molim za pomoc pri kupovini
Re: molim za pomoc pri kupovini
Realno, sve ispod Yamahe C70 je potpuno bacen novac. Yamahe C70 i C80 mogu da zadovolje neku primarnu funkciju sticanja znanja ali takodje nisu nista posebno.
C40 je Yamahina najjeftinija gitara, i ako izuzmemo činjenicu da je zaista fascinantno da i na tako jeftinom instrumentu imaš sasvim solidne čivije i jako lepo urađen vrat - ostalo nije za posebnu pohvalu. Za te pare imaš da nađeš bolje instrumente, samo ne piše Yamaha. Istina je da su Yamaha instrumenti nekako zicer, nema šanse da se baš totalno zezneš, ali je takođe istina da može bolje da se pazari, bar kad pričamo o instrumentima iz te niže klase. Kinezi koji izdelju ovu C40 takođe delju i neke gotovo identične instrumente, pa na njih ne lepe Yamahin znak, i automatski su te gitare jeftinije, i to uvek treba imati u vidu. I naravno, baš kao što kaže Ramirez, imaj u vidu da čitava ta kategorija instrumenata nije ništa posebno.
pa nzm. meni je daleko bolja od nekih aster i squeir akusticnih za malo vece pare, koje imaju moji drugovi, ne znam....to mislim na zvuk..
Crna SSS trojka u sastavu Squier, Stagg i SX kod tih jeftinih akustičnih gitara ne treba da se uzima kao reper. Od toga gotovo da bilo šta bolje zvuči.

Eeeeee, pa nije sve jedno!
(sad će firma Nectar da se isprsi za neku kintu zbog ove rečenice)
Hajde da pričamo o tome dogodine, kad budeš imao pare na raspolaganju. Iz moje perspektive, stvar je jasna, jer sam old fart i tačno znam šta bih i kako bih. Kod tebe godinu dana igra ogromnu ulogu, čućeš još mnoooogo muzike, prihvatićeš svakojake uticaje, menjaćeš kriterijume... što je normalno, i logično, i ispravno... Gitaru ćeš svakako odabrati prema muzici koja te najviše interesuje. Ako te interesuje električni zvuk i rad sa bendom, naravno da ćeš da uzmeš električnu gitaru. Ako si više za solo akciju, gde ti i sviraš i pevaš, ili si u fazonu akustičnog dueta, kupićeš akustičnu, i ćao - nema tu neke filosofije. Nije ni jedno od ta 2 bolje, odnosno gore, prosto biraš instrument po svojim muzičkim interesovanjima.

Hajde da pričamo o tome dogodine, kad budeš imao pare na raspolaganju. Iz moje perspektive, stvar je jasna, jer sam old fart i tačno znam šta bih i kako bih. Kod tebe godinu dana igra ogromnu ulogu, čućeš još mnoooogo muzike, prihvatićeš svakojake uticaje, menjaćeš kriterijume... što je normalno, i logično, i ispravno... Gitaru ćeš svakako odabrati prema muzici koja te najviše interesuje. Ako te interesuje električni zvuk i rad sa bendom, naravno da ćeš da uzmeš električnu gitaru. Ako si više za solo akciju, gde ti i sviraš i pevaš, ili si u fazonu akustičnog dueta, kupićeš akustičnu, i ćao - nema tu neke filosofije. Nije ni jedno od ta 2 bolje, odnosno gore, prosto biraš instrument po svojim muzičkim interesovanjima.
pa ja bih radio oba stila
sviram kod nastavnika privatnog elektricnu i mogu da udjem u bend kad hocu ali mi sesastav ne svidja. a da bih svirao akusticnu i klasicnu, nekako imam osecaj da imam malo znanja. jel mi se isplati da vanredno zavrsim osnovnu muzicku sad sa 15 ipo godina?

Naravno da se isplati, ako imaš volje - to je dobar potez. Samo da znaš da C40 može da ti posluži na poletku školovanja, posle bi trebalo da nabaviš bolju klasičnu gitaru. I kad to imam u vidu, biće da je bolje da ipak gledaš neku električnu, jer je pored škole veliko pitanje da li bi stigao da koristiš 3 gitare, a električna na cleanu je u živom nastupu daleko bliže akustičnoj, nego što akustična ikako u bilo kom pogledu može da bude blizu električnoj. Tamo gde ti baš baš fali akustični zvuk, uleteće klasična - ne kao idealna zamena za akustičnu sa čeličnim žicama, ali poslužiće.
znaci ti mislis da mi sledeca gitara bude elektricna?
Ako bi kupovao zbog škole neku bolju klasičnu, onda da - kupi električnu kad budeš u prilici.
ali nekih 250evra je malo za elektricnu?? to svi kazu
To zavisi od toga šta juriš. Ima onaj Hamer sa P90 magnetima za te pare, nov. To je jedna vrlo fina gitara. Ima svašta... A da ne pričam o korišćenim gitarama i oglasima... Samo to nije priča za ovaj deo foruma, a kad budeš imao novce na gomili, otvori temu u delu foruma za električnu gitaru, pa da se pretrese to detaljnije.
taj hamer ima oblik les paula? aj ako mozes da mi posaljes sliku. mislis da mi ne treba posle ove akusticna neka solidna? ili pak klasicna
Ako ćeš da ideš u muzičku školu, kao što sam ti već pomenuo, moraš nabaviti bolju klasičnu. U tom slučaju uzmi električnu čim budeš u prilici. Ako nećeš ići u muzičku, onda uzmi gitaru u skladu sa sopstvenim muzičkim ukusom - ako te više privlači akustična svirka - akustičnu, a ako te više privlači električna gitara - električnu. Uzmi onu gitaru koju bi najviše koristio, besmisleno je da maštaš istovremeno o klasičnoj, akustičnoj i električnoj, jer ako nisi profi muzičar jedva da ćeš pošteno stići da koristiš jednu od tih gitara, eventualno 2 ako si baš ambiciozan. Sam ćeš sebi da daš najbolji odgovor u ovom slučaju. Znaš s kojim sredstvima raspolažeš, predpostavljam da možeš da se opredeliš koja muzika te ipak najviše interesuje.
Inače onaj Hamer koji sam spominjao je SATP90, ima slika na netu koliko hoćeš. Ali nemoj da se vezuješ za ovu gitaru, spomenuo sam je kao solidan izbor za te pare, eto ta mi je prva pala na pamet.
Inače onaj Hamer koji sam spominjao je SATP90, ima slika na netu koliko hoćeš. Ali nemoj da se vezuješ za ovu gitaru, spomenuo sam je kao solidan izbor za te pare, eto ta mi je prva pala na pamet.
ok. sta mislis o pdf knjizi marko tajcevic osnovna teorija muzike>? jel mogu iz nje da naucim osnovu. i jel ima neka bolja mozda?