Ovo je "žrtva"...

A onda je usledilo bukvalno ljuštenje poliuretanskog finiša koji je delovao kao da je nanesen tako što je gitara potopljena u farbu, mnogo debeo sloj...

E tu sam onda mogao da vidim šta se tu ispod krije. Oleg je radio nešto slično sa Cortexovim Telcem ako se ne varam i utvrdio isto što i ja. Telo je sastavljeno iz nekoliko delova a onda su napred i pozadi stavljeni furniri koji bi trebali da imitiraju jasen...

Kada se već radi kompletno sređivanje zašto ne napraviti DeLuxe Telca, znači trebaju nam kanali za binding (pervaz)...

Izabran je krem pervaz, po meni mnogo lepši i prirodniji nego beli...

Pošto je sve to lepo ošmirglano i izravnano sledio je osnovni lak. A posle toga pokrivanje pervaza pre nego se prešlo na tonirani lak...

Sam proces lakiranja nisam nešto preterano slikao, evo par fotografija koje nisu nešto reprezentativne...

A onda sledi sušenje, pa šmirglanje poliranje... Moram da napomenem da sam imao problema sa hladnim i vlažnim vremenom tako da se nije odmah došlo do ovog finiša. Početna ideja je bio neki black burst, pa je to skidano. Posle je trebao da bude two-tone burst pa se i od toga odustalo. Onda je na red došla ova crvena varijanta. Lak je toniran crvenom bojom tako da se providi. Bokovi gitare su lakirani u više nanosa kako bi se pokrili spojevi, jednostavno lepše deluje. I tu je lak providan i kada se zagleda može se videti struktura drveta. Moram da dodam da sam naneo izuzetno tanak finiš tako da nisam ni smeo da ga poliram do iznemoglosti, zbog toga se ponegde vide one fine mikro-ogrebotine koje se inače javljaju kod svih gitara posle nekog vremena. Da bi se to videlo gitara mora da se pogleda nekako pod uglom prema svetlu, ovako kada normalno gledate to se ne vidi. Evo i nekih završnih slika, izvinjavam se zbog čestica prašine ali od pomeranja i vetra koji je duvao dosta toga je napadalo a nisam mogao da briskam gitaru svaki čas. Slikao sam na terasi na popodnevnom dnevnom svetlu. Videćete da sam na par slika pokušao da pokažem kako se kroz lak vide "šare" na furniru i na bokovima gitare...

Urađene su još neke sitnice na gitari (nivelacija i poliranje pragova, sređivanje šrafova koji drže sedla, menjanje šrafčića za pickguard, zaobljivanje ivica vrata...) ali glavni akcenat je bio na ovome što sam pokazao.
Za kraj dve slike u fazonu "nekad i sad"

Do sledeće teme to je to..