Ibanez AW30ECE-NT
Ibanez AW30ECE-NT
Где се у Бг-у може пазарити Ibanez AW30ECE-NT ( http://www.mitrosmusic.com/proizvod/595 ... W30ECE-NT/ )?
У Митросу их тренутно нема на лагеру, у Мјузик медија кажу да више не наручују Ибанез, тј. да ове марке има само док трају залихе.
Па ако неко зна још неку радњу где се може наћи ова гитара...
У Митросу их тренутно нема на лагеру, у Мјузик медија кажу да више не наручују Ибанез, тј. да ове марке има само док трају залихе.
Па ако неко зна још неку радњу где се може наћи ова гитара...
Re: Ibanez AW30ECE-NT
Нажалост, нема је на лагеру ни у Миксу а не могу са сигурношћу да кажу кад ће набавка.
Дакле, стрпљење.
Дакле, стрпљење.

-
Dok sam bio zainteresovan za akusticnu gitaru, takodje sam pogledao par tih ibaneza i na svakom je nut bio OCAJNO uradjen, obrati paznju kad budes kupovao. Ili nosi kod majstora odma da to sredi valjda nije skupo.
Ок
Осим тога, како ти се чини овај или слични модели и шта си на крају купио?
Осим тога, како ти се чини овај или слични модели и шта си на крају купио?
-
Odlozio sam kupovinu do daljnjeg jer imam i akusticnu i klasicnu, koje su lose ali makar ih imam, pa sam kupio elektricnu
, tako da ne mogu da ti pomognem oko izbora.

Осим цртежа на врату и различитих чивија не видим никакву разлику између AW40ECE и јефтинијег модела AW30ECE.
Шта поред овога наведеног чини да је AW40ECE скупља 100е?

Specification AW40ECE
body shape Cutaway Dreadnought
top Solid Engelmann Spruce
back & sides Mahogany
neck Mahogany
pickup Fishman® Sonicore Pickup
preamp Ibanez SST Preamp
tuning machine Gold Ibanez Smooth Tuner AS
nut & saddles Ibanez Ivorex II
bridge pins Ibanez Advantage Bridge Pins
strap button Ibanez Strap Button for Acoustic Guitars
rosette Abalone
fretboard Rosewood
Specification AW30ECE
back & sides Mahogany
neck Mahogany
preamp Ibanez SST Preamp
tuning machine Gold Ibanez Smooth Tuner AS w/Brown Pearl Button
rosette Abalone
fretboard Rosewood
Шта поред овога наведеног чини да је AW40ECE скупља 100е?

Specification AW40ECE
back & sides Mahogany
neck Mahogany
preamp Ibanez SST Preamp
tuning machine Gold Ibanez Smooth Tuner AS
rosette Abalone
fretboard Rosewood
Specification AW30ECE
back & sides Mahogany
neck Mahogany
preamp Ibanez SST Preamp
tuning machine Gold Ibanez Smooth Tuner AS w/Brown Pearl Button
rosette Abalone
fretboard Rosewood
Pa ima razlike, kad zasviraš čuje se rezlika, bar na suvo. Uključeno u pojačalo, da budem iskren, nisam čuo nikakvu razliku, ali na suvo je AW40 ubedljiviji instrument. Istina, onako na oko, meni je AW30 daleko lepša gitara, pošto mi se ono granje na grifplatni na AW40 nikako ne dopada, a posebno volim ove "biserne" dugmiće na čivijama kakve ima AW30, to mi je uvek bio onako... dodir klasičnog.
Кристијане,
уколико си свирао Takamine EG320SC, можеш ли је упоредити са Ibanez AW30ECE-NT?
http://www.mitrosmusic.com/proizvod/204 ... e-EG320SC/
ПС. О овој гитари размишљам као алтернативи AW30, јер како стоје ствари, у набавци ће стићи само један комад...
... бар су тако рекли.
уколико си свирао Takamine EG320SC, можеш ли је упоредити са Ibanez AW30ECE-NT?
http://www.mitrosmusic.com/proizvod/204 ... e-EG320SC/
ПС. О овој гитари размишљам као алтернативи AW30, јер како стоје ствари, у набавци ће стићи само један комад...

Uh, najverovatnije jesam, ali su im ove šifre toliko slične da sada ne bih mogao da se zakunem... U svakom slučaju, teško da mogu da uporedim ova 2 modela, jer za AW30 prilično dobro znam kako zvuči, a za pomenutu Takamine nisam čak ni sasvim siguran da sam je isprobao.
E sad, ja cenim Takamine kao firmu koja postojano radi akustične gitare silne godine, ne svaštare. I cenim da sa njihovim instrumentom ne možeš baš da se totalno pređeš. Ali! Smatram da srednjoj i nižoj klasi instrumenata ne posvećuju istu pažnju kao na primer Yamaha, dok u visokoj klasi po meni nude i više od pomenute Yamahe. Ovo je neko najgrublje sortiranje, varira to od modela do modela. U svakom slučaju, u nižoj srednjoj klasi, sklon sam da verujem da može da se pazari i bolje od Takamine. Artwood serija Ibaneza je njihov pokušaj da podsete ljude da su i oni nekada startovali baš kao proizvođač akustičnih gitara, i sada hoće nazad svoj deo kolača, i baš su se potrudili oko ovih gitara. Iako ne mogu da onako najobjektivnije uporedim ova 2 modela, mislim da bih ipak pre glasao za Ibanez.
E sad, ja cenim Takamine kao firmu koja postojano radi akustične gitare silne godine, ne svaštare. I cenim da sa njihovim instrumentom ne možeš baš da se totalno pređeš. Ali! Smatram da srednjoj i nižoj klasi instrumenata ne posvećuju istu pažnju kao na primer Yamaha, dok u visokoj klasi po meni nude i više od pomenute Yamahe. Ovo je neko najgrublje sortiranje, varira to od modela do modela. U svakom slučaju, u nižoj srednjoj klasi, sklon sam da verujem da može da se pazari i bolje od Takamine. Artwood serija Ibaneza je njihov pokušaj da podsete ljude da su i oni nekada startovali baš kao proizvođač akustičnih gitara, i sada hoće nazad svoj deo kolača, i baš su se potrudili oko ovih gitara. Iako ne mogu da onako najobjektivnije uporedim ova 2 modela, mislim da bih ipak pre glasao za Ibanez.
Више сам се "загрејао" за Ibanez, али постоји могућност да скоро нећу моћи да дођем до модела AW30 јер, као што рекох, када стигне, стићи ће само један комад и то је тек после НГ.
За AW40 ипак нисам спреман да одвојим толики новац али би евентуално могао да се опружим за још коју хиљаду и да узмем AW15...
http://www.mitrosmusic.com/proizvod/594 ... W15ECE-LG/

... Уколико и за овај модел стоји слична прича као за 30- тицу онда ћу је највероватније пазарити.
Шта карактерише горњу плочу од кедра а шта од смреке, кад је у питању боја тона, пошто се ова два модела највише разликују по томе?
Да ли си приметио проблеме са нутом код ових модела које је SomiKnight описао?
За AW40 ипак нисам спреман да одвојим толики новац али би евентуално могао да се опружим за још коју хиљаду и да узмем AW15...
http://www.mitrosmusic.com/proizvod/594 ... W15ECE-LG/

... Уколико и за овај модел стоји слична прича као за 30- тицу онда ћу је највероватније пазарити.
Шта карактерише горњу плочу од кедра а шта од смреке, кад је у питању боја тона, пошто се ова два модела највише разликују по томе?
Да ли си приметио проблеме са нутом код ових модела које је SomiKnight описао?
Kedar daje malo mekši, "obliji" ton od smreke, i za razliku od smreke - to ti je što ti je, ton je gotovo istovetan i danas i kroz 10 godina, dok kod smreke imaš upadljivije "zrenje" instrumenta. Cenjen je i kedar i smreka, samo je pitanje ukusa, kome koji karakter tona više leži.
КОНАЧНО!
Купио сам јуче у Миксу у Н.С. Ibanez AW30ECE-NT. У опцији је била и куповина Takamine EG320SC али сам се одлучио за Ibanez.
Кад се мало боље "упознам" са инструментом написаћу и како сам задовољан с' њим.
Момак који ради у новосадском Миксу је био веома предусретљив. Свака част.
Хвала свима на саветима, посебно Кристијану.

Купио сам јуче у Миксу у Н.С. Ibanez AW30ECE-NT. У опцији је била и куповина Takamine EG320SC али сам се одлучио за Ibanez.
Кад се мало боље "упознам" са инструментом написаћу и како сам задовољан с' њим.
Момак који ради у новосадском Миксу је био веома предусретљив. Свака част.
Хвала свима на саветима, посебно Кристијану.
Ooooo, lepe vesti! Uživaj!
Ibanez AW30ECE-NT ЈЕ ОДЛИЧНА ГИТАРА !
Презадовољан сам куповином.
Истина, немам баш много времена да свирам, онолико колико би волео (имам бебца од 11 месеци)
али користим слободно време на послу, кад имам мање обавеза , за
Звук ми се, што дуже свирам, све више свиђа. Одлично звучи и кад је боцнем директно у комп и за сада ми од тога више и не треба.
ПС. Нисам приметио проблеме са нутом које је помињао SomiKnight нити било какве друге фалинке.
Презадовољан сам куповином.
Истина, немам баш много времена да свирам, онолико колико би волео (имам бебца од 11 месеци)
али користим слободно време на послу, кад имам мање обавеза , за

Звук ми се, што дуже свирам, све више свиђа. Одлично звучи и кад је боцнем директно у комп и за сада ми од тога више и не треба.
ПС. Нисам приметио проблеме са нутом које је помињао SomiKnight нити било какве друге фалинке.