Akustična ozvučena nylon strings gitara....

Post Reply
bora

Akustična ozvučena nylon strings gitara....

Post by bora » 14 Nov 2011, 22:26

Da li je neko imao priliku da proba(a možda i ima)Crafter CT 125 C/N?Da li je ova gitara zaista toliko dobra koliko mi se čini?Nagledao sam se na YouTube-u i stekao utisak da je sjajna.Ili se varam?Naravno,moj favorit će uvek biti Godin Multiac ali s obzirom na cenu mogu da je sanjam... :cao:

bora

Re: Akustična ozvučena nylon strings gitara....

Post by bora » 17 Nov 2011, 00:12

Da li je moguče da nema nikoga ko bi preneo utiske o ovoj gitari?Baš sam zapeo...ili Crafter ili ništa! :XD:

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 17 Nov 2011, 06:20

Eh, rado bih ti pomogao, ali budući da tu gitaru nisam imao u rukama, ne bih da se izjašnjavam, a klipovima sa neta ne verujem, jer sam se mnogo puta uverio da nemaju previše veze sa onim što može da se čuje uživo.

bora

Post by bora » 17 Nov 2011, 20:13

Potpuno si u pravu,nema ništa dok se gitara ne uzme u ruke.S obzirom da inače imam jako loše iskustvo sa kupovinom gitara(čak i kad sam zilion puta probao)potrudiću se da u Mitrosu natrčim na ovaj model(Mitros je zastupnik za Crafter).Ali,tu je stalno ona priča:"momentalno nemamo na lageru ali uskoro stiže...."Najjače je kada na sajt postave sve moguće modele,ti odeš a ono samo par gitara vise..Čovek se jednostavno demorališe i napravi grešku,pazari neku sasvim neodgovarajuću gitaru.Trenutno imam Yamahu APX 500,solidna je ali bih je rado menjao za neku nylon string.Plastika mi mnogo više leži.

Nro

Post by Nro » 18 Nov 2011, 12:34

"Trenutno nemamo,stize za par nedelja,porucili smo".Onda prolaze meseci...
Ja bih se isto opredelio za klasicnu kad bih morao da biram.Ako ti nije imperativ bas ovakav tip gitare koji si postavio,probaj Antonio Hermosa 120 f,ja sam je na brzinu probao,ucinilo mi se da je lepa.Dakle ne 100,nego 120.Mislim da je 240 evra.Neozvucena je,ali valjda nije veci problem da je naknadno ozvucis.
E i obrati paznju na zice.Na pomenutom modelu,a i na nekim Miguel Almeria sam video da stavljaju Savarez zice,pa je to valjda maksimum od te gitare,bice udobnije od onih koje imaju jeftine zice,a mozda ne znaci da su bolje.
Vidim da Godin sviraju neki main stream('el se tako pise?) izvodjaci,a ovaj Crafter sam skoro siguran da nisam vidjao u mitrosu,niti mi je poznato kakva su to cuda.

bora

Post by bora » 18 Nov 2011, 17:32

Možda bi i ovako nešto moglo da dođe u obzir.Ozvučena varijanta.A gde kod nas ima da se kupe ove gitare?
http://www.google.com/products/catalog? ... 578&um=1&i

ness

Post by ness » 18 Nov 2011, 18:30

Sve sto znam o Crafter gitarama je da se prave u Koreji,Imao sam prilike da cujem jednu western(sa metalnim zicama)uzivo,i mogu reci da imaju odlican zvuk! :)

bora

Post by bora » 18 Nov 2011, 19:37

Crafter jeste Koreja i mislim da su daleko kvalitetnije od kineskih. Verujem da im i western modeli dobro zvuče ali mi metalne žice ne odgovaraju.Kao što sam rekao,imam Yamahu APX 500,gitara je super ali mi ne leži.Godinama sviram fingerpicking i promenio sam dosta gitara da bih na kraju shvatio da treba da se vratim na početak a to je nylon.Gitara koja je moj san je Godin multiac ACS slim ali mi je cena neprihvatljiva...I zato sam se poneo onom :"koliko para toliko muzike..."pa stalno moram da se smaram sa odnosom cena-kvalitet..To je muka živa koja se uglavnom završava nekom neodgovarajućom gitarom.

teodorica
MF veteran

Post by teodorica » 19 Nov 2011, 21:04

Kakve su Alhambra najlonske gitare?Pitam cisto jer je zet kupio jednu sa katom,ne znam model.Cena 700e napolju,a nadam se da cu je za mesec dana imati u rukama,da odmorim prste od kaubojaca

Post Reply