Takamine G406s ?
-
Takamine G406s ?
Zanima me da li iko moze da mi da neku informaciju vise o ovom modelu?Slusao sam na joutubu i zvuci mi zanimljivo:)
Re: Takamine G406s ?
Takamine G serija sa solidnom gornjom pločom rezonatora je serija sa veoma lepim odnosom cena - kvalitet. E sad, ovo je vrlo specifična gitara, gabarit trupa bi bio najsličniji parlor gitarama, mada je kod parlor gitara deo rezonatora iznad zvučnog otvora malo manji. Jedan jedini put sam ovu gitaru svirao u prodavnici, i to je jedini put i da sam je video u prodavnici - nije popularna dimezija i retko je na lageru, tako da mogu malo da kažem o ovoj gitari. Meni zapravo bolje zvuči uživo nego na ovim klipovima koje sam našao na youtube, jer su parlor gitare mnogo zgodne za kantautore, posebno one koji prevashodno rade fingerpicking. Ovakav rezonator ne daje snažne basove, i samim tim pri arpeđo sviranju basovi ne poklapaju ostale tonove, što može da bude slučaj sa western gitarama većeg rezonatora. Najveći broj ljudi je na ovim video klipovima svirao običan strumming, i tu ova gitara ne blista, jer ima malo tanak ton, što je i normalno za mali rezonator. Pravi zvuk ove gitare se čuje kada desna ruka "rasplete". Po meni ovu gitaru treba imati u arsenalu uz još neku akustičnu gitaru, nije mi dovoljno univerzalna da bude jedina gitara. A vanredno je zgodna kao gitara za putnika, vrlo je kompaktnih dimenzija.
-
Re: Takamine G406s ?
Hvala ti puno! U svakom slucaji si upravu !mala je to gitarica koju cu ja jednog dana ako da Bog imati uz moj arsenal raspalih gitara:) Imam ja neku stagg raspalu bzvz i melodiju menges dotrajalu vec tako da sam razmisljao o kupovini neke gitare poput tog zvuka takamine koji mi se svideo bas ! a svidja mi se i zvuk yamahe fg 720s nju sam cak i svirao u mitrosu pre neki mesec kad sam dolazio u bg tako daaa..eto posting.php?mode=reply&f=19&t=14349# Fala ti dja cuo,dja ne cuo:)
bicu i ja na forumu ovih dana da se pozabavim malo oko kupovine...fala
bicu i ja na forumu ovih dana da se pozabavim malo oko kupovine...fala