pistanje pojacala
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
pistanje pojacala
Pozdrav svima! Kupio sam sinu marshall MG50cfx pojacalo jer je on njega hteo,i sada svira ali kad ukljuci cetvrti kanal na overive a preklopnik se nalazi na zadnjem magnetu maraton gitare,stare oko 25g.ali nije svirana,stajala je,verovatno znate,izgleda kao telecaster sa drugacijom glavom.Javlja se pistanje.Probao sam sa stratokasterom,pistanja nema.Do pojacala nije,nego do gitare.Da li neko zna o cemu se radi ili je imao slicno iskustvo? Preklopnik nije bio dobar kada je poceo da je koristi,pa je proradio.
Re: pistanje pojacala
magneti su mikrofonicni...zameniti (lakse a skuplje) ili voskirati (teze uz rizik da se unisti magnet, a skoro dzabe).
Siguran sam da na youtube ima nesto na temu "pickup vax potting"
Siguran sam da na youtube ima nesto na temu "pickup vax potting"
Gledao sam na you tube,pipkavo,a koji su dobri ,mislim na marku magneta,za standardnog telekastera? Prvenstveno zadnjeg magneta.Sta se stavlja na originalu,a sta kao dobra alternativa,i gde se nabavlja?
Budi cesce na ovom Forumu i naucices gde, sta i kako.....drakce wrote:Gledao sam na you tube,pipkavo,a koji su dobri ,mislim na marku magneta,za standardnog telekastera? Prvenstveno zadnjeg magneta.Sta se stavlja na originalu,a sta kao dobra alternativa,i gde se nabavlja?
mateuspoz wrote:Budi cesce na ovom Forumu i naucices gde, sta i kako.....

Uputstvo kako se voskiraju magneti
http://www.stewmac.com/freeinfo/Electro ... ralin.html
Odeš u crkvu, kupis sveću voštanicu i nekoliko parafinskih (odnos 20/80) i onda improvizuješ nešto nalik na fritezu.
Varijanta br.2, Spremiš jedno 70eur i kupis neki gotov magnet. Fender, Seymour Duncan, Dimarzio, Goran (domaća pamet, on ti i ugradi)