Otvaram novu temu jer sam na osnovu pretrage zaključio da se o Segaull akustičnim gitarama dosad na forumu govorilo uglavnom usputno. Pošto se odnedavno mogu nabaviti kod nas, vjerujem da nisam jedini kojeg zanima da li njihov kvalitet odgovara i cijeni koja za naše prilike nije nedostižna, ali opet nije baš ni mala (400-600€)...
Meni je u svakom slučaju u startu privlačno to što ne dolaze sa istoka, već iz Kanade, i što su ih sve karakteriše kvalitetno drvo od kojeg su izrađene(Top : Select Pressure Tested Solid - kedar li smreka), bar po onom što sam stigao da pročitam na internetu...
Dakle, ako ima ljudi sa foruma koji su bili u prilici da sviraju neki od Segull modela, bilo bi lijepo da podjele utiske s nama..
Seagull akustične gitare
- nebeskacarica
Seagull akustične gitare
Last edited by nebeskacarica on 12 Jan 2010, 17:54, edited 1 time in total.
Re: Seagull akustične gitare
Nisu bile zastupljene kod nas na tržištu, a meni je svakako u planu da specijalno zbog ovih gitara svratim do Artista, pa da isprobam nekoliko ovih gitara. Ako niko ne bude pre mene pisao o ovim gitarama, računaj da ću u narednih nedelju dana sigurno imati neke detaljnije utiske.
- nebeskacarica
Odlično, sa nestrpljenjem ću iščekivati, jer sam pročitao nekoliko tvojih vrlo kvalitetnih postova o gitarama drugih proizvođača...
-
bio da probam par Godina, pa usput dovatih i Seagull.
Šta reći..kao i uvek, zavisi šta sviraš, ali je to generalno uzev, dobro urađena gitara.
Probao sam Coastline S6 i za finger mi se jedan Godin učinio zgodniji, dok je Seagull mirisao više na neka prošla vremena, no to je stvar opredeljenja, ukusa isl.
Probao sam je na suvo, pa ne znam kako zvuči kada je u struji.
Bas je dobar, vrat svirljiv (oko dvanaestog mislim da je bila sasvim pristojno svirljiva), oseća se drvo
Lično mi se glava ne dopada (nekako mi ćelava) ali su čivije zato odlične.
Opšti utisak mi je bio da je to dobra, zdrava gitara, e sad..po mojoj nekoj logici, akustare uvek treba kupovati što bolje i što skuplje moguće, probavati i birkati, jer su mnogo zahtevnije od električnih, pa tako u ovom cenovnom rangu, ja ne bih izabrao Seagulla, već pre neku drugu gitaru. Ne zato što je ova loša, nego što se po ovoj low cost gitari vidi da su im tek one skuplje mrak i uvek bi me to žuljalo.
Šta reći..kao i uvek, zavisi šta sviraš, ali je to generalno uzev, dobro urađena gitara.
Probao sam Coastline S6 i za finger mi se jedan Godin učinio zgodniji, dok je Seagull mirisao više na neka prošla vremena, no to je stvar opredeljenja, ukusa isl.
Probao sam je na suvo, pa ne znam kako zvuči kada je u struji.
Bas je dobar, vrat svirljiv (oko dvanaestog mislim da je bila sasvim pristojno svirljiva), oseća se drvo
Lično mi se glava ne dopada (nekako mi ćelava) ali su čivije zato odlične.
Opšti utisak mi je bio da je to dobra, zdrava gitara, e sad..po mojoj nekoj logici, akustare uvek treba kupovati što bolje i što skuplje moguće, probavati i birkati, jer su mnogo zahtevnije od električnih, pa tako u ovom cenovnom rangu, ja ne bih izabrao Seagulla, već pre neku drugu gitaru. Ne zato što je ova loša, nego što se po ovoj low cost gitari vidi da su im tek one skuplje mrak i uvek bi me to žuljalo.