Može Li Neko Da Mi Napravi Bas Gitaru Kakvu Ja Hoću?
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Može Li Neko Da Mi Napravi Bas Gitaru Kakvu Ja Hoću?
Zainteresovan sam da mi neko napravi bass kakav ja hocu.Ko to radi,da li je isplativo i vredno u odnosu na gitare iz prodavnice?Molim samo informacije od ljudi koji stvarno imaju iskustva sa tim,bez nagadjanja.Dao bih oko 600,700 eura da eto budem odredjeniji....Hvala unapred!!!
- Rocket Roll
Re: Rucni rad.....
Imaš neke adrese na temi "Domaći Majstori..." - viewtopic.php?f=18&t=54
Neki hoće da rade samo kako oni hoće, neki naplaćuju više, neki žive u Beogradu a neki ne, tako da kreni da se raspituješ od A do Š.
Neki hoće da rade samo kako oni hoće, neki naplaćuju više, neki žive u Beogradu a neki ne, tako da kreni da se raspituješ od A do Š.
Sve je relativno.
600 - 700 evra nije malo para ali je pitanje šta ti hoćeš i može li to toliko koštati (mislim na drvo, hardware, elektroniku...).
Profil vrata i oblik tela ne bi trebalo da pretstavljaju problem ozbiljnom majstoru pa to neće ni mnogo uticati na cenu.
Mišljenja sam da možeš dobiti bolji bas nego što bi za iste pare kupio u prodavnici ali pod uslovom da majstor dobro obavi pos'o.
Zato je najbolje da ne daješ pare unapred (mada mnogi traže avans) već da platiš nakon izrade ako si zadovoljan instrumentom.
600 - 700 evra nije malo para ali je pitanje šta ti hoćeš i može li to toliko koštati (mislim na drvo, hardware, elektroniku...).
Profil vrata i oblik tela ne bi trebalo da pretstavljaju problem ozbiljnom majstoru pa to neće ni mnogo uticati na cenu.
Mišljenja sam da možeš dobiti bolji bas nego što bi za iste pare kupio u prodavnici ali pod uslovom da majstor dobro obavi pos'o.
Zato je najbolje da ne daješ pare unapred (mada mnogi traže avans) već da platiš nakon izrade ako si zadovoljan instrumentom.
Iz mog iskustva sa konstruktorima gitara mogu ti reci da ce najveci broj majstora da trazi odredjeni deo novca unapred (25-50%). Sa jedne strane, to je malo ne fer, jer ti imas pravo da budes nezadovoljan i da ne preuzmes (i ne platis) instrument, ako on nije ono sto si trazio i platio/nameravao da platis. Sa druge strane, razumem i majstore, jer oni ulazu svoj rad i (najcesce) drvo koje su isusivali i pripremali dugo vremena. Daj malo vise info-a sta si zeleo da pravis, ja mislim da npr. kod Sanjike sa Banovog Brda mozes za 700e cudo da napravis, dok npr. Goran iz Zemuna ne radi nista ispod 1500e...
-
Poštovanje svima! (prvi post)
Duff,
velika je verovatnoća da ćeš do svoje bass gitare doći već u Čačku. Postoji čovek, Nebojša Avramović, koji se bavi izradom gitara (i mnogih drugih trzačkih instrumenata).
Ako ga ne poznaješ, traži telefon na PP.
Pozdrav!
Duff,
velika je verovatnoća da ćeš do svoje bass gitare doći već u Čačku. Postoji čovek, Nebojša Avramović, koji se bavi izradom gitara (i mnogih drugih trzačkih instrumenata).
Ako ga ne poznaješ, traži telefon na PP.
Pozdrav!
- The Mask AE
Avram... Idi care kod naseg ucitelja imas tamo jedan avramov bass da probas... Meni se svidja zvuk ali mi mere drveta ne odgovaraju...