Ibanez AEG10EBK

Post Reply
coa

Ibanez AEG10EBK

Post by coa » 28 Nov 2008, 00:31

Zdravo svima,
zanima me vase misljenje o ovoj poluakusticnoj gitari Ibanez AEG10EBK, nameravam da je kupim pa reko' da se konsultujem sa ljudima. Unapred hvala!

Kristijan
Uvaženi član

Re: Ibanez AEG10EBK

Post by Kristijan » 28 Nov 2008, 11:05

Sto se mene tice, to je jako lepa gitara... onako na oko... ali je ne bih kupio. Sve zavisi sta te zanima. Ako ces da je sviras iskljucivo kroz pojacalo ili razglas, onda mozda i nije lose da je uzmes u obzir. Meni je na suvo ta gitara suvise mrsava, nigde tona. Ali to je stvar ukusa, neko bas voli te instrumente koji su potpuno prilagodjeni sceni i ozvucenju. Ja bas ne volim. Kad isprobas gitaru, onda ces najbolje znati da li je to instrument za tebe.

Ima i predpojacalo sa ekvilajzerom, i stimer, i trs i xlr izlaz, i kojesta... a ja bih sve to menjao za to da makar ima solid gornju plocu, po meni je to daleko korisnija stvar od ovih pinklica koje su nakacili, posto mene pre svega zanima zvuk gitare, a sve ostalo mozes da udesavas i kasnije, dok gornju plocu ne mozes da zamenis. Ostaje po meni i problem cene. Nikad ne bih dao 300 eura za gitaru koja ima laminiranu gornju plocu. Mislim da ces naci gitaru slicnih performansi za daleko manje para.

bokicasa

Post by bokicasa » 28 Nov 2008, 11:44

Ja sam imao priliku da je sviram i sta da ti kazem,na suvo to nije to.Ako je kupis znaj da ces je svirati samo na pojacalo.za 300 evra mozes da uzmes bolju NEOZVUCENU gitaru,jer ozvucenu za te pare tesko mozes ubosti dobar komad..komplikovano ti je kupovati gitare u tom cenovnom rangu,moras bas dobro da istrazujes,probavas.Pogledaj druge teme,ima gomila postova o tom cenovnom rangu i gitarama za te pare.Gde bi svirao?Kuci radi sebe ili po klubovima?

coa

Post by coa » 28 Nov 2008, 15:19

Dakle, ljudi hvala. Nemam pojma ustvari, probao sam gitaru u Mitrosu, nije losa na pojacalo zaista, mada oni dole znaju da nameste da svaka gitara zvuci dobro, ako razumete sta hocu da kazem. Na koncertima uglavnom sviras na nekim krsevima. U principu imam bend, imao, sad treba da se ponovo okupimo. Inace nisam neki sa kintom, citao sam preporuke na forumu jbg,covek nikad nije siguran. Gitara jeste lepa ali...Videcu jos. Hvala vam puno.

bokicasa

Post by bokicasa » 28 Nov 2008, 21:35

Iskreno ne bi voleo da sam u tvojoj kozi,potpuno sjbn situacija..treba ti neki instrument,a u tom rangu su vecina njih daske..barem ozvucene..daske su kada su bez pojacala

Post Reply