pistanje pojacala

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
drakce

pistanje pojacala

Post by drakce » 19 Sep 2012, 20:40

Pozdrav svima! Kupio sam sinu marshall MG50cfx pojacalo jer je on njega hteo,i sada svira ali kad ukljuci cetvrti kanal na overive a preklopnik se nalazi na zadnjem magnetu maraton gitare,stare oko 25g.ali nije svirana,stajala je,verovatno znate,izgleda kao telecaster sa drugacijom glavom.Javlja se pistanje.Probao sam sa stratokasterom,pistanja nema.Do pojacala nije,nego do gitare.Da li neko zna o cemu se radi ili je imao slicno iskustvo? Preklopnik nije bio dobar kada je poceo da je koristi,pa je proradio.

bancika

Re: pistanje pojacala

Post by bancika » 19 Sep 2012, 23:08

magneti su mikrofonicni...zameniti (lakse a skuplje) ili voskirati (teze uz rizik da se unisti magnet, a skoro dzabe).
Siguran sam da na youtube ima nesto na temu "pickup vax potting"

drakce

Post by drakce » 20 Sep 2012, 16:27

Gledao sam na you tube,pipkavo,a koji su dobri ,mislim na marku magneta,za standardnog telekastera? Prvenstveno zadnjeg magneta.Sta se stavlja na originalu,a sta kao dobra alternativa,i gde se nabavlja?

mateuspoz

Post by mateuspoz » 25 Sep 2012, 22:34

drakce wrote:Gledao sam na you tube,pipkavo,a koji su dobri ,mislim na marku magneta,za standardnog telekastera? Prvenstveno zadnjeg magneta.Sta se stavlja na originalu,a sta kao dobra alternativa,i gde se nabavlja?
Budi cesce na ovom Forumu i naucices gde, sta i kako.....

fattwang

Post by fattwang » 26 Sep 2012, 00:18

mateuspoz wrote:Budi cesce na ovom Forumu i naucices gde, sta i kako.....
:grummel_2: Kad bi svi davali ovakve savete forum bi se ugasio.

Uputstvo kako se voskiraju magneti
http://www.stewmac.com/freeinfo/Electro ... ralin.html
Odeš u crkvu, kupis sveću voštanicu i nekoliko parafinskih (odnos 20/80) i onda improvizuješ nešto nalik na fritezu.

Varijanta br.2, Spremiš jedno 70eur i kupis neki gotov magnet. Fender, Seymour Duncan, Dimarzio, Goran (domaća pamet, on ti i ugradi)

Post Reply