Pravljenje Stratocastera
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Pravljenje Stratocastera
Resih da napravim gitaru pa svasta slusao i procitao o "uradi sam" Gitarama,ali sve to nije ni vazno.
Telo sam napravio od belog jasena(iz 3 daske) ispalo je ekstra pravi Stratocaster. Vrat je vec bio problem sam po sebi,te sam kupio vrat izgledao mi je dobro,ravan ali nije to bas bilo to sto sam ja hteo,pa je i na njemu doslo do promena.Malcice je stanjen,radijus na njemu je napravljen da po svim merama ogovara pravom Stratu,te su naravno promenjeni i pragovi i civije.Elektronika na gitari je je kompletna kupljena u nova za Strat.(bele boje) Sad moj pravi problem je ustvari sto nemogu da se odlucim za boju, znam samo da hocu da se vide godovi na drvetu.
Na pamet mi je padalo svasta,bordo,plava,natur tamno braon,cak i da let lampom spalim povrsinu te da godovi pocrne pa onda lak.
Ako je neko imao slican problem bio bih veoma zahvalan za savet kakav finis da uradim.
Telo sam napravio od belog jasena(iz 3 daske) ispalo je ekstra pravi Stratocaster. Vrat je vec bio problem sam po sebi,te sam kupio vrat izgledao mi je dobro,ravan ali nije to bas bilo to sto sam ja hteo,pa je i na njemu doslo do promena.Malcice je stanjen,radijus na njemu je napravljen da po svim merama ogovara pravom Stratu,te su naravno promenjeni i pragovi i civije.Elektronika na gitari je je kompletna kupljena u nova za Strat.(bele boje) Sad moj pravi problem je ustvari sto nemogu da se odlucim za boju, znam samo da hocu da se vide godovi na drvetu.
Na pamet mi je padalo svasta,bordo,plava,natur tamno braon,cak i da let lampom spalim povrsinu te da godovi pocrne pa onda lak.
Ako je neko imao slican problem bio bih veoma zahvalan za savet kakav finis da uradim.
Re: Kopija Stratocastera

перверзија
Gitara je gotova premazana je borbde bajcem i lakirana akrilnim lakom.Stavio bih i sliku da znam kako.
Evo slika ne zamerite na losim slikama, i otiscima prstiju na telu gitare
Sad,na prirodnom svetlu izgleda mnogo bolje, a ni aparat nije neki.

Sad,na prirodnom svetlu izgleda mnogo bolje, a ni aparat nije neki.
Bice da je zbog kvaliteta slike ali izgleda kao da povrsina nije ravna. Kao da je na nekim mestima deblja, na drugim tanja i da ima neka udubljenja...
Jel to samo zbog kvaliteta slike?
Jel to samo zbog kvaliteta slike?
- sirac-šunka
- vragolan
Uh al je ovaj Funkomat postao nadrndan na sve 

sirac-šunka wrote:Uh al je ovaj Funkomat postao nadrndan na sve

Super boja
inace volim bordo. Jesi razmisljao da mozda stavis neku drugu masku?

Lepo izgleda ova hand maked guitar! 

- Highway One
valjda "made"ness wrote:Lepo izgleda ova hand maked guitar!

Maked znaci napraviti,znaci rucno napravljena, a hand made je rucni rad,i sta sad?Highway One wrote:valjda "made"ness wrote:Lepo izgleda ova hand maked guitar!
- DrGreenthumb
- MF veteran
Maked ne znaci nista, to make je iregularni glagol sa past simple/past participle-om koji glasi made/made. Ako ne znas strani jezik, koristi maternji...ness wrote:Maked znaci napraviti,znaci rucno napravljena, a hand made je rucni rad,i sta sad?Highway One wrote:valjda "made"ness wrote:Lepo izgleda ova hand maked guitar!
Re: Pravljenje Stratocastera
Možda je hteo reći Naked, ali mu je zapušen nos, pa izlete m umesto n...DrGreenthumb wrote:Maked ne znaci nista

Vaistinu! Ili, što bi neki rekli, thuthed!DrGreenthumb wrote:Ako ne znas strani jezik, koristi maternji...