Пре свега је битно да знаш за шта ћеш тачно да користиш то појачало, у каквој ситуацији.
Мене су баш добри људи овде на форуму одвратили од размишљања о појачалу за акустичну гитару, и сада ћу да ти објасним од прилике све оно исто што су и они мени рекли.
Као прво, такво појачало ће у највећем броју ситуација да ти користи само као монитор, и није уопште посебно битно које је снаге. Појачала за акустичне гитаре су удешена да имају сасвим транспарентан звук, више су као некакав комбо разглас, и кад су постављена на под, углавном користе само теби и људима у првом реду. Да би те чуо ико изапрвог реда такво појачало треба да отпањиш као бесан, и да онда ове у првом реду сатреш. Ако такво појачало подигнеш високо - онда је непрактично за употребу, јер су све команде које би користио сада постављенљ превисоко. Ово ти пре свега причам за ситуацију када свираш у малом клубу или кафићу, где нема уздигнуте бине, и где звук из појачала понајвише бије у ноге ових што седе за столовима који су одмах до музике.
Ако свираш и на нешто већој сцени, ако постоји бина, опет немој да рачунаш да ће појачало да ти заврши сав посао. Да би само с појачалом постигао гласноћу, треба добро да га одврнеш, а засигурно немаш места да држиш то појачало много далеко од себе, тако да ћеш, будући да свираш инструмент са резонатором, да имаш доста проблема са микрофонијом. Може доста да се поправи ситуација са оним гуменим чепом за отвор на резонатору, али и даље може да се јави неко брујање. Акустични инструменти су јааааако зезнути за озвучење. Дакле не гине да појачало на крају зарад добијања задовољавајуће гласноће вежеш на разглас, и то код овог појачала које помињеш није проблем, има балансирани излаз.
По мени је далеко корисније да имаш неко претпојачало у форми педале (овакве справе имају еквилајзер), или процесор за акустичну гитару који има одговарајући балансирани излаз за разглас. Видим да помињеш употребу ефеката са овог појачала, па рачунам да би ти онда добро дошао процесор. Ако ти треба само компресор - онда можеш да прођеш и са педал-претпојачалом и компресор педалом, то би те изашло јефтиније од пристојног процесора за акустичну гитару.
Дај мало допунских информација о томе колико пара планираш да потрошиш и где и на који начин мислиш да користиш појачало, па да видимо шта може да се уради.