E sad, ja inace sviram klavijaturu, vec nekih 10-tak godina, svirao sam klasiku,rock,pop itd...da ne nabrajam sad maltene sve zivo. Nakon sto sam sviranje klavijature vec odavno usavrsio, zeleo bih da predjem na gitaru. Svirao sam i klasicne i akusticne(western) i elektricne gitare i naravno odmah sam znao da odsviram "nesto" na njima, ali to se uglavnom svodilo na prevodjenje lestvice sa klavijature na jednu zicu i sviranje raznih melodija kao i obicno mehanicko ucenje nekih melodija, poput Smoke on the Water

i otherside ili cak nekih klasicnih kao sto su tema iz filma Kum(Godfather) i slicno. Vidim da mi gitara vrlo lako pada, vazno je da imam zelju i muzikalnost.
 i otherside ili cak nekih klasicnih kao sto su tema iz filma Kum(Godfather) i slicno. Vidim da mi gitara vrlo lako pada, vazno je da imam zelju i muzikalnost. E sad, problem je sledeci.Ja pretezno zelim da sviram pop/rock muziku. Kako sam pocetnik na gitari, osim par stvari moze se reci da nemam pojma. Citao sam malo forum, delimicno su mi jasni izrazi poput fingerpicking,thumbpick i ostalo. Ne poznajem tehnike sviranja i ne znam da li da za pocetak uzmem akusticnu ili klasicnu gitaru. Razmisljao sam i o elektricnoj ali sam odlucio da nju uzmem kasnije. Sto se tice para, mogu da izdvojim nekih 10-tak hiljada. Takodje, bilo bi mi vrlo korisno ako bi mi dali neki savet kako da pocnem,odakle da ucim, i ako bi mi objasnili neke od tehnika sviranja na gitari. Nadam se da ce ova tema biti korisna,kako za mene, tako i za buduce muzicare koji ce je tu i tamo posetiti. Hvala