Dilema oko izbora akustične sa ozvukom. Pomoć.

Post Reply
Alexajlo

Dilema oko izbora akustične sa ozvukom. Pomoć.

Post by Alexajlo » 30 Nov 2010, 23:12

Imam veliku dilemu oko kupovine akustične ozvučene gitare za sina (i za sebe).

Pročitao sam skoro sve savete vezane za kupovinu na forumu ali .... dilema je prerasla u trilemu pa na kvadrat.
Izbor se sveo na sledeće modele:
Yamaha FX 370 C
Takamine EG440SC
Takamine EG440C
Washburn D10SCE
Yamaha apx 500

Modele sam naveo po redosledu kojim bih ja iste pazario.
Gitara je prvenstveno namenjena 11-godišnjaku koji već u muzičkoj svira harmoniku, te mu gitara dolazi kao hobi.
Godinu dana je privatno išao na časove gitare i tada je svirao YAMAHA-u C-70. Istu smo posle loma zgloba desne ruke prodali. :cry:

Unapred hvala na savetima.

Ramirez

Re: Dilema oko izbora akustične sa ozvukom. Pomoć.

Post by Ramirez » 01 Dec 2010, 10:13

Svi ovi modeli su vec toliko puta prezvakani na forumu.
Probajte svaki, to je jedini nacin da razresite dileme.

Alexajlo

Post by Alexajlo » 01 Dec 2010, 10:36

U mestu u kome živim prodavnica muzičke opreme praktično i da nema (Kruševac).
Odlazak do Niša, Kraljeva pa čak i do Beograda nisu veliki problem koliko činjenica da neću sve ove modele naći na jednom mestu.
Kada smo kupovali prvu gitaru imali smo prijateljsku pomoć zaposlenih u Lyri i dobili smo odličan primerak Yamahe C70.
Sada planiram kupovinu malo skuplje i nadam se kvalitetnije gitare koju neću menjati bez preke potrebe.
Sin će sazrevati kroz muzičku školu i verujem da mu može uz harmoniku biti verni "pratilac".

Hvala na savetu.

vuk0125

Post by vuk0125 » 01 Dec 2010, 12:37

Sve gitare, sem Washburna, imas u http://www.mitrosmusic.com koji se nalazi u beogradu... Takodje imaju i prodavnicu u nisu, ali tamo je izbor malo manji.. Fino posalji e-mail (mitrous-u iz beograda) sa listom ovih gitara, ili nazovi tel-om (011-7617668), i oni ti napisu/kazu sta ima sta nema.. A trebalo bi da ima vecina. Onda trknes do BG, probas sve redom, i odmah ces znati koja je najblja, ,bez nekih velikih nedoumica... Ovdje ti to niko ne moze reci.. Takodje pitaj prodavce da ti preporuce jos neku stvar da i to probas, I pazari,, nema filozofije..

Kako god,, Sretno.. :ziveli:

Alexajlo

Post by Alexajlo » 01 Dec 2010, 15:00

Hvala na vremenu, savetu i podršci.

vertigo_beat

Post by vertigo_beat » 01 Dec 2010, 22:13

Alexajlo wrote:Hvala na vremenu, savetu i podršci.
Prodajem, pa, ako ste zainteresovani

Takamine EG 523 SC

http://www.youtube.com/watch?v=WSJRE1SE ... er&list=UL

Alexajlo

Post by Alexajlo » 24 Dec 2010, 00:39

Sugestije, komentari i poučne kritike članova ovog foruma a najviše saveti (uvek raspoloženog) Kristijana su mi pomogli da izaberem svoju tj. sinovljevu prvu akustičnu gitaru.
Izbor je pao na Washburn D10QSB.
Pre nje sam u (u drugoj prodavnici) probao Yamahu FX370C i ....bilo je nekako isprano, neubedljivo i "metalizirano". Nije bilo lepršavosti samo aristokratska strogost u tonovima.

Zvuk Washburn-a me je očarao.

Dilema je postojala između D10SC i kupljene. Presudila je moja supruga ali i usmeni komentar Olivera Katića (jednog od finalista za "Pesmu Evrovizije") koji je sve vreme izvodio svoj preformans na električnoj gitari (budeći u meni dilemu da se "okrenem" i kupim električnu).

Hvala svima na dobroj volji i nesebičnoj pomoći.

Malo da se uhodamo pa javljamo prave utiske.

whosyourdaddy

Post by whosyourdaddy » 03 Feb 2011, 16:16

Hej ljudi, pomozite! Pitam se da li neko od vas ima u posedu Takamine 440C(S)? Nosim se mislju da pazarim doticnu gitaru ali opet bih voleo da cujem vase misljenje. Probao sam je vise puta (pored Ibaneza (vrat kvalitetnije izrade, suv ton), Yamahe (metalno zvuce), Whashburn (cuo kako zvuci ali i nisam preterano svirao)) jednostavno svaki Takamine koji sam uzeo - ZVONI, prelep zvuk. Btw, opasno se lozim na mahagoni. ;) Cuo sam da im je jedina mana taj preamp TP4T?!? Kakvi su tuneri? Kazite ako imate neku sugestiju. Kristijane? :)
Image Image Image Image

tnx

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 03 Feb 2011, 19:10

Po meni je od ovih gitara sa sličica EG440SC najbolja kupovina. Inače ja veoma volim ovaj NEX rezonator Takamine gitara, sjajan balans tona za fingerpicking. Ne samo kad su Takamine gitare u pitanju, nego i kod drugih proizvođača - te varijacije na temu mini jumbo trupa po meni daju zaista koristan ton. Za piezom ozvučenu gitaru ti uopšte ne treba veći rezonator. E sad, predpojačalo... Ja cenim da ne može biti u ovom cenovnom rangu nekih ozbiljnih predpojačala, a sve se to leči sa još 30 evrića, uzmeš Behringer ADI21 i definitivno imaš vrlo uočljivo poboljšanje tona.

whosyourdaddy

Post by whosyourdaddy » 03 Feb 2011, 19:46

Kristijan wrote:Po meni je od ovih gitara sa sličica EG440SC najbolja kupovina. Inače ja veoma volim ovaj NEX rezonator Takamine gitara, sjajan balans tona za fingerpicking. Ne samo kad su Takamine gitare u pitanju, nego i kod drugih proizvođača - te varijacije na temu mini jumbo trupa po meni daju zaista koristan ton. Za piezom ozvučenu gitaru ti uopšte ne treba veći rezonator. E sad, predpojačalo... Ja cenim da ne može biti u ovom cenovnom rangu nekih ozbiljnih predpojačala, a sve se to leči sa još 30 evrića, uzmeš Behringer ADI21 i definitivno imaš vrlo uočljivo poboljšanje tona.
ok, hvala, bice najverovatnije 440CX. Otici ovog vikenda da jos jednom probam i verovatno uzimam. Okacicu ovde neke slicice i sample. ;)
:ziveli:

Post Reply