajnji proizvod.

dweezil

Post by dweezil » 04 Aug 2012, 20:29

a koja je poenta da je fabricki stavljen furnir ako nije sunburst farba?! :bambi:

oboss

Post by oboss » 04 Aug 2012, 20:45

lakse se kontrolise velika ravna povrsina i otklanja se mogucnost da se pojave ulegnuca na spojevima plocica drveta ispod.

guv'nor

Post by guv'nor » 04 Aug 2012, 22:52

Opasno odradjeno Mr Oboss, nijansa laka i poliranje su dahooduzimajuci™! :ziveli:
Can't wait da ga trajnem, i tako mi se mnogo dojmio u stock stanju zbog iznenadjujuce muzevnog™ profila vrata i veoma bogatih overtonova. Mogu samo da zamislim koliko su mu '54-ke, vel'ki blok, novi pragovi i ono sto ne sme da se spominje uneli zivota. :)

P.S. Govedja kost sto pre, kakav bre crni fenderov tusq ili sta l je vec! :palica:

nebojsak

Post by nebojsak » 04 Aug 2012, 23:00

Do jaja :)

Btw
DrGreenthumb wrote:Guvnor-ov mex Cray je 5x bolji od mog predjasnjeg americkog strata
Slutim invaziju

Image

guv'nor

Post by guv'nor » 04 Aug 2012, 23:07

nebojsak wrote:Slutim invaziju
Pa i dalje je sve to Fender, valjda mu je dovoljno za nadrazaj i zen?

nebojsak

Post by nebojsak » 04 Aug 2012, 23:10

A ne ne, Mex je pravio isto neki dunđer tipa Mirko, Goran i tako to. Bez AmStd, Lijes Pola i Maršala nema rokenrola.

NikolaNis
MF veteran

Post by NikolaNis » 04 Aug 2012, 23:12

Olegu, kao i uvek, svaka čast za posao a Dr-u želim da uživa u svojoj osveženoj gitari i da ga dobro služi... :ziveli:

Post Reply