MOLIM ZA SAVET OKO KONCERTNIH GITARA

Post Reply
Alex77

MOLIM ZA SAVET OKO KONCERTNIH GITARA

Post by Alex77 » 30 Oct 2011, 02:11

Da li mi možete pomoći oko procene dve koncertne gitare. Naime, radi se o Antonio Garcia Lopez i druga je Cimar (Japan 1970). Imam ponude tih gitara, pa me zanima njihova stvarna vrednost. Hvala unapred

Aleksandra

fric

Re: MOLIM ZA SAVET OKO KONCERTNIH GITARA

Post by fric » 31 Oct 2011, 21:52

Alexandra tesko pitanje....
pretpostavljam da su u pitanju klasicne gitare posto Lopez je samo to radio.
medjutim ime nista ne znaci dok se ne vidi stanje gitara(vrat , prednja ploca itd..) i dok se ne proba.
ja kod gradnje mnogo paznje posvecujem izgledu medjutim niko ne uzma gitaru da je okaci na zid i gleda u nju zato ponavljam savet prvo probati kako to zvuci pa onda ostalo.
p.s
oba imena nisu neki TOP TEN
poz

Alex77

Post by Alex77 » 01 Nov 2011, 00:14

Hvala Vam puno na odgovoru. Imam te dve gitare u ponudi, covek koji mi to nudi pominje neke bas cene koje mi se cine visokim pa sam htela da pitam ljude koji se vise razumeju u kvalitet ovih gitara koje sam navela. Naime cene su 1000 i 1500 eura sa koferima (pojedinacne cene). Da li to vredi para (mimo zvuka koji je presudan u svakoj prici)? Hvala jos jednom

fric

Post by fric » 01 Nov 2011, 09:02

video sam gitare na kupujemprodajem

antonia ne bih uzeo jeftina izrada, tuneri , ...
cimar bih probao ali ako je 70-to godiste nebih ga uzimao za te pare

ali na istom sajtu postoji na popustu manuel rodrigez model c3 (45.000 na poustu) koji
moze da zadovolji potrebe deteta da zavrsi nizu i srednju muzicku.

ali opet ponavljam gitara se mora probati, zato sam i rekao nisu u TOP TEN jer kod njih postoji standardan kvalitet i prepoznatljiv zvuk dok kod ostalih su velike varijacije.

poz
p.s
kofer je 100E

Post Reply