Iznenadjujuce, koska zvuci najtuplje od sva tri. Probao sam da lupim srafcigerom svako sedlo na priblizno isti nacin i da ga bacim na sto sa iste visine i skroz su ocigledne (ili "ushislushne") razlike. Tusq je ubedljivo najsvetliji i "zvoni" vise od ostala dva. Nikad nisam cuo materijal koji se tako ponasa. NuBone je negde u sredini ali je primetno meksi od oba materijala. Nakon par nedelja su se zice vec malo urezale u sedlo. U gitari sam mogao da poredim samo NuBone i Tusq u gitari i ima primetnog poboljsanja, makar po mom ukusu. Za nijansu ima vise visokih i zvuk je nekako bogatiji. Nisam verovao u njihov sales pitch "increased harmonic content", ali stvarno se cuje razlika. Nije nebo i zemlja ali je osetno. Bedak sto nisam mogao da instaliram i kosku da probam, ali ne vidim kako bi bila svetlija od Tusq, ako je on ovako na "suvo" drasticno svetliji.
Eto, ako nekome zahvali malo visokih i kompleksnost tona, moze da proba. Nije skupo i lako se menja. Imaju puno modela, pa verovatno uz malo smirglanja mogu da se prilagode vecini gitara. Kod mene je sedlo upalo savrseno bez ikakvih promena, a konjic sam morao da smirglam malo. Konjic nije toliko krucijalan za ton kao sedlo, nisam primetio nesto puno razlike, ali sam vise hteo da kompletiram da budu oba ista.