kao sto sam naveo u nekom davnasnjem postu, usledice gradnja PRSolike gitare step by step.
Pre svega, vazno je napomenuti da bi gitara trebalo da podseca najvise na PRS oblikom ali ne i da ima druge karakteristike (materijal, zvuk, konstrukcija...) vec da po tome bude samo svoja (i moja naravno

Zasto je to tako?
Pa prosto PRS mi se najvise svideo po obliku a nemam pojma kako zvuci jer ga nikad nisam svirao, a i inace ne sviram el gitaru pa mi to i nije preterano vazno za sada.
Odmah da kazem i to da gitaru pravim cisto rekreativno ali da imam ozbiljan tim iza sebe, jer cak ni u kupvinu ne idem bez plana.
Eto sad kad smo se upoznali i da ne budem mnogo dosadan (>160 karaktera post

Ovako je sve pocelo, telo gitare iz jednog dela, izabran hrast iz najprostijeg razloga bio mi pri ruci i onda kad je isecena kocka pristupilo se vrlo odgovornom zadatku - stanji dasku na potrebnu meru! I to rucnim rendetom, e ne salim se stvarno je bilo tako. Evo jos malo ambijenta

Posto je oblik PRSa prethodno digitalizovan i odstampan uredno je prenet na izdeljanu dasku i onda je tu pocela da radi ubodna jer mi je odjednom bilo dosta rucnog alata

Posle grubo isecenog ali i vrlo pribliznog oblika buduce remek delo izgledalo je upravo ovako

I ovako

Toliko za sada pa se vidimo uskoro ponovo!
Nastavak, dakle, sledi...