Pmozite vašem moderatoru...
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Pmozite vašem moderatoru...
Ima problem... nimalo bezazlen iako se čini extra malim... Naime, izlizali su mi se šrafovi na top-locku tj. istrošio se onaj deo u koji se ubacuje ključ. Sasvim normalna stvar obzirom da žice menjam svake dve nedelje. E sad... mislio sam da neće biti problem nabaviti te šrafove jer sam kontao da je to zaista potrošna roba koju ljudi dosta traže i da zbog toga treba u svakoj muzičkoj radnji da postoji dotični artikal.
Eeeeee, ali NEMA!!! Nisam uspeo nigde da izbunarim. Probao sam da se raspitam i po gvožđarama ali nema ni tamo takvih šrafova. Mislim, postoje šrafovi tog promera i sa takvim navojem ali nisu predviđeni za imbus ključ a totalno bi mi bilo bezveze da stavljam neke "custom" šrafove... Ipak je to moja gitara koja me `lebom `rani i zaslužuje bolje.
Ako imate ideju gde bih mogao da nađem ili ako nađete, prodajete (štagod) da znate da odmah kupujem tuce!!!
Uzdravlje i hvala na pomoći!
Eeeeee, ali NEMA!!! Nisam uspeo nigde da izbunarim. Probao sam da se raspitam i po gvožđarama ali nema ni tamo takvih šrafova. Mislim, postoje šrafovi tog promera i sa takvim navojem ali nisu predviđeni za imbus ključ a totalno bi mi bilo bezveze da stavljam neke "custom" šrafove... Ipak je to moja gitara koja me `lebom `rani i zaslužuje bolje.
Ako imate ideju gde bih mogao da nađem ili ako nađete, prodajete (štagod) da znate da odmah kupujem tuce!!!
Uzdravlje i hvala na pomoći!
- zolideathmetal
- Urednik
Nisi me razumeo... Top lock je mehanizam na tzv. "maloj kobilici" koji "zaključava" žice tj. pritisne ih (upravo ti šrafovi) tako da se ne pomeraju nimalo na čivijama. Taj mehanizam je prisutan na svakoj gitari sa floyd rose sistemom jer da nema njega, posle prvog dive-bomba na floyd roseu bi ti se žice odmotale sa čivija a o raštimavanju da i ne govorim. Ovako gitara uvek ostaje u savršenom štimu.kontejner wrote:kupi novu gitaru!![]()
![]()
![]()
ne znam da li sam te dobro razumeo. izlizali su ti se srafovi za podiznje-spustanje zica??
- Rocket Roll
Ma izdržaću toliko. Sad sam zamenio žice i "zaključao" ga (jedva nekako klještima) pa sam miran naredne dve nedelje do sledeće promene žica.
E sad... niklovane ili crne? Well... ežak izbor... sad trenutno imam crne ali mi je hardware chrome pa mislim da bi niklovani bolje legli. Šta ti misliš? Koji su izdržljiviji?
Uzdravlje.
E sad... niklovane ili crne? Well... ežak izbor... sad trenutno imam crne ali mi je hardware chrome pa mislim da bi niklovani bolje legli. Šta ti misliš? Koji su izdržljiviji?
Uzdravlje.