Mini Toggle Switch
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Mini Toggle Switch
Ortak hoce da ugradi ovo na kopiju strata a mozda bih i ja radio nesto slicno pa me\nas zanima kako se zapravo ugradjuje.
Mislim da zeli prekidac koji aktivira neck magnet.
Je guglo ali nisam nasao nista korisno pa ako bi neko mogao da me usmeri ka nekom linku ili bilo cemu bilo bi super.
Mozda je vec bilo reci o ovome na forumu ali posto ne citam bas sve teme u vezi izrade gitara, ne znam gde da gledam a search nije izbacio nista konkretno...
Gde zapravo moze da se nadje taj prekidac kod nas?
Hvala unapred
Mislim da zeli prekidac koji aktivira neck magnet.
Je guglo ali nisam nasao nista korisno pa ako bi neko mogao da me usmeri ka nekom linku ili bilo cemu bilo bi super.
Mozda je vec bilo reci o ovome na forumu ali posto ne citam bas sve teme u vezi izrade gitara, ne znam gde da gledam a search nije izbacio nista konkretno...
Gde zapravo moze da se nadje taj prekidac kod nas?
Hvala unapred
- Rocket Roll
Re: Mini Toggle Switch
Ti bi samo bušio tog tvog Strata... Sedi s mirom, molim te. 
Toggle switch je običan "on-on" switch, tipa onog klik-klak switcha što ga viđaš na Les Paulovima ali bez srednjeg položaja:

Dobro, gornji opis nije 100% precizan, "toggle switch" označava tip prekidača na polugu (http://en.wikipedia.org/wiki/Toggle_switch), ali tebe ne zanima mehanika nego primena na Stratu. Da, koristi se za paljenje neck/bridge magneta, kako bi oni radili zajedno bez srednjeg (ili čak sva tri zajedno), u kombinaciji ala Telekaster. Dik Dejl i Gilmur vole tu foru...
U suštini, odeš u radnju, kupiš "on-on" prekidač sa šest kontakata, dodaš ga na pickguard i odradiš ovakvo ožičenje: http://www.seymourduncan.com/support/wi ... witch_f_bp
Ako baš moraš, je li.

Toggle switch je običan "on-on" switch, tipa onog klik-klak switcha što ga viđaš na Les Paulovima ali bez srednjeg položaja:

Dobro, gornji opis nije 100% precizan, "toggle switch" označava tip prekidača na polugu (http://en.wikipedia.org/wiki/Toggle_switch), ali tebe ne zanima mehanika nego primena na Stratu. Da, koristi se za paljenje neck/bridge magneta, kako bi oni radili zajedno bez srednjeg (ili čak sva tri zajedno), u kombinaciji ala Telekaster. Dik Dejl i Gilmur vole tu foru...
U suštini, odeš u radnju, kupiš "on-on" prekidač sa šest kontakata, dodaš ga na pickguard i odradiš ovakvo ožičenje: http://www.seymourduncan.com/support/wi ... witch_f_bp
Ako baš moraš, je li.

Pa moracu da ga unistim pre ili kasnije.
Znaci u sustini ozicenje je isto, sem sto signal magneta koji zelim da palim/gasim ide prvo u prekidac.
Da, logicno.
Hvala puno.

Znaci u sustini ozicenje je isto, sem sto signal magneta koji zelim da palim/gasim ide prvo u prekidac.
Da, logicno.

Hvala puno.

- Rocket Roll
Nema na čemu. Toggle switch i Bože pomozi, ako ga montiraš na pickguard moraćeš da pukneš samo 50 evra za novi ako ti se ideja ne dopadne (jer ti, recimo, prekidač zapinje za ruku i pali neck magnet kad ti to najmanje treba), ili dođe vreme da prodaš Strata...
Gilmur je zato stavio dugmence umesto prekidača na svoj crni Strat - teže ga je slučajno aktivirati.
Gilmur je zato stavio dugmence umesto prekidača na svoj crni Strat - teže ga je slučajno aktivirati.
Zato je mozda bolje da sve magnete veze na 1 ton, a umesto drugog stavi switch.
Po to jes jebiga ali u sustini, veoma mi se retko desava da slusajno promenim poziciju na 5-way prekidacu (cak, ne secam se kad mi se zadnji put desilo) pa ne verujem ni da bi mi ovo nesto narocito smetalo u slucaju da se odlucim da ga stavim.Rocket Roll wrote:Nema na čemu. Toggle switch i Bože pomozi, ako ga montiraš na pickguard moraćeš da pukneš samo 50 evra za novi ako ti se ideja ne dopadne (jer ti, recimo, prekidač zapinje za ruku i pali neck magnet kad ti to najmanje treba), ili dođe vreme da prodaš Strata...
Sto se Gilmourivog strata tice, koliko vidim, jeste prekidac samo neki jako mali (bar na ovoj slici sa gilmourish-a koju gledam). Ne kontam zapravo ni kako je pricvrscen za pickguard posto sa gornje strane nema nicega da ga drzi...
To ne bih radio... Trebaju mi oba tona vise nego prekidac.guv'nor wrote:Zato je mozda bolje da sve magnete veze na 1 ton, a umesto drugog stavi switch.
Imam jos jedno pitanje...
Zar se ovakvim povezivanjem ne gubi tone kontola.
Tj. ako je 5-way na neck-u i ukljucim bridge, signal iz brigde magneta, preko toogle prekidaca ide direkto u volume i zaobilazi 5-way prekidac... Ne?
Moguce da nisam dobro shvatio...
Nije mi zapravo u potpunosti jasno kako se krece signal.
Zar se ovakvim povezivanjem ne gubi tone kontola.
Tj. ako je 5-way na neck-u i ukljucim bridge, signal iz brigde magneta, preko toogle prekidaca ide direkto u volume i zaobilazi 5-way prekidac... Ne?
Moguce da nisam dobro shvatio...
Nije mi zapravo u potpunosti jasno kako se krece signal.
- Rocket Roll
Kontakti ostaju isti kao na klasično ožičenom Stratu:
http://www.seymourduncan.com/support/wi ... s_1v_2t_5w
http://www.seymourduncan.com/support/wi ... s_1v_2t_5w
Danas sam menjao zice pa reko' kad sam vec kod toga, da isprobam toggle switch i probao sam po ovoj semi gore ali kao sto sam pretpostavio, gubi se tone kontrola tog magneta ali (ovo mi nije najjasnije kako) tone moze da se kontrolise drugim tone potom.
Odnosno, posto sam ja prekidac povezao na neck magnet, kad je 5-way na bridge-u i ukljucim neck, tone pot za neck magnet ne radi nista, dok tone pot za bridge i mid magnete, utice i na neck.
Znaci nema nezavisnog kontrolisanja bridge i neck magneta, sto je zapravo mene i najvise privlacilo...
Mislim da nisam imao ispravnu zicu da sve to povezem posto sam imao nekih problema sa uzemljenjem i mrzelo me danas da busim rupu pa nisam ni ostavio...
Strat je netaknut.
Za sad...
Odnosno, posto sam ja prekidac povezao na neck magnet, kad je 5-way na bridge-u i ukljucim neck, tone pot za neck magnet ne radi nista, dok tone pot za bridge i mid magnete, utice i na neck.
Znaci nema nezavisnog kontrolisanja bridge i neck magneta, sto je zapravo mene i najvise privlacilo...

Mislim da nisam imao ispravnu zicu da sve to povezem posto sam imao nekih problema sa uzemljenjem i mrzelo me danas da busim rupu pa nisam ni ostavio...
Strat je netaknut.

Za sad...