Sta mislite o Takamine EG523SCB

Post Reply
opremdobro

Sta mislite o Takamine EG523SCB

Post by opremdobro » 01 Apr 2009, 10:12

Sta mislite o ovoj gitari i imali jos neka bolja gitara u tom cenovnom rangu?
Kupio bih neku dzambo gitaru bilo ozvucenu ili ne ozvucenu do 550 eura, pa me zanimaju vase misljenje i prepuruke.

bokicasa

Re: Sta mislite o Takamine EG523SCB

Post by bokicasa » 01 Apr 2009, 10:14

imas pregrst ovakvih tema,mislim da sam samo ja postavio 2 slicne,pogledaj malo..

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 01 Apr 2009, 10:52

Jesi li išao da je pogledaš u prodavnici? Postavio si nekoliko tema sa različitim modelima gitara, pa me zanima po kom kriterijumu si ih odabirao?

Nemoj pogrešno da me shvatiš, verovatnoća da naiđeš na nekoga ko ima u posedu baš taj model gitare je mala. Najveći broj ljudi ima mogućnost da kaže o toj gitari isto koliko i ti, gledajući review na netu, ili isprobavajući instrument u prodavnici, gde je ovaj drugi način kud i kamo bolji. Mislim da nema šanse da nađeš gitaru na ovaj način. Dok ne kreneš po prodavnicama i ne zasviraš, samo ćeš u nedogled razmišljati o ovom i onom modelu. Ako već sviraš 10 godina, a znaš za kakvu svirku ti treba gitara, dakle znaš koji zvuk juriš, onda si skroz opremljen za samostalnu kupovinu. Ovde na forumu je mnogo puta pomenuta i ova i ona prodavnica, lako ćeš na netu da nađeš sve potrebne kontakt podatke tih prodavnica, da na samom sajtu ili preko telefona proveriš cene, i tako redom...

Shvati ovo najdobronamernije. Ako izuzmemo flagship modele najpoznatijih proizvođača, koje si pride imao prilike da čuješ na nekom live snimku, ni jedan drugi instrument ne bi trebalo da se kupuje dok se ne isproba. Iskustva drugih nisu ni dobra ni loša, jednostavno su iskustva drugih, i za tebe nemaju odgovarajuću težinu.

vertigo_beat

Post by vertigo_beat » 18 Jul 2009, 22:27

Pozdrav,

Ja imam Takamine EG 523 SCB(lack) Gitara je kupljena 2005 godine u niskoj "Liri" sa gig-bagom za 550 eura. Ima solid top gornju plocu od smreke, tjuner i ekvilajzer sa "notch" funkcijom (otklanjanje mikrofonije), kobilicom iz dva dela (za pre dve zice i posebno za ostale) i puno sedefa na vratu.
Gitaru sam svirao samo u sobi. Moje misljenje da ima tanak i slabo definisani bas za gitaru sa ovolikim rezonatorom. Ja inace koristim Martin fosfor bronze 0.12-ice. Ozvucena, sa chorusom, zvuci predivno. U medjuvremenu sam joj plasticne elemente (nulti prag i kobilicu) zamenio kostanim.

Slike gitare mozete videti na sajtu kupujem-prodajem, a cenim je oko 500 eura sa novim tvrdim koferom.

Pozdrav iz Nisa,

Nenad

Post Reply