Ibanez G100
Ibanez G100
Planiram da kupim Ibanz G100-NT klasicnu gitaru.
Da li neko ima iskustva sa njom i kakva su misljenja?
Ja cu je koristiti za svoju dusu (kucne svirke za porodicu i prijatelje). Znaci sirok repertoar (ex yu zabavne, narodne, pop, starogradske...)
Nikakav bend i tako to.
Trenutno imam akusticnu gitaru FLORENCIA, koju bih rado prodao tek da nemam dve gitare.
Imao sam malo vecu pauzu u sviranju, i s'obzirom da ne mogu da stavim plasticne zice na akustaru (moze ali ne valja - kao i vruce pivo), pazario bih ovu klasicnu gitaru, koju mislim da bi mi bilo lakse svirati nego na metalnim zicama (ili mozda gresim).
Da li imate jos neku preporuku osim ovog IBANEZ-a koji je meni zapao za oko (dakle do nekih 200E)
Pozdrav, i hvala svima.
Sjajni ste.
Da li neko ima iskustva sa njom i kakva su misljenja?
Ja cu je koristiti za svoju dusu (kucne svirke za porodicu i prijatelje). Znaci sirok repertoar (ex yu zabavne, narodne, pop, starogradske...)
Nikakav bend i tako to.
Trenutno imam akusticnu gitaru FLORENCIA, koju bih rado prodao tek da nemam dve gitare.
Imao sam malo vecu pauzu u sviranju, i s'obzirom da ne mogu da stavim plasticne zice na akustaru (moze ali ne valja - kao i vruce pivo), pazario bih ovu klasicnu gitaru, koju mislim da bi mi bilo lakse svirati nego na metalnim zicama (ili mozda gresim).
Da li imate jos neku preporuku osim ovog IBANEZ-a koji je meni zapao za oko (dakle do nekih 200E)
Pozdrav, i hvala svima.
Sjajni ste.
Re: Ibanez G100
pa kao sto rekoh...
nisam dugo svirao, pa su mi prsti kao na pocetku. ne mogu da stavim plasticne zice na moju gitaru (moze ali ne valja), pa sam hteo da kupim klasicnu koja ce mi biti laksa za sviranje.
Ima jos jedna stvar. kada sad vec kupujem giataru, verovatno je da je necu vise menjati, pa bih uzeo neku bolju, tako da iako neko od dece izrazi zelju da bi se nakada bavio muzikom, ima pristojan instrument za pocetak.
Konkretno mojoj gitari ne fali nista i jako je dobro ocuvana.
Interesuje me kakva su misljenja za ovaj IBANEZ jer mi je zapao za oko i po ceni i po kvalitetu, ali ipak...
ko pita ne skita...
pozdrav
nisam dugo svirao, pa su mi prsti kao na pocetku. ne mogu da stavim plasticne zice na moju gitaru (moze ali ne valja), pa sam hteo da kupim klasicnu koja ce mi biti laksa za sviranje.
Ima jos jedna stvar. kada sad vec kupujem giataru, verovatno je da je necu vise menjati, pa bih uzeo neku bolju, tako da iako neko od dece izrazi zelju da bi se nakada bavio muzikom, ima pristojan instrument za pocetak.
Konkretno mojoj gitari ne fali nista i jako je dobro ocuvana.
Interesuje me kakva su misljenja za ovaj IBANEZ jer mi je zapao za oko i po ceni i po kvalitetu, ali ipak...
ko pita ne skita...
pozdrav
pa ja ti ne mogu bas pomoci
. ali sto se tice zica, kada pocnes opet da sviras, posle kraceg perioda ce ti se prsti opet navici na njih...
a za taj ibanez ne znam.

To je pristojna gitara. Verovatno jedan od boljih načina da se potroši 15000 dinara, budući da ima solid gornju ploču rezonatora. Treba da pogledaš i G200, to je čini mi se okruglo 200 evra, proveri. Lep izbor je i Takamine G124S. Ako već sviraš, idi pa isprobaj. Saveti mog da budu dobri što se tiče opštih smernica, ali ako već znaš da sviraš - ništa ne može da zameni ono što sam možeš da čuješ.
i sam sam gledao G200, ali jedina je razlika sto on ima integrisan tuner, a to mi bas i nije presudno.
Probao sam juce G100, i Yamahu C80, i moram reci da mi je Yamaha bolje legla, i dala bolji zvuk.
Bas sam u dilemi oko te dve gitare, i sigurno je da nema greske ni kod jedne, ali se dvoumim.
Hvala u svakom slucaju.
Pozdrav.
Probao sam juce G100, i Yamahu C80, i moram reci da mi je Yamaha bolje legla, i dala bolji zvuk.
Bas sam u dilemi oko te dve gitare, i sigurno je da nema greske ni kod jedne, ali se dvoumim.
Hvala u svakom slucaju.
Pozdrav.
Pogledaj i one Miguel J. Almeria gitare, skoro smo ih ovde pominjali u više navrata. Fina cena, fin zvuk.
Imas u Halo oglasima, lik prodaje Manuel Rodrigez gitaru za 200 ojra. Treba videti od cega je radjena, a sto se tice samog brenda mogu ti reci da rade vrlo korektne instrumente. Imao sam prilike da posedujem jedan njihov palisander i zvucao je mocno, doduse, to je bila prava klasicna gitara sa veoma izrazenim basovima.
Procitao sam temu o tim gitarama.
Hvala svima na pomoci.
Pozdrav.
Hvala svima na pomoci.
Pozdrav.