Hohner HC06

Post Reply
Kunda

Hohner HC06

Post by Kunda » 03 Sep 2011, 11:35

Nasao sam gitaru po nekoj jeftinijoj cijeni 60-70km ... Dal ova gitara ista valja dal ej akusticna uopste? ima plasticne zice, al kontam da se one mogu zamjenit.. dal to ista valja?

Kristijan
Uvaženi član

Re: Hohner HC06

Post by Kristijan » 03 Sep 2011, 13:26

Nisam imao ovu gitaru u rukama, ali predspostavljam da je nalik mnogim sličnim gitarama iz te cenovne klase, bar po specifikacijama sa sajta proizvođača. Za početnika je pristojna, i ništa više tu ne može da se kaže. Svakako nije kupovina za ceo život, kad uznapreduješ u sviranju svakako ćeš kupovati nešto bolje.

Nisam shvatio pitanje da li je uopšte akustična. Ako si mislio da li ima rezonator - da, ima rezonator, i po tome svakako spada u akustične instrumente. Samo kod akustičnih gitara imaš 2 najgrublje podele - klasične akustične i western akustične, ali iz meni neznanih razloga ljudi pod terminom akustična gitara misle samo na western akustične. Dakle ako si mislio da li je ovo western akustična gitara - nije, ovo je klasična akustična.

Žice ne možeš da joj promeniš, jer klasične gitare nemaju šipku u vratu (bar ne ove iz najjeftinije klase, pa čak ni većina onih iz srednje klase), što će reći da vrat ove gitare može da izdrži samo tenziju najlonskih žica, a da bi joj daleko jača tenzija čeličnih žica pokrivila vrat.

Kunda

Post by Kunda » 03 Sep 2011, 15:56

citao sma da kupovina elektricnih gitara nije za pocetnike, takodje sam cuo da je elektricna bez pojacala nesto kao akusticna.. da joj samo pojacalo dava drugi zvuk.. pa ako sam pocetnik dal bi bila greska da kupim elektricnu?

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 03 Sep 2011, 17:24

O električnoj gitari i svim dilemama oko iste možeš na drugom podforumu da se informišeš detaljno. A to šta je bolje za početnika... iskreno, ne znam. Ja sam startovao sa akustičnom, pa ne mogu da tvrdim da li je to bolje ili lošije za start, naprosto je jedino što sam ja iskusio kao startnu varijantu. Za nekoga ko je na neki način muzički opredeljen i formiran predpostavljam da nije nikakav hendikep ako krene sa električnom, ako ga samo električna svirka interesuje. Naravno, to je moja predpostavka, ne mogu da tvrdim sa sigurnošću da je tako.

Post Reply