Jeftin proces izrade pickguard-a

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
balanso
MF veteran

Jeftin proces izrade pickguard-a

Post by balanso » 18 Sep 2009, 20:22

posto nisam mogao da pronadjem pickguard kakav mi odgovara , morao sam da se bacim na pravljenje istog ....
za materijal je koristena jedna kuhinjska plasticna tacna koja kosta 3 marke, ne znam kakav je kurs , al to je plafon 150 dinara ...
ima ih izgleda u svim bojama sem u crnoj ....

Image

moj drugar milan drzi alat koji je za ovo koristen - mala testera kakve u osnovnoj koristimo na tehnickom :mrgreen:

Image

iseceno i izbusene rupe za sarafe ....

Image

rupe za magnete ....

Image

i kako bi to trebalo da izgleda na gitari ....

Image

otvori za humbuckere su radjeni testerom i malom turpijom, treba jos da izbusim rupe za potenciometar i switch (3way) ,

e sad ako bi neko mogao da mi pomogne, cime zastititi donju stranu plocu, cuo sam da moze mrtva aluminijumska folija, ako neko zna za nesto drugo ????
i koji je najbolji nacin ili sredstvo da se ona zalepi a da ne otpadne za par meseci ???? ?

svima unapred mnogo hvala ! :bravo: :bravo:

Rocket Roll

Re: Jeftin proces izrade pickguard-a

Post by Rocket Roll » 18 Sep 2009, 23:34

balanso wrote:...cime zastititi donju stranu plocu, cuo sam da moze mrtva aluminijumska folija...
To se zove samolepljiva aluminijumska traka i prodaje se u Uradi Sam. Obično služi za dihtovanje prozora. Lepak joj je vrlo jak, a širina kao dakt traci, tako da iz tri komada pokriva ceo pickguard.

Post Reply