Posle pola godine sviranja na ukulele-u (kupljen za starijeg sina od, tada, 6 god, naravno završio kod matorog klinca čitaj mene...) rešio sam da i sebe (i njega akoBogda) prebacim na gitaru. Čitao sam već dosta postova na forumu pre nego što sam se odlučio za post
 Jasno mi je da totalno vlada poslovica "koliko para toliko muzike" ali, hej, vremena su takva. "fond" je trenutno 100 do max 120EUR a pošto je "na rate" otpada pokušaj kupovine polovnog instrumenta na oglase (iako mi je jasno da bi se tako mogao uzeti kvalitetniji).
 Jasno mi je da totalno vlada poslovica "koliko para toliko muzike" ali, hej, vremena su takva. "fond" je trenutno 100 do max 120EUR a pošto je "na rate" otpada pokušaj kupovine polovnog instrumenta na oglase (iako mi je jasno da bi se tako mogao uzeti kvalitetniji). Izbor spade na 4 akustične gitare (klasične otpadaju zbog malih ruku, i mojih a tek njegovih. evo nam je na pozajmici klasična, baš teško za dohvatiti C, G...).
Jasno mi je i da će akustična dovesti do drugih nelagodnosti na početku poput žuljeva ali... "man up!" što sam negde pročitao

Da ne dužim, budžet limitiran za sada a kad bude novog fonda uzeće se nekad i nešto bolje a ova prva će ostati, ionako imam 2 sina, "neće da se baci"

Modeli:
SX DG150K
SX DG1K
Epiphone DR-100
Fender CD-60
Jasno mi je da će sad svi da kazu "Fender"
 kao što rekoh, čitao sam forum
 kao što rekoh, čitao sam forum  ali bih voleo da čujem nešto i o ostale 3 gitare "za/protiv" jer su nešto povoljnije po ceni za ionako tanak budžet jer bih u isti da "uguram" i setup i druge žice (11 ako sam shvatio ipak malo lakše za sviranje zbog sina) a Fender je bukvalno na ivici (iskreno i preko) trenutnog budzeta.
 ali bih voleo da čujem nešto i o ostale 3 gitare "za/protiv" jer su nešto povoljnije po ceni za ionako tanak budžet jer bih u isti da "uguram" i setup i druge žice (11 ako sam shvatio ipak malo lakše za sviranje zbog sina) a Fender je bukvalno na ivici (iskreno i preko) trenutnog budzeta.Naravno, otvoren sam i za druge predloge u okviru budzeta, pod uslovom da to bude gitara koja nas neće "oterati" od svirke svojim zvukom.
Hvala unapred

...Valjda kako sam pisao jednom hajd pri učeniku pa se to iszmešalo....LM nemoj da žuriš ako nema trenutno možda će biti, ako možeš uzmi baš tu AJ 220 SCE imaš odličnu ozvuku i zasečena je gitara košta okruglo 200e to je razlika 80e a u kvalitetu to je potpuno druga klasa već profi instrument koji će te služiti godinama ...
 ...Valjda kako sam pisao jednom hajd pri učeniku pa se to iszmešalo....LM nemoj da žuriš ako nema trenutno možda će biti, ako možeš uzmi baš tu AJ 220 SCE imaš odličnu ozvuku i zasečena je gitara košta okruglo 200e to je razlika 80e a u kvalitetu to je potpuno druga klasa već profi instrument koji će te služiti godinama ...