majstor u struci . kako kaze. Jako je nezadovoljan - previse bezbojnog laka , previse akrilnog laka i previse filera.
sve u svemu gitara je previse otezala. Kaze da je gitara previse lepo lakirana , bezbojni lak je ko staklo.
njega to ne zanima , zanima ga da ima veoma tanak sloj a da bezbojni lak ima one sitne strukture ,
vec i sam znas zasto - zbog onih uzduznih pruga .
Uzeo sam gitaru i spremam se da je restauriram.
Za pocetak , imam glavobolju - fotke ce ubrzo biti okacene- primetices jednu fleku koju sam prebrusio da vidim
kako je drvo spojeno. Radi se o tome da je to gitara iz pocetka sedamdesetih - primetices da je to ona zlosretna serija
sa tri rupice za plocicu ( ljubazno molim rocketta ako moze da nam pruzi vise informacija o toj gitari)
slovenac kaze da je ta gitara pre nego sta mu je lakirer upropastio , odlicno zvucala - sada nikako.
To je serija gitara koje su radjene bez tremola , pa time u originalu nemaju nikakav otvor na poledjini.
Prijasnji vlasnik te gitare je dao ispiliti rupe za tremolo . slovenac je izbacio tremolo i ubacio nazad komad drveta
( mozes uociti prelaz na drvetu) . Zasmetalo ga je to sta je ubrzo lak seo ( ne postoji takav kit koji moze dva komada drveta
koji su u istoj ravnini da prekrije , jer kasnije sve ima tendenciju da "seda" i opet se vide linije)
Videne , molim te kao majstora za drvo za savet - kako da prekrijem taj ubaceni komad drveta a da mi se ne dogodi
da sve "sedne" i opet se pokazu ispucale linije .
Neceg sam se dosetio. kako bi bilo da izmedju starog i novog drveta izdubim rupu u obliku slova "V" ?
ali CIME da to zatvorim a da mi ne puca ili "seda" ? onda bih mogao lako da prekitam na tanko i obrusim , sta nije problem
ako mu je podloga ispod cvrsta i stabilna .
Primetices da staro drvo ima zanimljive linije , kad sa noktima prevuces po toj povrsini drveta - nokat zapinje .
imam utisak da se radi o odlicnom komadu drveta . naravno , mora opet biti bela boja.
Sta mislis o ideji da prelakiram gitaru sa kunstharz lakom ? iako je odavno "izbacen " iz upotrebe smatram
da je dovoljno kvalitetan . jedan sloj sa brzim unakrsnim prelazom je taman dovoljno
Ostat ce tanak , imat ce sjaj i onu sitnu strukturu na povrsini.
Ovih dana cu da skinem lak . Zanimljivo - mnogi to resavaju sa ekscentar masinama ili sa skidacima lakova . that´s wrong !
jedino resenje - pljuni i zapevaj

cim skinem sav lak . ponovo cu okaciti fotku da bolje vidimo o kakvom je drvetu rec .
Videne , veselim se tvom strucnom odgovoru
najlepsi pozdrav !