pesme za gitaru

Duane
Fenderaš

Re: pesme za gitaru

Post by Duane » 01 Sep 2009, 22:42

pa dobro nemora da zvuci kao john lee hooker... skidaj kejva, on ima strava stvari na tom istom albumu, onako mracne, spore, ubistvene... skini Wanted Man

recimo jedna onako pjesma koja je vec postala gitaroshki standard za akustaru je Classical Gas... skini Signe od kleptona... onda mozda Cavatina(deer hunter, john williams, al to je vec malko teze, ali kad bi je savladao garantujem da bi ti se sviranje dosta popravilo)... skini Where Did You Sleep Last Night od Nirvane, zapravo su sve stvari sa tog albuma fenomenalne za akustaru...

skidaj bre bluzere, madi voters, blajn lemon, robert johnson... sve... ima tu fenomenalne muzike...

recimo meni fascinantna stvar za akusticnu gitaru je Possum Goes To Prague, od richija blekmora, to skini obavezno... neverovatno zvuci na akustari... pa ako se malko posle toga osilish skini Storm od istog :D cuj blekmora, nove stvari, ima finih, ima kitscha, al nadje se svasta...

ali sto se tice akusticne muzike, ono, tip + gitara, tu mogu samo da ti kopas po bluzerima... od skip dzejmsa, preko lajtin hopkinsa pa do ovog lika sto danas svira, zaboravih kako se zove, onaj matori sto svira djitru i kao neku "ritam masinu"... seticu se :D

i LeadBelly-a! i LeadBelly-a!

luka000

Post by luka000 » 01 Sep 2009, 22:49

pink floyd-wish you where here....tu pesmu sam bas dugo vremena vrteo na akustari a fina je za improvizaciju :ziveli:

bokicasa

Post by bokicasa » 02 Sep 2009, 11:06

e vidis,nisam znao da je cavatina ova pesma..tj.znam pesmu,ali nisam imao pojma ko izvodi i kako se zove,bas lepa melodija,a i nije previse teska,bice naucena.. :D
wish you were here znam vec,tu sam pesmu odslusao 307895097382 puta od osnovne skole.. :)
ma poenta je da me mrzi da trazim,tabovi su mi po imenima,a imam ih 59000 ukupno..possum goes to prague sam svirao pre 2 godine,to se secam,mogao bi sad da nadjem,dobra ideja..e sad,od claptona sam uzeo ove malo teze stvari da sviram,kao na primer old love,zbog soloa koji mi se svidja ili change the world jer mi se tu mnogo svidjaju akordi..sad sam u fazonu da trazim neke koje mi deluju na prvi pogled nemoguce za sviranje,da vidim da li imam strpljenja da ih uradim do kraja i da jednostavno,poboljsavam sviranje solaza i komplikovanijih deonica..
ps:ako je post glup,nemojte da se cudite posto nisam spavao nocas,nisam bio kuci,pa mi malo nije dobro..
edit:idealan primer pesama kakve trazim su hotel california,old love,whitesnake-sailing ships..aj uzdravlje..odoh spavam.. :ziveli:

SoldierOfFortune

Post by SoldierOfFortune » 18 Oct 2009, 20:10

E,nisam bio dugo na forumu,pa...sad tek naletih na ovaj post... ne znam je l` iko naveo,al` bi u taj opis pjesama koje trazis definitivno ``leglo`` od Blind Guardiana Bards Song (In the forest)...

sevastokrator

Post by sevastokrator » 18 Oct 2009, 23:52

Ja bih se preporucio Staind, imaju mnogo pesama odsviranih na akustari, obrada od P.F comfortably numb na aukstari od njih, zatim pesme kao epiphany, outside, everything changes, sober, nutshell, right here idr.

Ramirez

Post by Ramirez » 19 Oct 2009, 06:32

bokicasa wrote:e vidis,nisam znao da je cavatina ova pesma..tj.znam pesmu,ali nisam imao pojma ko izvodi i kako se zove,bas lepa melodija,a i nije previse teska,bice naucena.. :D
Cavatina u klasicnom izvodjenju John Williams-a sa kompletnim aranzmanom je tebi jednostavno muzicko delo za izvodjenje ?

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 19 Oct 2009, 10:00

Ramirez wrote:
bokicasa wrote:e vidis,nisam znao da je cavatina ova pesma..tj.znam pesmu,ali nisam imao pojma ko izvodi i kako se zove,bas lepa melodija,a i nije previse teska,bice naucena.. :D
Cavatina u klasicnom izvodjenju John Williams-a sa kompletnim aranzmanom je tebi jednostavno muzicko delo za izvodjenje ?
i ja pomislih :)

Ramirez

Post by Ramirez » 19 Oct 2009, 10:41

Ne znam nejegove muzicke kvalitete, mozda covek razbija... :music-smiley2:

bokicasa

Post by bokicasa » 22 Oct 2009, 15:51

Duane wrote:
Ramirez wrote:
i ja pomislih :)
Ne zelim da budem lazno skroman,ali nisam imao prevelikih problema da je odsviram kada sam je prvi put otvorio..peti takt otprilike,deveta pozicija je samo malo bila teza za hvat,jer ima sesnaestine na pocetku takta,sto zahteva da se precizno uhvati..ali ostalo sve je ok..dugo sviram ovakve pesme,nekoliko godina je bas akcenat sviranja bio na ovakvim stvarima gde se dosta kombinuju barre hvatovi,pa mi nije problem...

parker

Post by parker » 23 Apr 2010, 19:38

whitesnake - (npr) lonely days lonely nights

nemirkv

Post by nemirkv » 23 Apr 2010, 21:44

Dajte ljudi vise sa tim White Snake :mrgreen:
Evo nekoliko mojih skromnih predloga...

Bob Marley- Redemption Song
John Lennon- Working Class Hero (veoma lagana, ali neverovatno dobra)
Johnny Cash- Hurt i Wayfaring Stanger
Jamiroquai- Corner of the Earth (ovo licno nisam skinuo, al je bas fina)
The Doors- Love me two times
Keziah Jones- Million Miles form Home (ovo jedino ako si bas bas dobar)
EKV- Anestezija ( od njih jos stosta moze na akustari)
Arctic Monkeys- When the Sun Goes Down

Toliko od mene, stao mi mozak :D

cccira
MF veteran

Post by cccira » 24 Apr 2010, 00:52

nemirkv wrote:Bob Marley- Redemption Song
Johnny Cash- Hurt
EKV- Anestezija ( od njih jos stosta moze na akustari)
Oodlicne!

nemirkv

Post by nemirkv » 24 Apr 2010, 12:10

Jesu odlicne, jesu :mrgreen:

Vaske023

Post by Vaske023 » 24 Apr 2010, 15:07

Ja bih naveo:
Eric Clapton:Tears in heaven,Layla,Wonderful tonight
Gipsy Kings - El Mariachi [Desperado]
Eagles-Take it easy
:) :1: za Bob Marley-a

nemirkv

Post by nemirkv » 24 Apr 2010, 15:14

I da, Smak- Ljudi nije fer je veoma fina za sviranje, al je bre tesko skinuti Tockovu tehniku, tako da ja to radim neku svoju jadnu obradu :D
A skoro sam skinuo Jimi Hendrix- Hey Joe... I to moze bas lepo na akusticnoj...

Post Reply