E i B žice počele da zvižde?

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
O.o

E i B žice počele da zvižde?

Post by O.o » 24 Jul 2009, 23:45

Pre nesto manje od godinu dana kupio sam prvu gitaru, Squier Bullet (polovan iz 2006). Svi znaju kakva je gitara i da ne smaram mnogo odmah cu da predjem na poblem. Elem pre jedno dva meseca sam kupio earnie ball regular slinky zice (ima ih moj komsija i ne mogu da verujem da su i posle godinu dana kao nove) zato sto su e i b zice pocele da zvizde (otvorene i negde od 9 pa do 15 praga, kao da imam tremolo :XD: ). Earnie ball zice na moj gitari su pocrnele i zardjale posle dva dana. Kad ne sviram dva, tri dana na njima se navata tona rdje :XD: ... problem je sto i one zvizde (nakon mesec dana su prozvizdale). Sad kad sam ih poslednji put ocistio jos gore. Jel' to zbog zica ili nesto drugo? Sam bio dosadan? :hide:

karadjordje

Re: zvuzduk

Post by karadjordje » 25 Jul 2009, 12:31

Verovatno je zbog zica.Probaj sa Gibson zicama,po meni su one najbolje koje se mogu naci u BG.Imas ih u Control-Sound-u na Zelenjaku.

O.o

Re: E i B žice počele da zvižde?

Post by O.o » 05 Sep 2009, 12:36

Evo mene opet. Posle mesec dana i jos jednog seta zica - isti problem. Nosio sam gitaru kod jednog majstora u Zelezniku rekao je da je vrat kriv nekako cudno i da ne moze da se ispravi. Podesavao je t-rod al ne pomaze. Ima li neko neku ideju? :?

slika > http://img2.imagetitan.com/img.php?imag ... g_7028.jpg

sinisake
The original one

Post by sinisake » 05 Sep 2009, 12:45

Nut? Tako je meni rekao koleza guv'nor...

O.o

Post by O.o » 05 Sep 2009, 13:44

sinisake wrote:Nut? Tako je meni rekao koleza guv'nor...
To sam i ja pomislio jer je lepo zvuci dok su zice nove. Hteo sam da menjam nut ali nisam bio siguran koliko ce mi to pomoci i da l' sam vispren da to odradim :XD:

MaLuCkO

Post by MaLuCkO » 06 Sep 2009, 01:56

pa imam ja trenutno slican prob i to sigurno zbog nuta!Rekli su mi da ugradnja novog kosta 10 evra! :mrgreen:

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 06 Sep 2009, 13:03

Imaš onu temu sa adresama i ostalim kontakt podacima majstora, pa odnesi kod nekog koji je onako na glasu da on pregleda gitaru i da kaže svoje mišljenje. Ovako svi samo nagađaju, i ne mogu stvarno da ti pomognu.

Što se tiče veka žica, to je individualno, zavisi i od dnevne količine vremena sviranja, i od načina sviranja. Ja se svakako trudim da žice menjam na mesec dana, ali ako ne stignem da sviram onoliko koliko želim, stoje žice ponekad i 2 ili 3 meseca, ali retko se to dešava. I meni žice ne pocrne. Nije da se sijaju kao da su izašle iz paketa, ali definitivno ne pocrne. Istina, pre nego što odložim gitaru, prebrišem sve uredno. E sad, ako je baš upadljivo to da ti žice pocrne, to definitivno ima veze i sa nekom tvojom ličnom "hemijom". Neko ima masnu, a neko suvu kosu, neko se više znoji, a neko manje, a eto nekome žice na gitari od znojenja prstiju baš pocrne, a nekome ne. Ne znam nikakvo naučno objašnjenje po ovom pitanju, to je prosto tako. Nekoliko puta sam čuo da se neko žali kako Ernie Ball žice ne valjaju jer brzo pocrne, ali sam daleko češće čuo da su ljudi skroz zadovoljni s tim žicama. Na električnoj gitari ih koristim poslednjih 15 ili 16 godina, i nikad nisam imao ikakve probleme sa ovim žicama.

Svakako nemoj ništa sam da petljaš ako nisi siguran da umeš da isteraš to do kraja kako valja, samo može više da te košta nego da odmah ideš kod majstora.

Post Reply