molim za pomoc pri kupovini
molim za pomoc pri kupovini
Cao svima! Ja resila da pocnem da ucim sviranje gitare...trebace mi onako za drustvance..pa molim za pomoc! Treba da kupim gitaru! Iz Nisa sam...i gledala sam neke gitarice po kalci i gradu uopste (mada imamo sve 3 prodavnice koliko ja znam) :=D ividela SVASTA! ali ne znam nista o gitarama! Ima nekih SETOVA sa gitarom, futrolom, stalkom, stimerom...i svim tim cudima za oko 8000! Takvih ima na netu za oko 7000..! Ima nekih gitara od 4800 i 5300...sa najlonskim zicama...i kod kineza za 2000! :=D! STA MI VI PREPORUCUJETE! nemam bas nesto mnogo para pa ne znam da li da kupim polovnu ili novu?! sto pre pomozite...MOLIM VAS!
HVALA VAM!
HVALA VAM!
Re: molim za pomoc pri kupovini
Za pocetak treba da odvojis par sati svog zivota i lepo prelistas teme na forumu. Tvoja prica je bar stotinu puta ispisana pa ces se negde pronaci. Ako nista drugo barem ces imati predstavu sta ne zelis da kupis.
Pozdrav i dobro dosla.
Pozdrav i dobro dosla.

Nemoj nikako da kupuješ te pakete do 8000 dinara, najčešće je u tim paketima najupotrebljivija futrola, a ostalo komotno možeš da daš Crvenom krstu.
Polovna gitara nije uopšte loš izbor, gitara ne može da se uništi baš tako lako, pa nećeš biti na gubitku ako pogledaš i neku korišćenu.
Zamolio bih te da pogledaš ovu temu
http://muzicki-forum.com/forum/viewtopi ... =19&t=6248
i da i sebi, a i nama koji bi eventualno mogli da ti damo savet, odgovoriš bar na pola onih pitanja, to će svima osetno da olakša život, i brže ćemo da dođemo do rešenja.
Takođe ne bi bilo loše da popišeš modele gitara koje upadaju u tvoj budžet, a videla si da ih ima sigurno u lokalnim prodavnicama. Ako te prodavnice imaju sajtove, nije loše da daš linkove.
Polovna gitara nije uopšte loš izbor, gitara ne može da se uništi baš tako lako, pa nećeš biti na gubitku ako pogledaš i neku korišćenu.
Zamolio bih te da pogledaš ovu temu
http://muzicki-forum.com/forum/viewtopi ... =19&t=6248
i da i sebi, a i nama koji bi eventualno mogli da ti damo savet, odgovoriš bar na pola onih pitanja, to će svima osetno da olakša život, i brže ćemo da dođemo do rešenja.
Takođe ne bi bilo loše da popišeš modele gitara koje upadaju u tvoj budžet, a videla si da ih ima sigurno u lokalnim prodavnicama. Ako te prodavnice imaju sajtove, nije loše da daš linkove.
e ovako!
na 1. pitanje ne mogu da dam odgovor jer ne znam ni koji sve proizvodjaci postoje, a kamo li da znam modele
2. namena : UCENJE...pocetnik (cu biti) i svirala bih kod kuce, eventualno u drustvu kroz odredjeno vreme (nadam se)
...i ako Bog da
!
3. nivo iskustva 0, ambicije..MOZDA NEKAD I NA STAGE-u
odavde bih mogla izdvojiti cenovni okvir...ali ne znam ni sama koliko je realno dati za gitaru kada si pocetnik kao ja!!!!
STO JEFTINIJE TO BOLJE!!!!
a i korisceni instrument bi mi sasvim odgovarao....! uh! TO JE SVE STO MOGU DA VAM KAZEM I HVALA VAM JOS JEDNOM!!!!!!
na 1. pitanje ne mogu da dam odgovor jer ne znam ni koji sve proizvodjaci postoje, a kamo li da znam modele

2. namena : UCENJE...pocetnik (cu biti) i svirala bih kod kuce, eventualno u drustvu kroz odredjeno vreme (nadam se)

3. nivo iskustva 0, ambicije..MOZDA NEKAD I NA STAGE-u

odavde bih mogla izdvojiti cenovni okvir...ali ne znam ni sama koliko je realno dati za gitaru kada si pocetnik kao ja!!!!

u kalci imas lepe akusticne ibanez za 15 000
pretpostavljam da si dete,najbolje da kupis od kineza za 2000 jer ce te verovatno proci gitarski trip za 10 dana i posle ce ti skupljati prasinu
kad kupujes gledaj da je vrat tanak i da su zice meke da ti to mozes da stisnes
okini A mol i E dur da vidis da li zvuce cisto i probaj tanje zice na visim tonovima da ne zvone,pogledaj vrat da li je prav i da li ima lufta u spoju i to ti je cela filozofija
ajde tako,pa da prasis na keju evo sad ide mraz bices glavna faca
pretpostavljam da si dete,najbolje da kupis od kineza za 2000 jer ce te verovatno proci gitarski trip za 10 dana i posle ce ti skupljati prasinu
kad kupujes gledaj da je vrat tanak i da su zice meke da ti to mozes da stisnes
okini A mol i E dur da vidis da li zvuce cisto i probaj tanje zice na visim tonovima da ne zvone,pogledaj vrat da li je prav i da li ima lufta u spoju i to ti je cela filozofija
ajde tako,pa da prasis na keju evo sad ide mraz bices glavna faca

Samo da znaš, ta fraza "gitara za učenje" najčešće se koristi za instrumente koji su tako niskog kvaliteta da ako slučajno odustaneš, isti možeš da preprodaš samo maloumnom, gluvom i slepom, tako da to i nije neka mudra investicija. Ako ne vidiš u nekoj doglednoj budućnosti mogućnost za kupovinu bolje gitare, računaj da će ta "gitara za učenje" da ti bude kamen spoticanja neki solidan niz godina, a već posle par meseci sviranja će ti se razviti kriterijumi, i nećeš biti zadovoljna tonom, nerviraće te raštimavanje, i tako dalje i tako bliže...00saska00 wrote:e ovako!
na 1. pitanje ne mogu da dam odgovor jer ne znam ni koji sve proizvodjaci postoje, a kamo li da znam modele![]()
2. namena : UCENJE...pocetnik (cu biti) i svirala bih kod kuce, eventualno u drustvu kroz odredjeno vreme (nadam se)...i ako Bog da
!
3. nivo iskustva 0, ambicije..MOZDA NEKAD I NA STAGE-u![]()
odavde bih mogla izdvojiti cenovni okvir...ali ne znam ni sama koliko je realno dati za gitaru kada si pocetnik kao ja!!!!STO JEFTINIJE TO BOLJE!!!!
a i korisceni instrument bi mi sasvim odgovarao....! uh! TO JE SVE STO MOGU DA VAM KAZEM I HVALA VAM JOS JEDNOM!!!!!!
Nego reci ti koja vrsta muzike te interesuje, da makar vidimo da li je za tebe bolja gitara sa najlon žicama ili gitara sa čeličnim žicama, pa da vidimo šta dalje...
e super ste! Hvala VAM! a i brzi ste brate mili
!
Samo par info....nisam tako mala! Imam 20 godina
! sviram klavir...mada...sada MNOGO REDJE NEGO RANIJE a u gitare se ne razumem pa zato i trazim pomoc!
Ali AKO KINEZI NISU LOSA IDEJA ODOH ODMAH DA SE POCASTIM
! videla sam neku za 2000 dinara prelepa spolja, metalne zice, ali verovatno NEMA VEZE ZA VEZOM
!
14000 mi je mnogo, narocito ako KAKO STO REKOSTE, ODUSTANEM a onda samo brisem prasinu sa drveta
!
Interesuje me...pa ne znam, stari rok, pop..!!!

Samo par info....nisam tako mala! Imam 20 godina

Ali AKO KINEZI NISU LOSA IDEJA ODOH ODMAH DA SE POCASTIM

14000 mi je mnogo, narocito ako KAKO STO REKOSTE, ODUSTANEM a onda samo brisem prasinu sa drveta

Interesuje me...pa ne znam, stari rok, pop..!!!
ili ako znate nekoga ko prodaje polovnu....ne znam sta da radim
!

Tebi da je do sviranja, vec bi kupila neku gitaru u skladu sa tvojim finansijskim mogucnostima,ne bi se zamlacivala na internetu.Obzirom da ti je budzet skroman,nemas mnogo izbora,tako da je filozofiranje o izboru gitare u tom cenovnom rangu gubljenje vremena. Preporucio bih ti neku od tih jeftinijih gitara kao sto su stagg,aster i sl. jer one kostaju oko 7-8000 din. nove, i nisu bas tako "uboge" kao sto vecina propoveda tj. ako naucis da sviras koristice ti.Dakle,nemoj da gubis vreme nego sviraj ! Dok te jos drzi volja za gitarom ! 

Ako već sviraš klavir, imaš neku predstavu o tome šta je kvalitetan ton instrumenta. Svakako nije loše da pogledaš u prodavnicama još jednom čega ima, a da povedeš nekoga ko se iole razume u gitare, makar toliko da ti okine 2 - 3 akorda. Na kraju krajeva, zamoli prodavca da ti malo zasvira, nije to ništa strašno.
Za ti što tebe interesuje od svirke, ja cenim da je gitara sa čeličnim žicama bolji izbor. I da znaš - dok ne odlučiš da odvojiš bar 500 evra na gitaru - sve što kupiš su kineske gitare. Samo imap kineske gitare koje i zvuče kao gitare, a imaš i kineske gitare koje samo izgledaju kao gitare, a zapravo je diskutabilno o čemu se radi... za sve su, samo nisu za sviranje
Na neviđeno cenim da su te od 2000 dinara vrlo pogodne da u zvučni otvor stavljaš suvo cveće, da ređaš neke ikebane i tako to... Ali nećeš se baš nasvirati...
Evo jedne solidne polovne gitare:
http://www.kupujemprodajem.com/Akusticn ... -oglas.htm
Pretresi i sama malo oglase pa vidi... nađe se svašta...
Za ti što tebe interesuje od svirke, ja cenim da je gitara sa čeličnim žicama bolji izbor. I da znaš - dok ne odlučiš da odvojiš bar 500 evra na gitaru - sve što kupiš su kineske gitare. Samo imap kineske gitare koje i zvuče kao gitare, a imaš i kineske gitare koje samo izgledaju kao gitare, a zapravo je diskutabilno o čemu se radi... za sve su, samo nisu za sviranje

Evo jedne solidne polovne gitare:
http://www.kupujemprodajem.com/Akusticn ... -oglas.htm
Pretresi i sama malo oglase pa vidi... nađe se svašta...
HE! HVALA NA POMOCI!
videcu! A onaj oglas je obrisan!
Videcu sta cu i kako cu! hvala vam!
videcu! A onaj oglas je obrisan!
Videcu sta cu i kako cu! hvala vam!
Eto, nemaš sreće, a bio Ibanez star godinu dana za 100 evra... No dobro, gledaj ostale oglase...00saska00 wrote:A onaj oglas je obrisan!
drugari
, uzela sam od druga super gitaricu ...neka stara, super ocuvana...on je batalio sviranje pa mi je pozajmio dok ne kupim svoju! Polako cu da ucim i skupljam lovu pa cu da se castim nekom solidnom...! Tada cu vam se ponovo obratiti! HVALA VAM! sad prelazim na onaj deo foruma koji se zove "ZA POCETNIKE"

Sretno ! 

a sta mislite o yamahi c40 i meni je sasvim solidna gitarica! ima lep ton, svirljiva je i povoljna! nekih 10800 dinara. sta vi mislite o njoj