E kako je mucno trpeti komplekse nepismenih gitarista... Eto ja sam zavrsio muzcku skolu, i okidam i prstima, i sa thumbpickom, i obicnom trzalicom... I sviram i klasicnu, i western, i elektricnu gitaru. I drzim ruku skolski kad mi treba, i sviram one najprljavije Merle Travis hvatove kad mi tako pasuje. Pa posto mi je poznata i jedna i druga strana, i znam kvalitete i jednog i drugog pristupa, onda samo mogu da ti kazem da treba da te bude sramota sto se ovako ponasas, i u najmanju ruku bi bio red da se izvinis coveku.HeatMan wrote:ne znam shta su te uchili u muzichkoj, al i to shto su te nauchili je sranje
Yamaha Akustične Gitare - CPX700 ili LJ6? Pomoć!
Re: Yamaha Akustične Gitare - CPX700 ili LJ6? Pomoć!
ovi akordi su,necu da zwucim prepotentno ali sa lakocom se sviraju...ti ocigledno ne znas da mozes jednim prstom 2 zice da vatas,niti sta je bare!!weruj mi,imao sam profesora koji je svirao sa poznatim bendowima,sa yu grupom,korni grupom i ucio me je 10 godina klasiku..fernando sor,aguado,antonio,pogledaj snimke i reci mi ko od njih svira palcem..PS NA KLASICNIM GITARAMA IMAS NEKAD KAO STO JA IMAM LINIJU NA ZADNJOJ STRANI VRATA GDE TREBA DA TI STOJI PALAC!PRVA LEKCIJA MUZICKE SKOLE!
probaj ovaj akord sa samo 4 prsta da uhvatish:
e--6
h--6
g--7
d--5
a--6
e--6
PS:pajseru,postoji vise nacina da uvatis isti akord,pogledaj malo to!!pomeris ga,sviras iste tonove na drugim zicama!!tako mozes c-dur da sviras na lupam sedmom,osmom,polju...lupam sad
e--6
h--6
g--7
d--5
a--6
e--6
PS:pajseru,postoji vise nacina da uvatis isti akord,pogledaj malo to!!pomeris ga,sviras iste tonove na drugim zicama!!tako mozes c-dur da sviras na lupam sedmom,osmom,polju...lupam sad
Pa dobro, sta sad tebi da kazem? Ja malopre coveka opomenem da nije lepo da se drugima obraca onako nepristojno, a ti ga okrpis jos gore! Sta vam je ljudi?!bokicasa wrote:PS:pajseru
Usput, sve sam ja to prosao, Sora, Taregu, Djulijana, Lobosa, Rosa, adaptacije Baha i Hendla... I drago mi je zbog toga. Ipak, to je samo jedan delic muzike koja moze da se odsvira na gitari. Vrlo cesto nesto jednostavno mora da se svira "prljavo", ne zato sto je tehnicki neizvodljivo da se svira drugacije, nego zato sto ne zvuci autenticno ako nije prljavo. Zauzeli ste oprecne stavove, pa udri, a u pravu ste obojica po 50%.
ma to pajser mi je uzrecica,ne znam ni sta tacno znaci..nisam mislio nista uvredljivo...
ok "pajseru"
ne kapiram.. naravno da moze sve na nizim il vishim oktavama.. al jednostavno neke akorde morate tako uhvatiti.. ovo je neshto shto sam sam improvisovao..
ne znam.. dobijem napush zbog sranja koja uche po shkolama.. i sam sam ishao u dve i napustio obe..
pozdrav
ne kapiram.. naravno da moze sve na nizim il vishim oktavama.. al jednostavno neke akorde morate tako uhvatiti.. ovo je neshto shto sam sam improvisovao..
ne znam.. dobijem napush zbog sranja koja uche po shkolama.. i sam sam ishao u dve i napustio obe..
pozdrav
Hmmm pajser .. potrazi pod crow bar ... googlaj ili yahoojaj.. sta vec koristis. 

Pajser znaci nos!!axaxaxaxa..Ma one akorde sto si napisao nisam nikad ni video,cak stavise,potpuno sam siguran da ne postoje,nemaju ime..uvek mozes da pomeris za oktavu gore dole..ne znam odakle ti to da ne mozes.Imas na guitar-pro gore u meniju kad udjes u program,note-chord i pojave ti se svi akordi,ukucaj te tvoje akorde pa vidi sta ces dobiti,ako kontas sta ti govorim,dobices da to ne postoji..improvizuj neki novi pa da nastavimo diskusiju.. 

Je li, sta tebi treba ovde da se crta? Odakle ti smelost da tvrdis da se u skoli uce sranja? Mozda ti jednostavno nisi bio sposoban da zavrsis skolu, pa sad pravdas sebe sa ovako bezobraznim ispadima. Promeni recnik!HeatMan wrote:dobijem napush zbog sranja koja uche po shkolama.. i sam sam ishao u dve i napustio obe
Bilo bi zanimljivo cuti te kako sviras, kad si takav barbarogenije mora da satires gitaru, i mora biti da od tebe moze svasta da se nauci.
Realno,ako si napustio obe,mora da si neki silni gitarista koji je prerastao muzicku jos u trecem razredu...ne moze niko da mi kaze da je muzicka sranje i da je bolje uciti sam,ako si mislio tako..koliko sam ljudi gledao koji nisu isli u skolu,treba im 5 minuta da prstored odrede jer ne znaju te "zakone" pomeranja i tih cuda..moj mali burazer je isao u muzicku,kazem isao jer je prekinuo jer nema talenta sto i on sam kaze.Svako ko ima talenta ostaje i ne prekida,a ja sam 7 godina svirao klasiku da bi ti dosao i rekao mi da je skola sra**e!!zapitaj se malo.zato ja sad sviram de luciu(za sad neke lakse stvari),dok ti verovatno "izvlacis iz dupeta" smoke on the water..
hahhaha deki super ti forum
ajde da vam objasnim.
samouk sam.
u muzichku primljen kao apsolutni sluhista. sa 7 godina sam svirao levu i desnu ruku za elizu na klaviru. i to sam nauchio za jedan dan.
radim muziku vec neko vreme, i duze no shto mi se chini. neke moje stvarni ste sigurno chuli na tv-u, i pretpostavljam da ste se zgrozili..
gitaru sam svirao kao klinac, pa prestao zbog klavijatura. i proshle godine sam je opet pokupio, jer uglavnom sve shto radim ima neke veze sa gitarama, i glupo mi je stalno da zovem drugove da bi mi odsvirali neshto kad mogu i sam to da odradim.
shto se svih instrumenata tiche, samouk sam. prstored je na kraju postao i pravilan (na klaviru) a na gitari je onakav kakav samo meni odgovara jer imam jako chudne zglobove na prstima.. od skoro sviram i bass, shto i nije neko dostignuce jer je isti ***** ko gitara, ali nishta mi nije draze nego da odradim dobar groove na bassu.
e sada, sh.k.o.l.o.v.a.n.i. gitaristi.. pitanje za vas:
jeste gledali nekad koncert gilmora, kleptona, bibija ili nekog slichnog? da ne pricham o paco-u itd.. jel koriste palac? doooobro razmislite..
jel koriste klasichne barel akorde? o da, i ja koristim.. ali ne sviram metal/rock/punk itd.. rock jako retko ali meshano sa jazzom i bluesom.. uglavnom sviram jazz soul i sl.
@bokicasa: ajde, odsviraj taj akord koji sam zapisao pa mi reci kako ti zvuchi.. e onda ga uhvati na drugim pragovima da ti bude sa barelom al da bude ista oktava. dacu ti mesec dana..
jesi nekad chuo za
2
2
2
1
2
2
akord? koji mozesh da odsvirash gde god
i kao
12
12
12
11
12
12
naravno, nije isti akord.. ali je isti hvat..
kapirash poentu?
kolko ja znam, "pravi muzichari ne rade by the book". ali nije do "pravih muzichara" nego do nekoga ko voli da svira i ko voli da radi malo drugachije.. a vi AKO ste zatucani radite kako ste nauchili.
pozdrav
ajde da vam objasnim.
samouk sam.
u muzichku primljen kao apsolutni sluhista. sa 7 godina sam svirao levu i desnu ruku za elizu na klaviru. i to sam nauchio za jedan dan.
radim muziku vec neko vreme, i duze no shto mi se chini. neke moje stvarni ste sigurno chuli na tv-u, i pretpostavljam da ste se zgrozili..

gitaru sam svirao kao klinac, pa prestao zbog klavijatura. i proshle godine sam je opet pokupio, jer uglavnom sve shto radim ima neke veze sa gitarama, i glupo mi je stalno da zovem drugove da bi mi odsvirali neshto kad mogu i sam to da odradim.
shto se svih instrumenata tiche, samouk sam. prstored je na kraju postao i pravilan (na klaviru) a na gitari je onakav kakav samo meni odgovara jer imam jako chudne zglobove na prstima.. od skoro sviram i bass, shto i nije neko dostignuce jer je isti ***** ko gitara, ali nishta mi nije draze nego da odradim dobar groove na bassu.
e sada, sh.k.o.l.o.v.a.n.i. gitaristi.. pitanje za vas:
jeste gledali nekad koncert gilmora, kleptona, bibija ili nekog slichnog? da ne pricham o paco-u itd.. jel koriste palac? doooobro razmislite..
jel koriste klasichne barel akorde? o da, i ja koristim.. ali ne sviram metal/rock/punk itd.. rock jako retko ali meshano sa jazzom i bluesom.. uglavnom sviram jazz soul i sl.
@bokicasa: ajde, odsviraj taj akord koji sam zapisao pa mi reci kako ti zvuchi.. e onda ga uhvati na drugim pragovima da ti bude sa barelom al da bude ista oktava. dacu ti mesec dana..
jesi nekad chuo za
2
2
2
1
2
2
akord? koji mozesh da odsvirash gde god
i kao
12
12
12
11
12
12
naravno, nije isti akord.. ali je isti hvat..
kapirash poentu?
kolko ja znam, "pravi muzichari ne rade by the book". ali nije do "pravih muzichara" nego do nekoga ko voli da svira i ko voli da radi malo drugachije.. a vi AKO ste zatucani radite kako ste nauchili.
pozdrav
owaj prvi akord 222122 se zove F#m6add11,i hvata se ovako,drugi prst na sestoj zici,treci na petoj,prvi na cetvrtoj a cetvrtim hvatas bare preko 3 zice..Sasvim normalan,ali komplikovan akord..drugi ti je A9 i hvata se isto ovako!kontas li?palac ti moze pomoci,ali meni iskreno smeta jer nikad ne sviram sa njim pa mi je komplikovano,dok ga nabodem..
I da ne kaze se BAREL,nije ti to nafta,nego barre!!uvatio sam ako te zanima,rok od mesec dana je nepotreban,imam prste waljda
samo malo zapazanje... forum nije moj, ja sam samo moderator... sve poruke su licne u smislu da niti ja, niti bilo ko - ne namece ko ce sta da napise...
ja se samo trudim i gledam da se ispostuje pravilnik... i ako neko bas pretera da odreagujem....
ja se samo trudim i gledam da se ispostuje pravilnik... i ako neko bas pretera da odreagujem....
e pa probaj malo da svirash palcOm. ako ti nije mala ruka, bice ti lako posle par dana..bokicasa wrote:owaj prvi akord 222122 se zove F#m6add11,i hvata se ovako,drugi prst na sestoj zici,treci na petoj,prvi na cetvrtoj a cetvrtim hvatas bare preko 3 zice..Sasvim normalan,ali komplikovan akord..drugi ti je A9 i hvata se isto ovako!kontas li?palac ti moze pomoci,ali meni iskreno smeta jer nikad ne sviram sa njim pa mi je komplikovano,dok ga nabodem..
shto se mozesh da ga hvatash tako.. al pogledaj npr tower of power na youtubeu il princa... poshto je klasichan funk akord.. jednostavno, prostije je, nema lomljenja prstiju i sl
@deki: sori.. jbg, istripovao sam.. u sv sl, mislim da smo usrali liku temu.. zato sam ti to rekao. bokicasa poshalji mi poruku na pp slobodno, jebesh ovo..
poz