NOVI CLAN POCETNIK
Re: NOVI CLAN POCETNIK
Drago mi je da je ovaj kort i dalje opcija, obavezno ga probaj. Ima naravno još gitara raznih ali ova je mene bacila na pod. U stvari probao sam Earth 100, a 200 je klasa iznad, kad raspališ E dur osetiš vibru na stomaku
. A koju drugu gitaru planiraš, pretpostavljam električnu

Ma isto akusticnu, samo za devojku jer se i ona primila, pa da sviramo u duetu. 
Nego mnogo mi je zao sto ovi iz artista ne daju na rate. Bas sam se smorio danas kad sam ih zvao kad sam saznao da imaju crne d10s?
A imali bi siguran pazar od 50tak hiljada jer bih ja sebi uzeo i kofer.
((

Nego mnogo mi je zao sto ovi iz artista ne daju na rate. Bas sam se smorio danas kad sam ih zvao kad sam saznao da imaju crne d10s?
A imali bi siguran pazar od 50tak hiljada jer bih ja sebi uzeo i kofer.

Pa ako si toliko zagrejan baš za to razmisli o varijanti kreditne kartice, ona prolazi svugde a ti otplaćuješ natenane. Ali rekao ti je čovek već, dođe ti gitara musava non stop a da i ne pričamo o tome što ne vidiš šta si dobio. Nego kreni ti da probavaš gitare po kriterijumu koja ti najbolje zvuči i druga stvar - koja ti lepo legne u ruke, da ti je udobna i lepo leži pod prstima. Veruj da su to pravi kriterijumi, mani se crnila...
Probacu sigurno vise, ali znas li onaj osecaj kad osecas da je to to i verujes da ce te to ispuniti u tome je stvar.
P.S. Nemam kreditnu karticu.
P.S. Nemam kreditnu karticu.

Pa, stekni taj osećaj kroz one kriterijume koje sam ti naveo, valjda oni zaslužuju prvenstvo. Dobra gitara je za ceo život
Kako mi se svidja boja washbuna d46sp koja je to boja?
Znaci strasno nasao sam britanski sajt sa washburn gitarama d10s je 105GBP iliti 118eura. ima vecinom samo washburn gitara. jedno 90 artikala.
Ako sme stavicu link.
Znaci strasno nasao sam britanski sajt sa washburn gitarama d10s je 105GBP iliti 118eura. ima vecinom samo washburn gitara. jedno 90 artikala.
Ako sme stavicu link.
koje je ovo drvo?
Spalted maple top * Spalted maple sides/back * Maple Neck with trussrod * Spalted maple capped headstock
Spalted maple top * Spalted maple sides/back * Maple Neck with trussrod * Spalted maple capped headstock
Danas sam bio u Mitrosu nemaju nista od navedenog do 200 eura sa pocetka teme. Zatim sam otisao u artist i probao wasburn d10s , d46s i d46sp koja me je odusevila izgledom, a bogami i zvukom koji je onako bas metalan neznam kako da objasnim zvucniji je dosta nego ove druge dve. E sad u pitanju je javor cela gitara je od javora, sad ne znam koliko je to dobro ali zvuci perfektno. Prodavac mi je rekao da ce ona samo malo da zri dok ce d46s Smreka gornja, jasen stranice i zadnja i mahagoni vrat, zriti jos i to dosta. d46sp je skuplji 4000dinara. Sta mi je ciniti? Cort earth 200 nisam jos probao. Prodavac mi je rekao da moram da javim sta sam odlucio dal da rezervise za mene i da me ceka do februara, ili da idem dalje. Mnogo mi se svidja.
probaj i corta, ako nista radi veceg izbora (011.212.0444). generalno probaj jos negde nesto
reci mi jer to znaci da d46sp nema solid top jer je cela spalted maple?
parker wrote:Poslao sam ti pp
odgovorio

Danas sam probao cort earth 100 i 200 , 200 zvuci stvarno super ali kasno sam dosao u 2 ali je vec bio kraj radnog vremena a prodavac je morao da zuri tako da smo je probali tek par minuta. Malo mi je ruznjikava naspram wasburna i ima plasticne civije. E sad probao sam jednu a hteo bih da probam nekoliko jer trebam 2 gitare. Ovaj prodavac koji je bio u radnji slabo zna o gitarama a prodavac za gitare nije bio tu. Koliko istih modela ti prodavci daju da probas kad kupujes gitaru?
Jer mi je ovaj rekao kao kad sam ga pitao da probam jos koju bio u fazonu nece ti dati jos 5 gitara da probas...:$
Jer mi je ovaj rekao kao kad sam ga pitao da probam jos koju bio u fazonu nece ti dati jos 5 gitara da probas...:$
Ako budeš razmišljao o izgledu, kupićeš lošiji instrument. Washburn koji se tebi dopao pre svega ima kompletan rezonator od laminiranih ploča, i još su mu sve ploče od istog materijala, što nikad ne daje posebno dobre rezultate, to je uvek bila odlika tonski inferiornijih gitara. S druge strane Cort Earth 200 ima solid i gornju i donju ploču rezonatora, što će reći da je tonski gledano pravi Space Shuttle u odnosu na pomenuti Washburn. I Cort nema plastične čivije, ima samo one "listiće" od plastike, a inače ima vrlo cenjene Grover čivije, i to samo može da bude plus. Imaš i na veoma, veoma skupim gitarama taj "listić" od plastike, istina češće u nekoj pearloid varijanti nego jednobojne, ali to nikako nije odlika jeftinog instrumenta. Mislim, kako god hoćeš, ne plaća mene Cort pa me baš briga da li će da prodaju gitaru, ali mi je žao što vidim da se lepiš za potpuno nebitne detalje, i bojim se da ćeš da doneseš pogrešnu odluku.