Aster MD-18EQ

Post Reply
mitke91

Aster MD-18EQ

Post by mitke91 » 27 Dec 2009, 04:41

Ja sam NIkola i tako to, iz BG sam. E, sad sviracko iskustvo blaga nula-zelja za sviranjem cista 10!
Drugar mi je pozajmio neku njegovu malu gitaricu, klasicnu. Ucim da sviram na njoj vec nekih 2-3 meseca, i cini mi se da mi lepo ide, uspevam ponekada da zabavim bliznje, hehee. Ovde sam jer mi treba savet, jer sam cuo da ste ovde u tome najbolji.
Kupio bih gitaru Aster MD-18EQ-10500din -musicmediacentar. Za sada bih svirao samo za sebe i za moju dusu, sto znaci treba mi neki amater od gitare al da se fino cuje. Zvug ove klasicne moje gitare mi je toliko los i toliko mi se ne svidja da mi se povraca, mala rezonatorska kutija, debeo vrat kao batina, i otkazali su neki delovi za koje ja ne znam naziv jos uvek, izvinjavam se ispravi cu to skoro.
Zvuk koji bi hteo da dobijem od gitare je nesto poput Fuel, Neckelback znaci nista specificno. Takodje bi voleo da mi gitare potraje duze od 2-3! Uz naravno moje pravilno koriscenje i odrzavanje. Treba mi ozvucena i naravno kofer, sto sa ovom gitarom i dobijam. E, sad, moje pitanje, da li pored kofera dobijam i sve ovo navedeno gore, i da li je dobar izbor-sa obzirom da mi je budzet 100-150 evra? Malo priznanje, ja mrzim kupovinu i mrzim cimanje iz radnje u radnju u potrazi za sto povoljnijim instrumentom, lenj sam kao pseto, znam da mi ovo nikako ne ide u prilog. Al eto, sta cu kad sam takav.
Zelim kupiti instument lagan za sviranje, jer ga necu dugo menjati, takodje da vrat bude normalne debljine i da zice budi na nekoj normalnoj udaljenosti od vrate gitare, jos jednom da li ova gitara to omogucava? Ako nemate odgovora, nemam izbora pravac lenjstugo pa pretrazuj radnje! :D

mitke91

Re: Aster MD-18EQ

Post by mitke91 » 28 Dec 2009, 16:15

Super vec 2 dana stoji a vi se ubijate od pomoci, al ajde nace se valjda neko dobre volje.
Evo malo sam procackao i sad se dvoumim:
Aster MD-18EQ
http://www.musiccentar.com/i-2207/aster ... sa-koferom
Stagg SW 203 CE SB
http://www.mitros-music.com/products/50 ... 3_CE_SB/1/

Sta vi kazete? Kod Aster-a se dobija kofer(nepoznatog kvaliteta), i neki stalak koji kosta 900, za dz! :D

Evo i teceg kandidata, sad se troumim :D
Ibanez V70CE Black
http://www.mitros-music.com/products/52 ... 0CE_Black/

pardon 4umin se :lol:
Kada bi se malo ustekao, mozda moze i ovo da udje u izbor.
TAKAMINE EG260C-TBL
http://www.mitros-music.com/products/39 ... 60C-TBL/1/
Last edited by mitke91 on 28 Dec 2009, 16:35, edited 1 time in total.

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 28 Dec 2009, 16:29

Pa dosta se pisalo o jeftinim akustičnim gitarama, zbog toga ti niko ne odgovara...
Kreni lagano da iščitavaš ceo podforum, pa će sigurno mnogo toga da ti bude jasnije... :)

mitke91

Post by mitke91 » 28 Dec 2009, 16:34

fala vi... :D

henk

Post by henk » 28 Dec 2009, 18:46

Nikola, moj predlog je da razmotriš ovu ozvučenu gitaru: Tenson D10-CE

ima fin vrat, lako se svira, zvuči okej, solidno izgleda, nije skarabudžena, i dovoljno je fleksibilna da će ti dopustiti da kroz nju iskažeš svoj karakter. mislim da će ona zadovoljiti tvoje potrebe u mesecima, možda i godinama, što slede.

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 28 Dec 2009, 20:21

O svim pomenutim gitarama je pisano već ovde na forumu. O nekima detaljno, o nekima samo informativno, ali uglavnom prema "zasluzi", neke gitare ne zaslužuju više od jednog reda teksta. Sad sam proveravao kako radi search na forumu, i sto mu gromova i jelenskih mu rogova - šljaka kao sat! Toplo preporučujem upotrebu istog. Over and out!

mitke91

Post by mitke91 » 29 Dec 2009, 12:34

Henk hvala, cinimi se da je ova br.1 u mom omalenom budzetu. :D
Kristijane hvala na savetu, stvar je u tome da sam stvarno pretrazivao gomilu postova i tema trazeci ono sto me zanima, al nisam nasao, al ajde sada cu da probam sa pretrazivacem pa kako ti kazes, mora uroditi plodom! :D

Post Reply