Meni je Ibanezova Art Wood serija jako zanimljiva, to su vrlo lepo urađeni nstrumenti. AW10, AW15, AW30 i AW40 po ceni upadaju u ovu kategoriju koja tebe interesuje.
Tu je i jedna gitara iz Sage serije, SGT630. E sad, to je jumbo gitara, pa moraš da se preračunaš da li ti to odgovara. Za nju je velika drama nabaviti kofer kod nas, to može da bude minus.
Cort Earth 100 i Earth 200 su veoma fini instrumenti. Earth 200 je osetno bolji, ali mislim da je malo preko 300 evra, mada vredi svaku paru.
Takamine G220S je isto vrlo simpatičan isntrument, ali je mnogo bitno da napomenem da je to mala gitara, regularne je dužine ali ima omanji rezonator, više je kao folk gitare, pa to ne znam da li ti vrši posao. Nje to nikakav minus, ali treba napomenuti. Tu je i veći, dreadnought model, koji je vredan pažnje, G330S. Obrati pažnju - između G220 i G220S, kao i između G330 i G330S je velika razlika, pazi da se tu ne zbuniš.
Još jedna "mala" gitara je Yamaha FS720. Vrlo lep instrument. FG720 isto nije loš izbor... ali kako se ponuda akustičnih gitara kod nas širi, sve ređe preporučuem ovu gitaru, mislim da ima da se nađe bolja dreadnought gitara za iste pare. Nekada mi je FG720 bio etalon, sada je druga priča.
Takođe treba da proveriš čega ima od Crafter gitara. Ima ih Mitros, i u tom cenovnom okviru ima lepih komada. Kako sam ih samo onako informativno pogledao, na žalost ne znam da ti izdvojim neki model, nisam zapamtio, ali su mi generalno gitare ostavile prilično solidan utisak.
Za veći spisak moraš da imaš i malo veći budžet. I ono što je vrlo bitno - ovo je kratak pregled onoga što sam u raznim momentima u različitim radnjama isprobao, zaista ne mogu da ti garantujem da sve ovo sada mođe da se vidi i čuje po prodavnicama.