Skidanje ostatka lepka sa lakiranog finiša-pomoć!
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Skidanje ostatka lepka sa lakiranog finiša-pomoć!
Drage kolege forumaši, neophodna mi je vaša pomoć! Naime, kupio sam u Artistu pre dva dana jednog ozvučenog Washburna, gitara super zvuči, sve je cool, ali mi se odlepio pickguard i spao sa gitare. Prvo sam popizdeo, jer ne očekuješ da se to desi kad kupiš novu gitaru, ali pošto je stvar čisto estetske prirode ne utiče na zvuk iskulirao sam se brzo. Na prostoru gde je bila maska ostali su tragovi lepka koje bi ja voleo da skinem dok se ne odlučim da li ću da nosim majstoru da mi zalepi moj pickguard ili ću tražiti da mi napravi neki manje debeo u tom obliku. Ja se ič ne razumem u lepkove, lakove, obradu drveta i farbanje, tako da sam taj deo gitare brisao samo krpom navlaženom toplom vodom, i deo lepka se skinuo. Da li postoji bezbedan način da sam skinem ostatke lepka, a da pritom ne oštetim finiš, i šta mi za to treba od hemijskih sredstava? Svaka pomoć je dobrodošla, hvala puno unapred!
-
Re: Skidanje ostatka lepka sa lakiranog finiša-pomoć!
Iskoristi garanciju koju imas na njega.Historik wrote:Drage kolege forumaši, neophodna mi je vaša pomoć! Naime, kupio sam u Artistu pre dva dana jednog ozvučenog Washburna, gitara super zvuči, sve je cool, ali mi se odlepio pickguard i spao sa gitare. Prvo sam popizdeo, jer ne očekuješ da se to desi kad kupiš novu gitaru, ali pošto je stvar čisto estetske prirode ne utiče na zvuk iskulirao sam se brzo. Na prostoru gde je bila maska ostali su tragovi lepka koje bi ja voleo da skinem dok se ne odlučim da li ću da nosim majstoru da mi zalepi moj pickguard ili ću tražiti da mi napravi neki manje debeo u tom obliku. Ja se ič ne razumem u lepkove, lakove, obradu drveta i farbanje, tako da sam taj deo gitare brisao samo krpom navlaženom toplom vodom, i deo lepka se skinuo. Da li postoji bezbedan način da sam skinem ostatke lepka, a da pritom ne oštetim finiš, i šta mi za to treba od hemijskih sredstava? Svaka pomoć je dobrodošla, hvala puno unapred!
Re: Skidanje ostatka lepka sa lakiranog finiša-pomoć!
Medicinski benzin.