problem!!!

Post Reply
MiniTNT

problem!!!

Post by MiniTNT » 15 Sep 2009, 14:34

Zdravo svima na ovom forumu. :ziveli: Koju akusticnu gitaru sa pojacalom!!! ::ranting:: Gledao sam sve teme ali nema bas ono sta trazim!!! :cry: Uzeo bih jamahu ili neku drugu malo jeftiniju marku da kosta sa pojacalom oko 300 evra!!! :mrgreen: Vidio sam jednom u gradu jednog kineza na ulici da svira takvu gitaru i dopala mi se pa sam odlucijo da si kupim jednu takvu!!!Hvala unapred!!! ^^

Kristijan
Uvaženi član

Re: problem!!!

Post by Kristijan » 16 Sep 2009, 09:26

Uuuuh, mnogo tesan budžet. Mislim da svakako nešto može da se ubudži za te pare, ali ne i nešto što bi smelo da se onako od srca preporuči. Ako pričamo o novim stvarima, najjeftinije pojačalo za austičnu gitaru za koje vredi ikako trošiti novac košta 200 jurona, a za preostalih 100 iz tvog budžeta nema ozvučenih akustičnih koje mogu da rade posao kako treba. Ako kreneš da pretražuješ oglase, verovatno ćeš naći mnogo povoljnije ponude, ali moraš da računaš da ti za kupovinu preko oglasa treba daleko više iskustva, a ovako kako si ti postavio pitanje, deluje da baš i nemaš previše iskustva sa opremom.

Možeš za sitne pare da nađeš neko pojačalo za eletričnu gitaru, ali da znaš da to nije potpuno adekvatna zamena, ne izvučeš iz akustičnog instrumenta optimum. Opet, za 300 jurona svakako ne možeš da izvučeš neki ozbiljniji zvuk, pa možda to u tom slučaju i ne pravi veliku razliku, a pojačala za električne se nađu lakše i rekao bih da im je preprodajna cena povoljnija od ovih za akustične gitare.

E sad, ima trenutno na popustu jedno pojačalo u Mixu, ali to je baaaaš malecko pojačalo, radi se o Laney LA30C, trenutno košta 135 jurona, a koštalo je oko 200. Ja sam svirao veći i jači model, koji ima 2 x 8 inča zvučnike i hornu, dok ovo što je na popustu ima samo 1 zvučnik. Jeste povoljno to za 135 jurona, ali kad nije na popustu, ovo jače pojačalo je nekih 50 jurona skuplje, a mislim da se za te pare dobije daleko bolja stvar. Istina, kad imaš tesan budžet, radiće i ovo malo pojačalo, ali kao što sam rekao na početku, nije to nešto što je za toplu preporuku.

Što se tiče gitara, ja sam protivnik kupovine tih jeftinih gitara sa ozvukom osim ako nemaš neki mnoooogo jak razlog za to, jer mislm da se dobije instrument koji uključen u ozvuku daje vrlo neprirodan, neprijatan i nesofisticiran zvuk, sa prenaglašenim percussion momentom, tako da tu ne bih davao nikakve savete. Mislim da to što si video nekoga na ulici da svira nije mnoooooogo jak razlog da na to potrošiš pare.

Nisam ti konkretno pomogao, ali nadam se da me razumeš - nije zahvalno preporučivati opremu koja je ipak priručna oprema.

Post Reply