Miguel J. Almeria gitare?
Miguel J. Almeria gitare?
Da li iko zna nešto o ovim gitarama? Na netu je gotovo nemoguće bilo šta naći osim onog standardnog opisa, ali review ili slično...ništa...
Već neko vreme planiram da uzmem novu klasičnu, i izbor do sad je bio Takamine G128S(stranice i ledja od palisandera, gore solid spruce, sto mi se svidelo kao kombinacija)...Ali sad naleteh na ovo i videh kako izgleda...
---> http://www.allegro.pl/item708450945_git ... ratis.html (e, a ona ima mahagoni stranice i ledja, Solid Canadian Red Cedar za top...),
--> http://www.megamusic.rs/www/singleitem.php?id=1007
Zamolio bih ako iko zna nešto konkretno o njima, da napiše koju reč....
Pozdrav!
Nikola.
Već neko vreme planiram da uzmem novu klasičnu, i izbor do sad je bio Takamine G128S(stranice i ledja od palisandera, gore solid spruce, sto mi se svidelo kao kombinacija)...Ali sad naleteh na ovo i videh kako izgleda...
---> http://www.allegro.pl/item708450945_git ... ratis.html (e, a ona ima mahagoni stranice i ledja, Solid Canadian Red Cedar za top...),
--> http://www.megamusic.rs/www/singleitem.php?id=1007
Zamolio bih ako iko zna nešto konkretno o njima, da napiše koju reč....
Pozdrav!
Nikola.
Re: Miguel J. Almeria gitare?
Дајте, људи...нико?...стварно?..
'Ајде, 'ајде, можете ви то, Музички форум је ово!
Поздрав, још један...
Никола.
'Ајде, 'ајде, можете ви то, Музички форум је ово!

Поздрав, још један...
Никола.
Ja samo mogu da ti pomognem tako što ću da odem da isprobam gitaru, ali sam nešto mnogo kratak s vremenom, i možda bih za to odvojio vreme krajem sledeće nedelje. S druge strane, ti već imaš klasičnu, i sada ti treba nova, što će reći da ipak imaš nekakvo iskustvo, pa možeš i sam da je oslušneš. To je ipak nezamenljivo. Po onome što sam video na linku koji si ostavio, to je gotara sa solid gornjom pločom rezonatora, i košta 155 ajvara, što mu dođe факин еј оу-кеј ponuda. Ako ne žuriš mnogo, i ako ti nije smor da sačekaš da je tokom sledeće nedelje izmaltretiram pa da napišem utiske, eto - rešen problem. Ali bih ipak savetovao da je isprobaš sam.
Па ја сам их већ ослушнуо, пробао и веома сам задовољан обема гитарама...у томе и јесте проблем...солид плоче на обе гитаре, једина је разлика у дрвету коришћеном за бокове и леђа...ја сам већ био одлучио да узмем Такамине (палисандер за леђа и бокове), а ондах видех ову чија ми се израда веома свидела...проблем је што о фирми Такамине и знам понешто, њихови стандарди итд....а о Miguel J. Almeria не могу да нађем ништа конкретно...
Бајдвеј, хвала на одговору, знао сам да ћеш ти као ауторитет на Форуму по питању оцена гитара, морати да кажеш коју
Поздрав
Никола.
Бајдвеј, хвала на одговору, знао сам да ћеш ти као ауторитет на Форуму по питању оцена гитара, морати да кажеш коју

Поздрав
Никола.
http://www.gewamusic.com/guitarbrands.h ... i1[id]=283
http://www.gewamusic.com/197.html?&L=1& ... Genre=2669
Evo da vidiš o čemu se radi.
Inače ja verujem samo onome što čujem... A svašta se piše... Kupi gitaru koja ti bolje zvuči, mani ime!
Molim te, nemoj to autoritet, ja samo imam entuzijazma da radim nešto što je možda drugima dosadno, nesrećno popunjavam neku prazninu dok se konačno ne pojavi neki pravi ekspert.
http://www.gewamusic.com/197.html?&L=1& ... Genre=2669
Evo da vidiš o čemu se radi.
Inače ja verujem samo onome što čujem... A svašta se piše... Kupi gitaru koja ti bolje zvuči, mani ime!
Molim te, nemoj to autoritet, ja samo imam entuzijazma da radim nešto što je možda drugima dosadno, nesrećno popunjavam neku prazninu dok se konačno ne pojavi neki pravi ekspert.
Е зато и јеси ауторитет!Kristijan wrote: ...ja samo imam entuzijazma da radim nešto što je možda drugima dosadno, nesrećno popunjavam neku prazninu dok se konačno ne pojavi neki pravi ekspert.

Ма није мени до имена, него сам скупио коначно неке паре, и бих да купим фину гитарицу, а не бих да наседнем на шминку и први (погрешан) утисак...
Хвала ти свакако, ја ћу још пар пута да измучим обе гитаре, па ћу ваљда коначно одлучити...

Поздрав

Upravo sam završio skraćeni obilazak bitnih prodavnica, i naravno probao 2 modela Miguel J. Almeria gitara. Obe gitare imaju solid gornju ploču rezonatora, kedar je u pitanju. Bočna i zadnja ploča nisam siguran od kog su materijala, tu mogu da verujem samo onome što piše, ali meni na prvi pogled nije bilo nedvosmisleno jasno o čemu se radi. Sve u svemu, iako je jedna gitara jeftinija, ne mogu reći i da je lošija od druge. Prosto imaju drugačije balansiran ton. Čak bih rekao da ova što košta manje ima balans tona više po mom ukusu. Na obe je ton bistar i lepo definisan, čak i sa bedastim fabričkim žicama. Predpostavljam da za to zaslugu upravo ima solid gornja ploča, moje dosadašnje iskustvo me navodi na takav zaključak.
U rasponu od 13000 do 17000 dinara jako je teško da može neka gitara da radi bolje od ovoga. Danas sam isprobao preko 10 gitara, neke "znam" od ranije, i rekao bih da je ovo jako dobra kupovina za te pare. Možda bih još temeljnijim prekopavanjem prodavnica našao još neku koja je ozbiljnija konkurencija, ali ovo je dobar pazar. Definitivno bolji pazar od "zicer" varijante tipa Yamaha C70.
Eto, od mene toliko. Nadam se da ovo pišem pre nego što si obaio kupovinu.
U rasponu od 13000 do 17000 dinara jako je teško da može neka gitara da radi bolje od ovoga. Danas sam isprobao preko 10 gitara, neke "znam" od ranije, i rekao bih da je ovo jako dobra kupovina za te pare. Možda bih još temeljnijim prekopavanjem prodavnica našao još neku koja je ozbiljnija konkurencija, ali ovo je dobar pazar. Definitivno bolji pazar od "zicer" varijante tipa Yamaha C70.
Eto, od mene toliko. Nadam se da ovo pišem pre nego što si obaio kupovinu.
Ја сам стекао веома сличан утисак о обе гитаре око којих сам се двоумио, и на крају је одлука пала на Miguel J. Almeria баш због те неке јединствене избалансираности како тона тако и материјала (то ваљда проистиче једно из другог чак и у овој класи инструмената...), због solid плоче, изгледа, укупног осећаја... Гитару још нисам пазарио, сад тренутно имам ''посла'' око факса, па чекам да се то заврши, па да одем да пазарујем са уживанцијом (полако, сталожено...
)
Теби Кристијане хвала пуно на труду и саветима
Поздрав!

Теби Кристијане хвала пуно на труду и саветима

Поздрав!
Kristijane,gledajuci ove 2 gitare koje si isprobao,koja bi bila prikladnija za latino i druge primene u popularnoj muzici?
Ova skuplja je bila više za klasičnu muziku, gledajući snagu basova, ali viši registar mi ima mnogo "farbe" od ove kedrove ploče rezonatora, i nije mi balans bio baš sasvim po ukusu. Ova jeftinija je imala nešto manje snage u nižem registru, ali je generalno balans tona bio lepši, i baš ti malo zauzdani basovi je čine pogodnom za neki latino, možda čak i nešto na temu flamenka... Rekao bih da je ova jeftinija dobar izbor u ovom slučaju. Mada, nemoj da te zbuni cena, čak mi je i prodavac rekao da postoji šansa da su greškom zamenili cene odmah prilikom puštanja gitara u prodaju, jer ova jeftinija ima "zlatne" čivije, što je obično jedno od obeležja malo skupljih instrumenata iz serije, a i generalno se svi slažu da je ta ipak bolja... Eh, zvuči komično... ali tako je.
Super.Bas me u zadnje vreme flamenco privukao,mada,znam da necu moci sad ko zna sta da radim na ovoj gitari,ali posluzice za ono sto hocu.Dok ne dodju neke goleme pare pa uzmem neku bezobraznu..

e sad, izvinite sto se ovako ubacujem- ja ne mogu da vidim tu jeftiniju nekako, koliko ona kosta-i ako moze novi link?