florencia slide gitara?

Post Reply
roots unite

florencia slide gitara?

Post by roots unite » 31 May 2010, 21:08

Dakle narucio sam ovu gitaru i zanima me vase misljenje o njoj,gitaru sam uzeo na slepo ali kontam da je ok jer lim je lim a za te novce necu dobiti extra instrument,ali bih ipak da cujem da li ima neko da kaze nesto o njoj,brine me to sto nemogu da pronadjem sajt ove firme i ne znam kako se krecu cene ovih gitara

hvala na pomoci ;)

nece da mi ubaci url pa bih vas zamolio da copy paste link u pretrazivac

http://www.kupujemprodajem.com/slajd-gi ... D%20GITARA

http://www.kupujemprodajem.com/slajd-gi ... D%20GITARA

Kristijan
Uvaženi član

Re: florencia slide gitara?

Post by Kristijan » 31 May 2010, 21:28

Odakle si naručio dobro?

Ili si hteo da kažeš da si već napravio deal sa čovekom koji je prodaje u oglasima?

Ako je ne kupuješ od ovog čoveka, možda da pokušaš da ga okreneš čisto onako da ga pitaš otvoreno kakvi su mu utisci.

Malo ko kod nas interesuje za dobro, pa nije to tako čest instrument, i teško da ćeš imati neke konkretne informacije. Ja nisam baš viđao neke pomena vredne instrumente firme Florencia, ali to ništa ne mora da znači.

roots unite

Post by roots unite » 31 May 2010, 21:35

da od ovoga coveka uzimam i kaze da je dobra pragovi ocuvani da je malo svirao vrat prav ali nije preprodavac izgleda za sada je sve ok

roots unite

Post by roots unite » 31 May 2010, 23:39

e da nasao sam da nova u italiji odakle je ova marka kosta 270E

roots unite

Post by roots unite » 01 Jun 2010, 18:33

gitara stize sutra pa se vidimo sa slikama i zvukom
mada sam pocetnik u sviranju slida pa ne ocekujte bas mnogo :D

roots unite

Post by roots unite » 02 Jun 2010, 11:50

da ne bih pravio zbrku evo linka pa je pogledajte
http://www.facebook.com/#!/photo.php?pi ... 6590577796
(ukro sam ovu foru od jedne devojke sa mf-a)
video pos'podne

roots unite

Post by roots unite » 13 Jun 2010, 13:37

eo ovako vidim da na forumu nema mnogo price o ovim gitarama.Ovde treba da napomenem da je ovo kopija i da definitivno ne zvuci kao pravi dobro,ali dace vam smernice o tome kako to zvuci.Ta gitara sluzi za slide,ali meni se svidja i kako zvuci u standardnom stimu,ima onaj bendzasti zvuk :roll:
vidim da je dosta vas ovu temu otvaralo a ja sam obeco video za pospodne al sam bio zagino u kafani taj dan i skroz zaboravio :ziveli:
uzeo sam gitaru za 130E covek je ispao skroz korrektan,a sto se tice gitare fino je ocuvana...
Ova gitara je jako iznenadkujuca i zanimljiva za sviranje iako ja nisam neki virtuoz,ali imam brdo malih zamerki,kao sto su nepostojanje onog na sta se kaci kais,pa zatim cudno resenje gde zica prenosi deo nepozeljnog zvuka jer od bridza do mesta u koje se uglavljuje ball zice ima jedno 10 cm(vidi sliku lakse je za objasniti),ali kontam da je ovo da bi se omogucilo da zice budu mekse? :? onda kobilica (bridz),koja je napravljena od hard mapla koji super radi svoj deo posla,ali kontam da za par godina necu moci da ga zamenim jer ne znam gde da ga nadjem....
ali nije sve tako lose :D ima i super resenja kao sto su podesavanje akcije preko one rupe na onom metalnom delu koji lici na most i ide iznad zica,ispod kog je inace kobilica,tu se utakne srafciger i steluje se...E da napomenem da je ta stvar,taj drzac ruke genijalna stvar,posebno za fingerpicking jer ne zamara ruku.... ako vas jos stogod zanima pitajte :D
pozdraz iz ravnice
http://www.mediafire.com/?z2dnzcwntyn

Post Reply