savet / skola*

Post Reply
*Missy Dreamer*

savet / skola*

Post by *Missy Dreamer* » 24 Jan 2008, 19:57

Yo people :mrgreen:

Drugarica mi ima 15god. Nije isla u nizu muzicku a zeli sada da pocne sa gitarom. Da li neko zna da li moze sada da upise nizu muzicku (npr. Stankovic u BG) posto ne moze u srednju bez nize, ili je previse kasno ( s obzirom da kazu da se u nizu krece sa 7-8 god ), ili mora da ide na privatne casove, skolu itd. Da li je upis u srednju muzicku/ instrumentalni odsek isti kao za solo-pevanje, tj da li moze pre upisa da ide u neku skracenu verziju te osnovne muzicke (2 god)?
Izvinite ako pisem malo nepovezano :oops: :mrgreen: Svaki savet je dobrodosao :)

pozz :wink: *

Funkomat
MF veteran

Re: savet / skola*

Post by Funkomat » 24 Jan 2008, 21:21

Ja sam isao 6 god u nizu ali nisam zavrsio 6. iz nekog razloga i sad kad sam se raspitivao rekli su mi da ako hocu mogu da polozim vanredno bukvalno na 1 ispitu...
To je isto ako uospte nije isla u muzicku samo sto bi u njenom slucaju morala da polaze solfedjo, i ostala sranja. Znam da je tako u CG a pretpostavljam da je i ovde slicno
To je pod uslovom naravno da ne mora da ide na sve te casove da bi imala dovoljno znanja da polozi ispite. Ako mora onda jbg... casovi

*Missy Dreamer*

Post by *Missy Dreamer* » 26 Jan 2008, 14:14

Hvala funkomat:)

pozz*

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 28 Jan 2008, 01:47

e nadam se da ne smetam,ali i ja bi' nesto pitao...da li bi mogao da upisem odmah srednju muzicku,iako nikada nisam isao u osnovnu ?

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 28 Jan 2008, 13:20

Ako nikad nisi isao u osnovnu :D ne mozes da upises nikakvu srednju a ako mislis na to da nikad nisi isao u nizu muzicku,

*Missy Dreamer* wrote:posto ne moze u srednju bez nize

Izgleda da ne ali kao sto sam rekao sve moze da se sredi preko ispita :wink:

Firesucker

Post by Firesucker » 29 Jan 2008, 13:48

Samo da pitam.....da li ona mora da ide u muzicku? Kad sam mogao da idem bilo je mesta samo za duvace. Hvala bogu da nisam hteo, ipak to je bilo u trecem osnovne. Sad kad sam se upisao u srednju kao mogao sam za gitaru, ali ja sam vec uzeo akusticnu. Nisam isao niukakvu skolu i super mi ide. Samo treba vezbati svaki dan. Ne verujem da su svi poznati gitaristi isli u muzicku cak i znam da nisu. Sve to moze sama da nauci samo treba nadje pentatonske lestvice neke lake pesme preko Guitar Pro i moze da pocne. Na pocetku sam se nervirao kao lud dok sam ukapirao kako sta da uhvatim, bio mi je i problem da smenjujem akorde ali sada je sve super. Ne preporucujem knjigu skola za gitaru zato sto ce samo da ti oduzima vreme glupostima. Mogla bi da uzme knjigu akorda ili da ih pronadje na netu.
Primer za "moze i bez muzicke" - Kirk Hammett:
Isao na par casova i skapirao.
-Tom Morello:
Otisao na jedan cas zato sto je hteo da nauci da svira Balck Dog od Led Zeppelina. Nije mu uspelo pa je ostavio gitaru cetiri godine da mu stoji u ormaru.

Post Reply