Ukulele u Srbiji?
-
Ukulele u Srbiji?
Zanima me da li je neko od clanova foruma video da se u ovde u Srbiji prodaju ukulele? Trazio sam po netu, ali nikakve informacije nisam nasao o tome cak ni na sajtovima prodavnica muzicke opreme. Jedino sto mi pada na pamet je da se kod nas taj instrument drugacije zove pa zato ne dobijam rezultate u internet pretrazi... hteo bih da kupim ali to je tesko izvodljivo ako ne mogu da ih nadjem
I da li neko zna koja je razlika izmedju sopran, tenor, bariton i dr. ukulela posto sam na sajtovima stranih prodavnica video da nisu sve iste?

Re: Ukulele u Srbiji?
Mix Music ima opciju naručivanja, i u katalogu proizvoda imaju 2 Applause ukulelea - jedan sa ozvuko i jedan bez. E sad, koliko sam ja video, to je, kao i svi Applause instrumenti, ukulele sa rezonatorom gde je samo prednja ploča drvena, a ostatak je od fibera. I čini mi se da je nekad kod Marića mogao da se naruči neki početnički Gewa ukulele. Ništa više od toga nisam uspeo da nađem.
Sopran, tenor i bariton se razlikuju malo po veličini, i po štimu. Ali za sve je potpuno ista tehnika sviranja, samo je bitno koji od ovih ti tonski najviše leži.
Sopran, tenor i bariton se razlikuju malo po veličini, i po štimu. Ali za sve je potpuno ista tehnika sviranja, samo je bitno koji od ovih ti tonski najviše leži.
-
Re: Ukulele u Srbiji?
Super, hvala na odgovoru, taman sam poceo da gubim nadu.