Yamaha C30M ili sta za pocetak?
Yamaha C30M ili sta za pocetak?
Znam da ima gomila poruka, nekoliko sam vec i procitao ali ipak moram da pitam. Naisao sam na par foruma ali ovaj mi nekako deluje skroz ok, za razliku od vecine ostalih gde pisu sve i svasta. Ne razumem se u gitare, student sam i razmisljam jos od malih nogu da pocnem. Primetio sam Yamaha C30M ali stvarno ne znam vredi li cemu? Vecina ostavi gitaru svestan sam toga ali stvarno imam zelju. Zelim da kupim gitaru zbog koje necu nakon godinu dana biti primoran da kupujem drugu. Neki limit preko koga sigurno ne bih isao je 15000, ako vec nema da znam da dizem ruke
.

Re: Yamaha C30M ili sta za pocetak?
Daklem koristio si search opciju?
Pomenuta Yamaha je klasična gitara. E sad, nadam se da znaš tačno na šta mislim kad kažem klasična gitara... Da li imaš precizniju ideju o tome kakvu muziku bi svirao? Prema tome treba da biraš i instrument. Ogromne su razlike između raznih gitara...
crazy wrote:Znam da ima gomila poruka, nekoliko sam vec i procitao ali ipak moram da pitam. Naisao sam na par foruma ali ovaj mi nekako deluje skroz ok, za razliku od vecine ostalih gde pisu sve i svasta. Ne razumem se u gitare, student sam i razmisljam jos od malih nogu da pocnem. Primetio sam Yamaha C30M ali stvarno ne znam vredi li cemu? Vecina ostavi gitaru svestan sam toga ali stvarno imam zelju. Zelim da kupim gitaru zbog koje necu nakon godinu dana biti primoran da kupujem drugu. Neki limit preko koga sigurno ne bih isao je 15000, ako vec nema da znam da dizem ruke.
Yamaha c 30 je klasicna gitara
A ovde imas objasnjenu razliku izmedju akousticne i klasicne gitare http://answers.yahoo.com/question/index ... 644AA4yoDm
Mada sumnjam da tebi treba klasicna gitara, ako si vise za neku varijantu sviranja po sedeljkama neki pop rock i tako to treba ti akusticna gitara....
Naravno sve to mozes da sviras i na klasicnoj gitari ali, teza je za sviranje ne mnogo ali je teza, teze ces dobiti taj zvuk koji tebi pretpostavljam treba....
E sad ako ozbiljno oces da krenes da ucis da sviras, prevazicices koju god gitaru do 150 e kupis za relativno kratko vreme ...
Planiram svirati godinu dana, ako ne naucim par pesama onda nisam ja za to. Dao bih ja i vece pare nego ako mi ne bude islo samo sam ih bzv bacio, ovako 10-15 hiljada i nek propadnu ako sam bas toliki talenat
.
, izbor i smisao verovatno nalazim kao i vecina polaznika. Ne planiram toliko profesionalno da zivim od toga
ali ono za svoju dusu i drustvo. Gledao sam neke predloge koje ste davali ali pola link-ova vise ne postoji. Da li mozete nesto da mi preporucite, kupio bih preko neta, eventualno otisao licno da pogledam posto sam iz unutrasnjosti?

Procitao si me 100%ognjen93 wrote: Mada sumnjam da tebi treba klasicna gitara, ako si vise za neku varijantu sviranja po sedeljkama neki pop rock i tako to treba ti akusticna gitara....
Naravno sve to mozes da sviras i na klasicnoj gitari ali, teza je za sviranje ne mnogo ali je teza, teze ces dobiti taj zvuk koji tebi pretpostavljam treba....
E sad ako ozbiljno oces da krenes da ucis da sviras, prevazicices koju god gitaru do 150 e kupis za relativno kratko vreme ...

Mozda bi ti ova sve resila problem probao sam je jednom ima je moj druga ono fina gitara cini mi se...
http://www.mitrosmusic.com/proizvod/167 ... z-V72E-BK/
U svakom trenutku mozes da je nastimavas.
http://www.mitrosmusic.com/proizvod/167 ... z-V72E-BK/
U svakom trenutku mozes da je nastimavas.
Hvala Vam na odgovorima, ako ima neko jos neki predlog gitare ako nema kupicu Ibanez V72E-BK.