Washburn D52SWCE vs Yamaha LL16
-
Washburn D52SWCE vs Yamaha LL16
Zeleo bih da kupim jedan od ova dva modela gitare , pa bih molio da mi neko nesto kaze o njima ceni i kvalitetu. Gitare mi jako dobro izgledaju, verovatno i dobro zvuce. hvala unapred.
Re: Washburn D52SWCE vs Yamaha LL16
Znaci nick ti je za medalju.

Hm, dosta se razlikuju... Iznenađujuće je da je D52SW model koji je sa dreadnought trupom, a D52SWCE model koji je sa jumbo cut out trupom i ozvukom... Nisam našao logiku ovom obeležavanju modela. Isto tako, Yamaha LL16 je dreadnought, i nema ozvuku. Ja inače imam jako, jako lepo mišljenje o ovoj Yamahi, a koliko se sećam, bokicasa ima baš ovu, pa budući da je on redovno rabi, mogao bi da ti kaže nešto detaljnije kako se gitara pokazala. U suštini, porediš 2 dosta različita modela, pa bi mi bilo korisno da mi kažeš kako si baš njih odabrao, kakva te muzika interesuje i kako bi koristio neku od ovih gitara. Samo nemoj molim te da mi kažeš da bi ih svirao
, to se podrazumeva, mislim na ono - kućna upotreba, mali klubovi, velika scena, mnogo soliranja, samo akordi kao pratnja za vokal i tako... Šta si do sada koristio od gitara i kakav zvuk juriš, to je takođe korisno da pomeneš, jer ova 2 instrumenta po meni ne pokrivaju isto polje, pa da vidimo koji je za tebe pametnija kupovina.

-
Prvo da se izvnim , mislio sam ne ozvucenog Washburna, D52 SW ,a gitaru bi koristio uglavnom za sobu . Svirao sam zadnjih 10 godina samo elektricnog fender stratocastera. Treba mi gitara na koju mogu da sviram bluz, rok sa dosta
solo deonica.
solo deonica.
-
I molim vas da mi kazete gde mogu da ih kupim , i koliko to zadovljstvo kosta.
Yamaha - Mitros Music, Lyra Style
Washburn - Artist Systems
I kod jedne i kod druge su solid sve ploče rezonatora, obe su dreadnought. To su dovoljno slični instrumenti da nećeš napraviti grešku ni sa jednim ni sa drugim, a razlika je verovatno više kozmetičke nego suštinske prirode. I naravno, u pitanju si lični afiniteti kad je zvuk u pitanju. Uzevši u obzir tolike sličnosti, mislim da samo test uživo može da ti razreši dilemu.
Da ne bismo reklamirali bilo kog od prodavaca, da napomenem da ćeš lako naći njihove sajtove, a tamo i sve potrebne kontakt podatke, pa proveri cene za ova 2 modela.
Washburn - Artist Systems
I kod jedne i kod druge su solid sve ploče rezonatora, obe su dreadnought. To su dovoljno slični instrumenti da nećeš napraviti grešku ni sa jednim ni sa drugim, a razlika je verovatno više kozmetičke nego suštinske prirode. I naravno, u pitanju si lični afiniteti kad je zvuk u pitanju. Uzevši u obzir tolike sličnosti, mislim da samo test uživo može da ti razreši dilemu.
Da ne bismo reklamirali bilo kog od prodavaca, da napomenem da ćeš lako naći njihove sajtove, a tamo i sve potrebne kontakt podatke, pa proveri cene za ova 2 modela.
imam yamahu ll16,fenomenalna gitara..
problem je naci je,na svim sajtovima pise da je imaju,ali nije bas tako..Washburn nisam svirao,ali su mi ljudi vecinom preporucivali da uzmem ll16..
e,sad,mene je ova yamaha totalno "zadovoljila",:) znaci zvuk stvarno na mestu,tonovi izuzetno topli,najbolja akusticna koju sam u zivotu svirao,to je sigurno..kostala bi te sigurno 800 evra,ne znam sad kako ide njena cena,kad sam je ja kupovao bila je oko 850..E,da,ako na sajtu vidis da je ima,pozovi i proveri to,i videces da je nema!:D
solaze na yamahi stvarno super zvuce,ma kompletna gitara,sve sto tebi treba ona ima..
kad sam otisao da probam 16ticu,udario sam a-mol i odma,ali istog trenutka sam rekao,to je ono sto ocu da imam!!!kupio sam je nakon minut sviranja,stvarno je utisak bio neverovatan...Celog zivota sam svirao na skolskim gitarama i kad sam krenuo da probavam bolje gitare,shvatio sam kolika je razlika izmedju njih.U svakom slucaju pogresiti neces ako kupis yamahu,to budi siguran,sve se svodi na to da nije toliki problem koju ces gitaru kupiti,kad mozes da ih isprobavas,a kod nas je takvo stanje da mozes da budes srecan ako pre kupovine budes drzao obe gitare u svojim rukama..yamaha je mozda bolji izbor,mada ja nisam kompetentan da ti kazem sta je bolje jer washburn akustare nisam svirao,u svakom slucaju,to su dobre gitare,sad treba naci koja je bolja,a to ces jedino moci da uradis ako ih isprobas..
mali off,kad sam svirao ll36 tek sam tad video koliko gitara moze biti jos bolja..ono je PERVERZIJA!!!

problem je naci je,na svim sajtovima pise da je imaju,ali nije bas tako..Washburn nisam svirao,ali su mi ljudi vecinom preporucivali da uzmem ll16..
e,sad,mene je ova yamaha totalno "zadovoljila",:) znaci zvuk stvarno na mestu,tonovi izuzetno topli,najbolja akusticna koju sam u zivotu svirao,to je sigurno..kostala bi te sigurno 800 evra,ne znam sad kako ide njena cena,kad sam je ja kupovao bila je oko 850..E,da,ako na sajtu vidis da je ima,pozovi i proveri to,i videces da je nema!:D
solaze na yamahi stvarno super zvuce,ma kompletna gitara,sve sto tebi treba ona ima..

kad sam otisao da probam 16ticu,udario sam a-mol i odma,ali istog trenutka sam rekao,to je ono sto ocu da imam!!!kupio sam je nakon minut sviranja,stvarno je utisak bio neverovatan...Celog zivota sam svirao na skolskim gitarama i kad sam krenuo da probavam bolje gitare,shvatio sam kolika je razlika izmedju njih.U svakom slucaju pogresiti neces ako kupis yamahu,to budi siguran,sve se svodi na to da nije toliki problem koju ces gitaru kupiti,kad mozes da ih isprobavas,a kod nas je takvo stanje da mozes da budes srecan ako pre kupovine budes drzao obe gitare u svojim rukama..yamaha je mozda bolji izbor,mada ja nisam kompetentan da ti kazem sta je bolje jer washburn akustare nisam svirao,u svakom slucaju,to su dobre gitare,sad treba naci koja je bolja,a to ces jedino moci da uradis ako ih isprobas..

mali off,kad sam svirao ll36 tek sam tad video koliko gitara moze biti jos bolja..ono je PERVERZIJA!!!
Hmm...Washburn niste svirali,a ni vasi prijatelji koji su vam preporucili da je Yamaha boljabokicasa wrote:imam yamahu ll16,fenomenalna gitara..
kad sam otisao da probam 16ticu,udario sam a-mol i odma,ali istog trenutka sam rekao,to je ono sto ocu da imam!!!kupio sam je nakon minut sviranja,stvarno je utisak bio neverovatan...Celog zivota sam svirao na skolskim gitarama i kad sam krenuo da probavam bolje gitare,shvatio sam kolika je razlika izmedju njih.U svakom slucaju pogresiti neces ako kupis yamahu,to budi siguran,sve se svodi na to da nije toliki problem koju ces gitaru kupiti,kad mozes da ih isprobavas,a kod nas je takvo stanje da mozes da budes srecan ako pre kupovine budes drzao obe gitare u svojim rukama..yamaha je mozda bolji izbor,mada ja nisam kompetentan da ti kazem sta je bolje jer washburn akustare nisam svirao,u svakom slucaju,to su dobre gitare,sad treba naci koja je bolja,a to ces jedino moci da uradis ako ih isprobas..![]()

Obe su dobre, ali sve je i stvar ukusa, ne znam zasto kad se kupi jedna gitara uvek ova druga ili treca se pokushavaju malo srozati?

DA LI SAM JA NEGDE REKAO DA MOJI PRIJATELJI NISU SVIRALI WASHBURN!?!?!??!?!!?!?!??!DA LI POKUSAVAM DA SROZAVAM BILO KOJU DRUGU GITARU!??!JA SAM VEROVATNO JEDINA OSOBA NA FORUMU KOJA IMA LL16 I LOGICNO JE DA KAZEM KAKO ME SLUZI...odma sam se iznervirao.......ne verujem..boki1978 wrote: Hmm...Washburn niste svirali,a ni vasi prijatelji koji su vam preporucili da je Yamaha bolja![]()
![]()
Obe su dobre, ali sve je i stvar ukusa, ne znam zasto kad se kupi jedna gitara uvek ova druga ili treca se pokushavaju malo srozati?
Em imash hiljadu upitnika i uzvika em pishesh velikim slovima, ispada kao da se deres na mene.DA LI SAM JA NEGDE REKAO DA MOJI PRIJATELJI NISU SVIRALI WASHBURN!?!?!??!?!!?!?!??!DA LI POKUSAVAM DA SROZAVAM BILO KOJU DRUGU GITARU!??!JA SAM VEROVATNO JEDINA OSOBA NA FORUMU KOJA IMA LL16 I LOGICNO JE DA KAZEM KAKO ME SLUZI...odma sam se iznervirao.......ne verujem..

Mislim da ti i ja mozemo da imamo normalnu komunikaciju, zar ne,a da ne prelazi granice dobrog ukusa. Ja apsolutno nisam niti imam nameru da te vredjam!
Nego, poenta price je sledeca-dosta ljudi na forumu recimo pita da izabere izmedju 2-3 gitare. Onda se desi da ih neko posavetuje, oni kupe jedan od modela i deshava se da cesto napljuju onaj 2-3.model jer im je tako rekao prijatelj, prodavac ili neko treci. Ne kazem da si ti jedan od njih vec sam samo alaudirao na to.
Meni aposlutno ne smeta da li se tebi i tvojim prijateljima nesto svidja ili ne, to je tvoj/vas izbor svakako, ali mi smeta kad nesto kaze neko da ne valja ali ne kaze razloge. Zato me zanima da pitash prijatelje da kazu zasto im se Washburn manje svidja. Samo sam zeleo da kazem da treba da pishemo argumentovano, makar bilo to i tudje misljenje.
Dakle, nista lose nisam mislio

boki1978 wrote: Washburn niste svirali,a ni vasi prijatelji koji su vam preporucili da je Yamaha bolja![]()
![]()

JEL SAD OK?!?!?!?!?!?!?
vratimo temu na pravi put,ako imas nesto da kazes sto je vezano za temu reci...
@oprem dobro,jel si kupio neku Gitaru??