Pedalboard of Doom !

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

KnightOfDoom
Site Admin

Pedalboard of Doom !

Post by KnightOfDoom » 14 Jun 2008, 18:24

Materijal:

Alu-kofer 42x28x12 cm 800-nesto kinti.
Cicak-traka 2m valjda. Neka sica...
Fancy sperploca i dve ultra-kul dascice (private reserve) - Priceless
Vintage chrome rucke... pitaj boga sa cega su i kada skinute ali kontam da mogu da se uvaljaju za 50 evra na Ebayu - po komadu :lol:
Neki zuti smrdljivi lepak. Toliko ga je ostalo u tubi da se nisam trudio da je "razmotavam" i citam koji je.Mada mislim da je sintelan. Bitno da smrdi i da je lepljiv. I da je zut. Ne mozes pogresiti sa zutim lepkom. Sa smrdljivim da, ali sa zutim ne. Ziveo zuti lepak... mislim da su me isparenja pukla malo u glavu...

Elem...i Roll je krenuo u avanturu izrade custom pedalboarda ali je odustao zbog greske u proracunu. Naime, nije hteo da unisti pedale (kako sam ih ja "unistio" mozete citati u nastavku) pa je sperplocu (parce drveta ili sta je vec bilo) busio u nameri da pedale usrafi na istu.
Kako ja nisam zeleo da se bakcem sa busenjem, a nekada se mozda predomislim pa pozelim da mi se pedala "za koju su rupe" nadje na drugom mestu odlucio sam se za cicak-traku kao vrlo kul resenje. Pored toga sam i veliki fan cicak-trake pa je to delovalo kao logican korak. Eh... jedna strana cupava i nezna a druga bodljikava i surova...dobro i zlo .. Yin i yang... plus pravi onaj sjajni "tchuuup" zvuk.

Ali da krenemo iz pocetka.
Kao sto se vidi na slici dole na seprolcu su ugradjene rucke kako bi se lakse vadila iz kofera i setala tamo-vamo. Takodje su zalepljene "nogice" da bi se, dok je u koferu, ispod mogli staviti kablovi. Istim potezom je eliminisan i "efekat klackalice *" koji se u ovom slucaju javlja zbog rucki i matica sa donje strane sperploce. Nogice nisu, kao sto ste verovatno pomislili, krace od sperploce zbog povecanja APP-a** vec nisam imao duze.Ali svakako se dobro odrazava na APP.

* Izraz "Efekat klackalice" - © by KnightOfDoom
** APP - Aerodinamicke performanse ploce - © by KnightOfDoom

"Nezna" strana Vec spomenute cicak trake je zalepljenja vec spomenutim zutim lepkom na (pogadjate) vec spomenutu sperplocu.
"Surova" strana je zalepljena na pedale.To je uradjeno kako bi i sama pedala dobila na surovosti.
E tu dolazimo do tog dela "unistavanja" pedale. Mogu samo da se nadam ce se to skinuti kako treba ako jednog dana odlucim da ne zelim "tepih" na pedali. Mada uzimajuci u obzir da su trenutno u pitanju uglavnom behringer pedale nije ni toliko bitno. A sa aluminijumskog poklopca custom-boutique-vintage KODRR overdrivea ce se sigurno skinuti bez problema.
Ovakav raspored trake mi se cinio najlogicnije jer vise od 6 pedala i ne moze da stane.

Sundjer ce biti stavljen odozgo (jos nisam kupio) kako sadrzaj kofera ne bi leteo tamo-'vamo tokom transporta od tacke A do tacke B. Mada ne tako retko idem i u vise tacaka kao sto su C , D i E. F vec redje.

E da slike... opet su mi prazne baterije od fotoaparata tako da ce da posluzi i telefon...

Image
Image
Image

Dno pedale...izgleda ruzno ali...
Funny fact: lepak koji drzi nalepnicu na dnu behringer pedale je slab tako da je cicak zajedno sa nalepnicom ostao na pedalboardu kada sam probao da skinem pedalu. Bolje je skinuti nalepnicu pa lepiti cicak direktno na pedalu. Cak ni behinger lepak ne moze da "prismrdi" zutom smrdljivom lepku.

Image

Useful fact: smrdljivi zuti lepak izlepljen po prstima se lepo skida acetonom.

To za sada izgleda tako, limiter sam stavio gore jer ga inace ne gasim nikad. Mesta imam i vise nego sto mi treba, uletece jos chorus u buducnosti.

I kako bi ovo bila najveca kolicina bullshita koju ste procitali u jednom danu, sledi jos teksta!

Ako ne zelite da se zamarate, prljate ruke i kucu, a ipak bi voleli da budete ponosni vlasnik ovako uber-cool custom made pedalboarda (Komercijalni naziv - Zli i Surovi PedalBoard of Doom) mozete me konkatirati. Cena za clanove foruma je 150 evra, za ne-clanove 200 evra, za clanove koji imaju vise od 2 warn-a 250 evra. Ponuda vazi samo za muzicare (mada i ne-muzicari mogu da nose ovaj pedalboard sa sobom kao (zli i surovi) modni detalj (previse zagrada u zagradi aaaaaaaAAAaaa)) koji sviraju metal muziku jer je za ostale suvise surov i zao. Pedale i kablovi nisu ukljuceni u cenu. Niti parket koji se vidi na slikama.
Eh ta isparenja od zutog lepka... :lol:

Rocket Roll

Re: Pedalboard of Doom !

Post by Rocket Roll » 14 Jun 2008, 19:06

Auh! Ubercustom surovost!

Lepak je ipak "z shiznit". Ja sam probao da "pametujem" sa lancima od bicikla, al' za to treba mnogo pametniji projektant od mene...

Mnooougo dobro je ispalo! Još jedna pobeda za DIY Srbija Playing Team!

DrGreenthumb
MF veteran

Post by DrGreenthumb » 14 Jun 2008, 19:09

Hehehehe, odavno me neciji post nije vise oraspolozio, green thumbs up! Prvo, svaka cas' za pedalboard, izgleda mighty tight na slikama, drugo, zuti smrdljivi lepak rulaaa :D

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 14 Jun 2008, 19:35

Sve je dobro dok pedale ne pocnu da se setaju i pretvaraju u bele, zute, ruzicaste miseve, slonove, kornjace!!! Ma Tigrokol i Syntelon su zakon za lepljenje, jedino OHO lijepilo moze da ih zameni (cak je sluzio i jedan polomljeni zub da se zalepi), ali je tuba manja.... pa ipak ove vece tube rules!!!

BTW, svidja mi se pedalboard!!! Ja sam Pedji vec dao jednu ideju za Custom pedal box prosessor pa mi se cini da ce sledeci korak DIY Serbia playing team biti to... porazgovarajte...!!!!

Mislite o tome!!!
Bravo..!!!

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 15 Jun 2008, 00:42

Cestitam za ovaj Doom pedalbaord! Uz sve, ceo post je prilicno zabavan... :D

Samo se pitam nesto... Zar je apsolutno nemoguce iskoristiti pedalboard ideju ala Boss. Mislim, da se jednostavno naprave precizna lezista za svaku pedalu i da tako mogu da se pedale uglavljuju i izglavljuju po potrebi. Ja sam to zamislio da se na cvrstoj podlozi (sperploca, daska il sta vec) letvicama prema dimenzijama pedale naprave lezista, a zatim se sve to presvuce nekom pliskastom tkaninom. Nema smrdljivog lepka, a i lanac od vase bicikle ce, ipak ostati ceo :mrgreen: .

Ja sam to kao nesto tako zamislio, i planirao da pravim takav pedalboard, samo mi jos fale pedale :mrgreen: .

Blingo

Post by Blingo » 15 Jun 2008, 10:48

sirac-šunka wrote:Cestitam za ovaj Doom pedalbaord! Uz sve, ceo post je prilicno zabavan... :D

Samo se pitam nesto... Zar je apsolutno nemoguce iskoristiti pedalboard ideju ala Boss. Mislim, da se jednostavno naprave precizna lezista za svaku pedalu i da tako mogu da se pedale uglavljuju i izglavljuju po potrebi. Ja sam to zamislio da se na cvrstoj podlozi (sperploca, daska il sta vec) letvicama prema dimenzijama pedale naprave lezista, a zatim se sve to presvuce nekom pliskastom tkaninom. Nema smrdljivog lepka, a i lanac od vase bicikle ce, ipak ostati ceo :mrgreen: .

Ja sam to kao nesto tako zamislio, i planirao da pravim takav pedalboard, samo mi jos fale pedale :mrgreen: .

Možda bi moglo, u mesto letvica i presvlačenja tkaninom,da se na šper ploču zalepi neki sintetički materijal u kome bi bile izrezane rupe u obliku donjih površina pedala?Na taj način ne bi morale da se "uništavaju pedale" :wink: !U tu svrhu bi mogao da posluži, recimo onaj materijal od koga se prave jeftine ležaljke za plaže koji ne znam tačno kako se zove,mislim da je derivat neke plastike u pitanju,ali mene podseća na presovani sundjer.Milsim da je dovoljno tvrd i da neće dozvoljavati pedalama da se pomeraju...

Da se vratim na temu,Doom svaka čast!Što se mene tiče,slažem se sa Roll-ovo parolom "Ne uništavajmo pedale", ali svaki kreatvni rad treba poštovati i zbog toga ti i kažem BRAVO! :D

KnightOfDoom
Site Admin

Post by KnightOfDoom » 15 Jun 2008, 14:17

Fala, fala.

Razmisljao sam o bossovoj fori, doduse ne bas tako sa letvicama(nije mi palo to na pamet, kul ideja). Bio je ovaj drugi nacin u igri, malo deblja guma ili stiropor ili neki cvrsci sundjer. Isecem rupu i to je to... E sad to MENI pravi problem zbog rasporeda. Ovo sto vidis gore je moj "setup" kada sviram na svom pojacalu. Ako se desi da ne nosim pojacalo na svirku ili nemam probu u nasem "studiju" onda nosim i bdi21(neki moj bolestan trip da samo moje pojacalo zvuci dobro bez njega, pusti me nisam normalan :D). BDI je sirok skoro kao dve bossove pedale tako da to sa rupama otpada. A ako sve bude po planu bicu ponosni vlasnik EBS UniChorusa koji , cini mi se, opet nije istih dimenzija kao ostale pedale. Tako da mi je ovo najsigurnije jer mogu da kacim sta hocu kako i gde hocu. Da su mi sve "bossolike" pedale ne bi bila frka i uradio bi tako.

E da sto se tice unistavanja. Pa pazi vrlo lako se skida lepak, jedino sto mora da se zrtvuje nalepnica.

Chord-Master
MF veteran

Post by Chord-Master » 15 Jun 2008, 17:29

Uzivao sam citajuci ovo, neobicno zabavan post :D

Elem, cestitke i od mene za napravljeni pedalboard, verovatno cu i ja da se bacim na pravljenje neceg slicnog, cim prestane da mi fali pedala :mrgreen:
I zapamceno: zuti lepak :mrgreen:

KnightOfDoom
Site Admin

Post by KnightOfDoom » 17 Jun 2008, 14:46

IMPORTANT APDEJT ON D SITUEJSN.

Ispalo je da su zuti lepak i cicak vrlo zajeban tandem tako da kineski lepak koji inace drzi gumeno dno behringer pedale zalepljen za ostatak pedale nije izdrzao :D
Stoga sam morao da smanjim povrsinu cicka i gumeno dno zalepim srpskim zutim lepkom (e da vidim sad da se odlepi!). To izgleda ovako, lepo drzi, lepo se skida, sve je lepo sem slike ispod. Ali izvaljuje se na sta mislim.

Image

Josip

Post by Josip » 23 Jul 2008, 04:26

Izvini, a gde moze da se nadje ovo:
Alu-kofer 42x28x12 cm 800-nesto kinti.
Hvala!

KnightOfDoom
Site Admin

Post by KnightOfDoom » 23 Jul 2008, 14:27

Imas pp.

Dusan
MF veteran

Post by Dusan » 28 Jul 2008, 15:09

lep rad, vidim da koristis kvalitetne pach kablove - neutrik+ neki dobar kabal, ali je mnogo krut, nadji neki meksi.Ja sam tako napravio obican kabal neutrik+ klotz gy107 - kabal je super, ali je toliko krut da ga koristim samo od pedalborda do pojacala

KnightOfDoom
Site Admin

Post by KnightOfDoom » 28 Jul 2008, 15:28

Iskreno nemam poverenja u kablove koje sam zalemim :) Cordial je kabl i Neutrik konektori.

brankobuzz

Post by brankobuzz » 23 Apr 2009, 14:00

Sve je to super ali gde da kupim alu kofer takav za 800 i nesto dindzi u Beogradu, Hocu u njega da stavim brdo mikrofona imam ih oko 10 i svi su ispravni ali ge se kupuje kofer.

majtimika

Post by majtimika » 23 Apr 2009, 15:37

u bilo kojoj prodavnici alata ( to je kofer za alat)

Post Reply