Stigla mi je danas gitara,veoma lepo upakovana,kupljena u Artistu za 22.924 dinara (plus postarina 420 dinara),prvo,prelepo izgleda,solid sitka smreka top,mahagoni stranice i back,mahagoni vrat koji je matiran,rosewood neck i bridge.Nastimao sam je i zvuk je prelep,iako su zice bile izlomljene,jer su dosle otpustene,sipka je bila odvrnuta,to sam sredio (zice jos nisam zamenio,posto su mi kuci,a sada sam na faxu),doteknuo sipku i vidim da je veoma lepo iskotirana,niska akcija lepo obradjeni pragovi,mada mozda bi malo sa nekom finom smirglom samo coskove uz drvo trebalo srediti,jer su malko ostri,ali kad se gleda golim okom,sve je lepo odradjeno (ja sam picajzla kao vecina gitarista,pa mi smeta to sto mi zulja prste na par pragova

Imam Takamine EF341 koja je jedno 5-6x skuplja i mogu vam reci da tolike razlike u zvuku i finish-u nema...Takamine ima bolje kobilice (koske,ovde je cesalj koska,a kobilica je neka plastika,dobio sam i jednu rezernu,kao i rezerni pin),ima bolji preamp,lepse inlaye,bolje civije...Ali sam ranije imao jeftinije Takamine gitare i nisu ni blizu ovom Washburnu.
Stavljam nove zice za vikend,gledacu da stavim i slike...
Hteo sam prvo da uzmem najjeftiniju neku Washburn,ali je jedina koju su trenutno WD10CE i to u paketu za oko 20.000 gde se dobije obicna kurton navlaka,kajis i dvd...I naravno ja se odmah raspitivao za WD10,20,30,ali bese samo ova,tako da sam je uzeo...A i razlike su samo u materijalu,WD10SCE je od mahagonija,a WD20SCE od rosewooda...
Probao sam Ibaneze u tom rangu,nisu ni blizu,Yamahe ni nema za tu cenu sa slicnim karakteristikama,Fendere sam gledao,ali nije bilo Sonorana,samo CD60CE i slicne,koje sam vec imao i kod njih je veliki problem sto mnogo fulaju...Jedna gitara iz serije CD60CE ima Fishman mini Q,druga Fishman slican ovom sa Washburna,treci sa Artec pikapom i Fender preampom i to mi se bas i nije svidelo,kao i to da je svaka drugacije setovana itd...Cort nisam probao,a mislim da su skuplje,Takamine sam probao i nije mi ni to bilo veselo resenje...Tako da sam se resio za ovo,i mogu da vam kazem da sam prezadovoljan.Nisam pogresio u opste.
Gitaru sam uzeo iz razloga sto mi treba druga gitara koja bi bila u Dis stimu,odnosno da ne nosim Takamine na probe i na svirke u malim skucenim mestima gde neko moze da je osteti...
Pozz i nadam se da sam pomogao ljudima koji kupuju gitaru u ovom rangu...