Kako da napravim da moja gitara izgleda vintage?
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Kako da napravim da moja gitara izgleda vintage?
Odlucio sam da, napravim poduhvat na svojoj gitari i da joj drasticno promenim izgled.
Sve se radi kod kuce, bez ikakvih majstora, tj sve sam!
Cilj je da napravim da moja gitara izgleda vintage, ali ne znam sta mi je potrebno za takav poduhvat.
Cilj je ovo: http://www.gruhn.com/photo/BF2790b.jpg
Da li posle dranja gitare je potrebno lakirati?
Sve se radi kod kuce, bez ikakvih majstora, tj sve sam!
Cilj je da napravim da moja gitara izgleda vintage, ali ne znam sta mi je potrebno za takav poduhvat.
Cilj je ovo: http://www.gruhn.com/photo/BF2790b.jpg
Da li posle dranja gitare je potrebno lakirati?
Re: Kako da napravim da moja gitara izgleda vintage?
реално, пусти косу, почни да свираш у олд скул спид метал бенду, просипај пиво по басу, стави налепнице, капице за потове нашарај кључем, кад год стигнеш чукни је негде, свирај је 16 сати на дан тако да почне да смрди на твој зној јер се од трансформације ниси купао.
то је мој савет.
ех те осамдесете...
то је мој савет.
ех те осамдесете...

Neka hvala metal necu svirati...Gitara mi je sada rasklopljena i spremna za rad.Da li neko ima neki predlog?
- KnightOfDoom
- Site Admin
Pa lepo ti covek rece. Ali posto ti je vec rasklopljena mozes da izadjes napolje da igras fudbal sa njom malo. Ali po betonu...moze i po travi ako si ljubitelj zeleno-braon masnih mrlja. Drugo... smirgla, nije bitno kakva...kupi od svake vrste po malo pa isprobavaj. I onako nije bitno kad ces je unistiti celu. Sta znam...vatra, kiselina, ceo arsenal hladnog oruzija, kamenje... Budi kreativan.
Samo meni ne ide u glavu zasto bi to neko hteo da uradi sa basom (cak i sa elektricnom gitarom
). Trudim se da razumem ali ne mogu.
E dok se ne pojavi Roll pa ti to sve u detalje ne objasni kljucna rec ti je "relic" , pa trazi po netu.
Samo meni ne ide u glavu zasto bi to neko hteo da uradi sa basom (cak i sa elektricnom gitarom

E dok se ne pojavi Roll pa ti to sve u detalje ne objasni kljucna rec ti je "relic" , pa trazi po netu.
Vec sam trazio i nasao...i procitao, ali hocu da cujem od nekog ko je to radio i to zna...
Ja prosto ne volim izgled nove sunburst gitare...
Ja prosto ne volim izgled nove sunburst gitare...
- KnightOfDoom
- Site Admin
A sto je ne ofarbas u neku drugu boju? Ja sam imao "prirodno" izgreban i unisten bass pa sam ga (sugavo) ofarbao i sredio rupe i ogrebotine.
Ne razumem zasto bi unistio savrseno dobar i citav bass. Sem ako ne zelis da lici na bas nekoga ko je sasvim slucajno svirao isti takav rastureni jazz bass. Dobro ni to ne razumem ali ajde
.
Necu da smaram vise...
Ne razumem zasto bi unistio savrseno dobar i citav bass. Sem ako ne zelis da lici na bas nekoga ko je sasvim slucajno svirao isti takav rastureni jazz bass. Dobro ni to ne razumem ali ajde

Necu da smaram vise...
Sviram sam na jednom Fender Jazz basu iz `74 i pio je bas izgreban.Od tada sam naumio da napravim nesto slicno.
Ako mislis da cu raditi po uzoru na neciju gitaru, onda si pogresio, jer je to glupo i nije nista novo nego bleda kopija.
Ako mislis da cu raditi po uzoru na neciju gitaru, onda si pogresio, jer je to glupo i nije nista novo nego bleda kopija.
Last edited by vbraca on 28 May 2008, 20:59, edited 1 time in total.
- KnightOfDoom
- Site Admin
Tvoj avatar kaze suprotno. Ali dobro to nije Dender, koji pije...izgreban.vbraca wrote:Sviram sam na jednom Dender Jazz basu iz `74 i pio je bas izgreban.Od tada sam naumio da napravim nesto slicno.
Sorry, sorry, sorry, sorry, sorry, sorry, sorry

Evo ispravljeno...
Brate ti si admin i spamujes, pa da moze ti se
...
Mora da je vrucina...
Brate ti si admin i spamujes, pa da moze ti se

Mora da je vrucina...

Samo je sviraj.......za jedno 10dina bice vintageKako da napravim da moja gitara izgleda vintage

Ovo je koliko ja znam ovo nije nitrocelulozni lak da se od starosti skine...
90-ih kad sam poceo da ucim da sviram i planirao da kupim gitaru,sa caletove i kevine grbace,upade jedna Yamaha stratocaster u kombinaciju,vintage bela,japan.samo joj je falio onaj deo gde se naslanja podlaktica,znaci kao da ga je neko sekirom odfikario.Za tih 350 dem,mogao sam samo da klepim lika po glavi,zajedno sa kuferom,Ali ko zna!Mozda bi sad imao vintage gitaru ili bi najverovatnije posluzila za tresenje tepiha posto posto nevolim izdrpane instrumente
Brate sta god da je posle deset godina aktivnog sviranja ima da je nestaneOvo je koliko ja znam ovo nije nitrocelulozni lak da se od starosti skine...

- Rocket Roll
Trebaće mnogo duže od 10 godina, lak je vrlo moderan (u smislu - noviji tip) i teško da će se skinuti sa vremenom. Par korisnih saveta:
!) Napravi nešto dece. Ili pozajmi bas nekoj deci. Što nestašnija, to bolje!
2) Sviraj kao Stevo Rej Von, što će reći: koristi bas kao dasku za serf, bacaj ga na pod, i sve to. Nećeš morati dugo da se baviš SRVisanjem! Par večeri će biti sasvim dovoljno.
3) Automobil, brzina oko ili preko 40 kmh, sedam metara jakog kanapa, asfalt:

4) Prati uputstva sa ovog linka, samo za njega garantujem: http://home.flash.net/~guitars/archive.html#relic
!) Napravi nešto dece. Ili pozajmi bas nekoj deci. Što nestašnija, to bolje!
2) Sviraj kao Stevo Rej Von, što će reći: koristi bas kao dasku za serf, bacaj ga na pod, i sve to. Nećeš morati dugo da se baviš SRVisanjem! Par večeri će biti sasvim dovoljno.
3) Automobil, brzina oko ili preko 40 kmh, sedam metara jakog kanapa, asfalt:

4) Prati uputstva sa ovog linka, samo za njega garantujem: http://home.flash.net/~guitars/archive.html#relic
Critical wrote:
Samo je sviraj.......za jedno 10dina bice vintage

I mozda ce ti tada biti zao sto je unistena pa ces je kod majstora na farbanje i lakiranje