Aha...
Pogledaj ovu tabelu:
http://www.ariaguitars.com/int/00int_ma ... gtr01.html
Tu ja vidim da je ova tvoja gitara sa rezonatorom kome su sve ploče laminirane, nigde pored oznake za drvo ne piše solid. Po ovome što vidim ovde, gornja ploča je omorika (spruce), ostatak rezonatora mahagoni. Prilično standardno, nikakva egzotika. To svakako ovu gitaru smešta u nižu klasu, i godine tu ne doprinose kvalitetu. Svakako je, ako je rađena u Japanu, lepše zanatski urađena od njihovim modernih gitara iz te kategorije, jer je sve to danas kineska roba sa mršavom kontrolom kvaliteta. Svirao sam par AW 30, i to je užasan instrument - bar ovi uzorci koje sam ja imao u rukama.
Nevolja je što tu priča "nije Kina, nego Japan" malo znači nekome ko hoće da kupi instrument niže klase. A tih gitara koje imaju skroz laminirani rezonar danas ima toliko da je teško biti konkurentan. Imaš ganc nove koje koštaju ispod 150 evra, i nekome ko ne juri profi instrument jako malo znači prednost koju tvoja gitara može da ima zbog mesta proizvodnje. Pri tom, već tamo za 200, 220, 250... imaš da kupiš nove gitare sa solid gornjom pločom rezonatora, tako da zaista mislim da je 150 plafon što možeš da dobiješ za ovakvu gitaru, ako izvučeš i toliko. Verovatno si u pravu, nema mnogo svrhe da je prodaješ, jer zaista ne možeš da izvučeš ozbiljan novac.