Foam case za dreadnought akustičnu gitaru

la ivan

Re: Foam case za dreadnought akustičnu gitaru

Post by la ivan » 15 Jan 2010, 14:48

Стварно су брзи са испоруком! И ја сам такође потпуно задовољан куповином.

ПС. Као поклон су послали две трзалице.

masters

Post by masters » 16 Jan 2010, 20:50

Pozdrav, stvarno lepo izgleda taj foam case, interesuje me dali može u njega da se spakuje dvanestožičana western gitara (imam nekog ibaneza sa dvanaest žica). I da, bio bih ti veoma zahvalan ako bi mi na PP poslao informacije gde i kako se naručuje.
Ajd' pozdrav.

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 16 Jan 2010, 22:04

U foam case staje gitara dužine 105 cm, pa premeri dvanaesterca... Imaš PP sa podacima za naručivanje.

masters

Post by masters » 17 Jan 2010, 12:49

Hvala na odgovoru i PP-u. :ziveli:

mfilip

Post by mfilip » 17 Jan 2010, 19:22

Moze i meni pp :)
Hvala unapred

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 02 Mar 2010, 05:40

Kristijane, odlučio sam da koliko danas ili sutra kupim onu Takaminu o kojoj smo razgovarali ranije (EG363SC), pa bi mi trebao ovakav neki kofer. Pitanje, da li po tvom mišljenju pruža dovoljnu zaštitu gitari, ako imamo na umu konstantno nošenje levo-desno, raznim vidovima prevoza - bus, auto, itd...? U jednoj radnji u Ns sam video kofer za oko 5,5k din od drveta, međutim, pošto ću se već istrošiti za gitaru, voleo bih da uštedim malo na koferu pod uslovom da je zaštita bar približna. Ali može pp svakako :)

Hvala unapred :ziveli:

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 02 Mar 2010, 07:31

Od kad sam uzeo ovaj foam case intenzivno u njemu teglim gitaru, i sve varijante su isprobane - kolima, busom, pešaka... Mesto gde imam probe je celih 40 km od moje kuće, tako da se naputovala gitara u koferu ihaaaaa... Za sada mu ne vidim nikakvu manu, čak sam primetio da i kad su jaaaako hladni dani bili da ovaj kofer daje i dovoljnu toplotnu izolaciju - gitara drži štim jako dobro. E sad, drveni kofer za 5500 zvuči vrlo zanimljivo što se tiče mehaničke zaštite, ali moram da ti kažem da je ta toplotna izolacija izuzetno bitna za gitaru, i budući da retko ko baš baca gitaru naokolo - možda je i bitnija od mehaničke zaštite, tako da treba dobro da pogledaš kakav je taj drveni kofer iznutra.

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 02 Mar 2010, 12:34

Prvo, hvala na brzom odgovoru.

Sad sam svakako planirao da odem i vidim o čemu se pobliže radi. Naime, juče kad sam ponovo isprobavao ciljanu gitaru nisam baš imao strpljenja i vremena i za kofer, ali pošto je sada kupovina pred okončanjem, mora se i ovo detaljnije razmotriti. Svakako bih bio zahvalan da mi kontakt za foam case pošalješ u pp.
Javim utiske za kofer. Hvala unapred :ziveli:

P.S. Pošto sam tebe pitao za savet za gitaru, pošaljem slike kad je kupim ovih dana...

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 02 Mar 2010, 16:13

Evo vratih se iz obilaska... Što se gore pominjanog drvenog kofera tiče, nije uopšte loše postavljen iznutra, jako pristojno sve to izgleda sa aspekta bilo kakve zaštite, međutim kofer je imao veliku manu - na strani gitare gde bi stajao desni strap button, kofer ima veeliki zazor, uopšte se lepo tu ne zatvara odn. zjapi, jedna strana ne naleže na drugu. Tako da ta kombinacija otpada u startu. Bili su u ponudi još neki koferi, ali ništa ispod 6.5k, što mi je u ovom momentu previše. I taman sam u radnji video i taj foam case koji si ti slikao, i izgleda prilično stabilno uživo, mislim da ću i ja da se odlučim za tu soluciju.

ALI, ne lezi vraže, javio se novi problem:
gitara za koju sam se tako zainteresovao u poslednje vreme, Takamine EG363SC, izgleda da NEMA gornju ploču iz jednog celovitog dela, i to oba primerka koja sam probao u dve različite radnje. Jasno se vidi linija simetrije po sredini trupa. Pošto sam naravno pitao o čemu se bre tu radi, jer je gitara na svakoj specifikaciji (bez obzira na lokaciju odn. sajt gde je istaknuta) deklarisana kao SOLID SPRUCE TOP, u radnjama sam dobio različita objašnjenja:

- u jednoj rekoše da je to zbog toga što je to centralna daska iz stabla, pa je to bukvalno srž stabla i odatle kreću svi godovi, što znači da jeste iz jednog dela top.

- u drugoj mi rekoše da ta famozna oznaka solid top ne znači uopšte da je top iz jednog dela, već samo da je od jednog nediranog sloja drveta, znači nije neko presovano lepljeno čudo, laminat, kako god (tako sam razumeo), ali poenta je da solid top po njima ne znači da je top iz jednog dela.

U prilog drugoj tvrdnji ide činjenica da mi je pokazano nekoliko Yamaha na kojima visi posebna nalepnica na kojoj ponosno istaknuto stoji SOLID TOP, a jasno se vidi linija po sredini prednje ploče, pri čemu je negde šara jako simetrična a negde skoro.
Znam samo da mi ništa nije jasno, ko šta pod time podrazumeva. Ako može neko objašnjenje, bio bih više nego zahvalan. Kristijane, moram reći da sam do sad iščitao skoro sve što si na ovu temu pisao, zato mi sad i nije jasno.

Samo da napomenem da meni taj solid top i ne igra neku ulogu jer sam probao sve i obe rade jako lepo i odlučio sam da je uzmem, ali želim da čisto zbog sebe raščistim ovu dilemu.
Prokleti trgovci, i firme, i deklaracije...

Hvala unapred :ziveli:

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 02 Mar 2010, 16:21

Ah, ovaj put nemaš razloga da se sekiraš, zli trgovci nisu u akciji :D

Kod laminiranih ploča najjeftinije klase uopšte nikad nećeš videti taj spoj po osi. Malo pristojniji laminati imaju taj spoj po osi, ali samo u onom poslednjem, šminkerajskom sloju, da deluje kao ozbiljan materijal. A solid gornja ploča je uvek urađena tako, spoj po osi, i bookmatch godovi na polutkama. To što je solid, znači da nije ređana kao šperka od 2 ili 3 sloja furnira, i to se vidi na preseku, na zvučnom otvoru - ako šare gornje ploče imaju logičan nastavak na čitavoj debljini preseka zvučnog otvora - onda je nesumnjivo solid ploča.

Inače, kad u trupu akustične gitare vidiš takođe po osi postavljenu jednu letvicu duž donje ploče, to je jedan od mogućih pokazatelja da je i donja ploča solid materijal, dakle i ona se radi iz 2 dela.

Ukratko, solid znači jedan sloj, ne 1 komad.

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 02 Mar 2010, 18:18

Puno zahvaljujem za odgovor, sve si objasnio, nema više nikakvih nejasnoća :D
Baš sam se pošteno zbunio a bogme i iznervirao...

Sad samo ostaje da odem i da kupim, pa da padnu i neke slike, i kao što rekoše, neko kliplje :)

Kristijane, hvala još jednom :ziveli:

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 03 Mar 2010, 17:47

Kofer naručen :) Stiže sutra. Mada, malo su digli cenu, sa 2.5k na 2.8k ali i dalje je ultra povoljno, mora se priznati. Sa poštarinom do NS 3.2k :ziveli:

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 03 Mar 2010, 17:53

Eh, što su ti trgovci... malo porasla potražnja, a oni odmah podižu cenu... Istina je, i to je povoljno, ali opet nije fora.

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 03 Mar 2010, 18:37

Šta ćeš... :grummel_2:

Tek sam se kasnije setio da sam mogao da kupim u jednoj radnji komplet akustaru i taj kofer za 8k din, prodam tu akustaru i da me kofer izađe još jeftinije (što verujem da i ovi likovi rade - posebno prodaju gitaru i kofer, ali nema veze, nama super), ali me iskreno mrzelo da otkazujem porudžbinu, pa da prodajem gitaru, i da se njakam time... I ovako je ok, ne žalim se. Samo da stigne lepo sutra pa da vidim da li je to - to, mada nema razloga da ne bude sve ok...

:kokice:

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 04 Mar 2010, 14:39

Kofer stigao danas oko podna. Ja prezadovoljan :D

Sad kad je kofer tu, idem po akustaru danas ili sutra, jeeee :D pa šaljem slike...

Hvala još jednom :ziveli:

Edit: naravno, poklon-trzalica je bila tu...

Post Reply